Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли слушали КАТ онлайн?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бихте ли слушали КАТ онлайн?

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
    Мога да съдеиствам със shoutcast сървър 24/7 (имам си една стара машина която бачка постоянно от години с FreeBSD) и да relay-вам някой от сървърите. Така повече слушатели могат да "слушат"
    Аз нямам техническата възможност да стриймвам повече от една честота, за да избегнем повтаряемост. Но ако желаеш можем да измислим нещо, за да пусна моя стрийм към твоя сървър и така да има излъчване и от български сървър. Във всеки случай може да успеем да постигнем по-малко закъснение на сигнала, което в момента, от реалното излъчване в ефира до чуването му онлайн, е някъде към 15-20 секунди. Не е малко!

Първоначално публикуван от lucene Преглед на мнение
    Бургаското летище се чува, София пак е down.
    Явно е нещо временно. Днес поне до обяд и малко след това всичко беше наред.
    За съжаление повече информация по въпроса не мога да ти дам тъй като там не излъчвам аз.

Коментар

От малък си мечтая да слушам какво си говорят самолетите, дето ми бучат над главата. Все пари до радиоприемник не стигат. Сега до утре сън няма да ме хване!
      Страхотна тема, жив да си! Имаш черпня от мен ако се засечем по някакъв повод. Проста работа, ама да има кой да те светне!
      Още нещо. Не знаех, че си говорят и на български! Мислех, че самолетите са на същата честота, ама не. Все пак - приемник няма да е излишен.
      п.с. за самолетите май не съм прав, не мога да се ориентирам още, май се чуват на същата честота. Много нарядко говорят.
      Последно редактирано от ikirov; 29-11-11, 23:03.

Коментар

Първоначално публикуван от detelazurno Преглед на мнение
        Аз нямам техническата възможност да стриймвам повече от една честота, за да избегнем повтаряемост. Но ако желаеш можем да измислим нещо, за да пусна моя стрийм към твоя сървър и така да има излъчване и от български сървър. Във всеки случай може да успеем да постигнем по-малко закъснение на сигнала, което в момента, от реалното излъчване в ефира до чуването му онлайн, е някъде към 15-20 секунди. Не е малко!

Явно е нещо временно. Днес поне до обяд и малко след това всичко беше наред.
        За съжаление повече информация по въпроса не мога да ти дам тъй като там не излъчвам аз.
        Моя сървър обаче не е в България, при мен в Австрия е
        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Дайте линк към бургаското летище.
          Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
          Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
          "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
            Дайте линк към бургаското летище.
            http://www.liveatc.net/feedindex.php?type=all

Коментар

От малък си мечтая да слушам какво си говорят самолетите, дето ми бучат над главата. Все пари до радиоприемник не стигат. Сега до утре сън няма да ме хване!
              Страхотна тема, жив да си! Имаш черпня от мен ако се засечем по някакъв повод. Проста работа, ама да има кой да те светне!
              Още нещо. Не знаех, че си говорят и на български! Мислех, че самолетите са на същата честота, ама не. Все пак - приемник няма да е излишен.
              п.с. за самолетите май не съм прав, не мога да се ориентирам още, май се чуват на същата честота. Много нарядко говорят.
              Охо, щом си се запалил толкова и щом сън не те лови от малкото, което си чул... Почакай да видиш. Става и още по-интересно когато съчетаеш слушането със следенето на въздушното пространство в реално време. Нещо, което може да направиш тук http://www.flightradar24.com/ или тук http://www.radarvirtuel.com/ Аз лично предпочитам flightradar24. Също така те съветвам да хвърляш по един поглед и ето тук http://forum.bgspotters.net/

А иначе нещо не можах да те разбера какво имаш предвид под
              Мислех, че самолетите са на същата честота, ама не.
              и
              п.с. за самолетите май не съм прав, не мога да се ориентирам още, май се чуват на същата честота.
              Когато един самолет излети от Гърция за България да речем идва един момент в който го инструктират да се свърже със София на еди коя си честота. И в различните етапи го прехвърлят от една на друга честота и така докато кацне. В каква поредност точно са ще те излъжа, но е нещо от сорта на контрол, подход, кула Някъде измежду тях трябва да е и радар, но не знам точно къде. Може би преди контрол. Това е за София. На летищата по европа има и разни други, но там и летищата са друга бира

На български говорят когато комуникират с български пилоти, но не винаги. По-често командите ги подават на английски след което следва едно "лек полет" или "лека работа" на български. Но има и случаи, в които цяостното напътствие на даден полет с български пилот е изцяло на български. Зависи от операторите.

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
              Моя сървър обаче не е в България, при мен в Австрия е
              Ами може все пак да пробваме ако имаш желание. Ще се разберем някой ден когато и двамата имаме свободно време да покиснем пред пс-тата и да експериментираме. Така или иначе Австрия звучи по-добре от САЩ. Ако пренесем стрийма на Европейски сървър все си мисля, че пак ще намалим закъснението значително спрямо презокеанския

Коментар

...
                А иначе нещо не можах да те разбера какво имаш предвид под...
                ...
                Не мога да сгрея дали само диспечерската кула се чува, а самолетите са на друга честота. Или май са на една и съща. Бургаското летище е скука, а София още е down. Днес цял ден наглеждам, ама няма!
                За другите линкове - ще погледна довечера. Абе - баси яките неща ме светна.

Коментар

Връзките са симплексни. Кулата и самолета си говорят на една честота. Кулата вероятно е с по-мощни предаватели и по-добри антени, затова и има значение къде е скенера.

Коментар

Не мога да сгрея дали само диспечерската кула се чува, а самолетите са на друга честота. Или май са на една и съща. Бургаското летище е скука, а София още е down. Днес цял ден наглеждам, ама няма!
                    За другите линкове - ще погледна довечера. Абе - баси яките неща ме светна.
                    Ами в предния си пости ти дадох пример. След излитане самолета се следи от еди кое си летище, след това се прехвърля на друго и така до достигане на дестинацията си. Самолета комуникира със съответния контрол на съответната страна в чието въздушно пространство се намира, а за всяка страна това е различна честота.

Между другото сутринта около 8 и преди това някой слушал ли е? Че аз като включих звука имаше адско смущение. Щом някой заговори нямаше проблем, но докато е "тишина" имаше гаден шум. Не знам от къде идва, но за да го премахна трябваше да сетна скуелча на максимум. Дано не избива повече, че...мазало.

По време на протеста обаче е интересно. Мазало голямо

Коментар

Да де ,но къде точно да го търся или нещо като код ми трябва май?
                      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

София - LBSF

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          София - LBSF
                          Той иска на бургаското

LBBG - Burgas

А още по-лесно би било да пуснеш един сърч на самата страница -> ctrl+f и напиши Bulgaria

Коментар

Софийските още ги няма!

Коментар

Между другото сутринта около 8 и преди това някой слушал ли е? Че аз като включих звука имаше адско смущение. Щом някой заговори нямаше проблем, но докато е "тишина" имаше гаден шум. Не знам от къде идва, но за да го премахна трябваше да сетна скуелча на максимум. Дано не избива повече, че...мазало.

По време на протеста обаче е интересно. Мазало голямо
                              Аз слушах сутринта наистина имаше доста неприятен шум докато е "тишина".Еквалайзерчетата бяха на макс когато нямаше говор, но когато имаше се чуваше кристално. Нищо ,че не съм от София ги слушам ,че ми е интересно.Ако знаех Старозагорските на каква честота са щеше да е супер . Това със Flightradar-a също е ново за мен.Доста интересни неща сподели с нас. Благодарим за което имаш една бира ако се видим .
                              O888888-211

Коментар

Toзи сякаш е по-подробен, kaто цъкнеш на самолета дава маршрут и височина
                                http://www.flightradar24.com/

Тук има по-малко
                                http://www.radarvirtuel.com/#

Тъпотия по телевизиите, пък тук каква забавачка било, в комплект аудиото от кулите.
                                Ще се пукна от яд заради липсата на софийската.

p.s. Руснаците в Москва си говорят на руски и 5 пари не дават!
                                Последно редактирано от ikirov; 30-11-11, 22:02.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X