Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тампони на скоростната кутия - някой да е сменял?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тампони на скоростната кутия - някой да е сменял?

Автомобила е П2 фейслифт.
    Има една гредичка с 2 тампона, захваната за за една доста по голяма греда под скоростната кутия. Тампоните са хванати за скоростната кутия. Та тия тампони искам да подменя. Като резервна част се продава цялата греда и цената и не ми харесва хич...
    Някакви идеи?
    I get High by going Down

От: Тампони на скоростната кутия - някой да е сменял?

Абе и аз преди време се оглеждах за тези тампони и някъде при арабите ми казаха, че ги продават. Ама като нямам спомен . Ще взема да разпитам и ще пиша.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Тампона от лявата страна на раздатката е много кекав и се явява консуматив. Има го по магазините за Японски авто-части.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        Тампона от лявата страна на раздатката е много кекав и се явява консуматив. Има го по магазините за Японски авто-части.
        Да, ама не е този Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимки0100.jpg
Прегледи:2
Размер:113.9 КБ
ID:5317382, а два такива Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image039.jpg
Прегледи:1
Размер:203.9 КБ
ID:5317381 на гредичката под скоростите. По принцип не знам дали нещо не може да се приспособи . Да каже някой дето е сменял.

Коментар

Проблема е решен. Тампоните от раздатка на Нива пасват като външен диаметър, ширината на втулката им е с 4мм по-малка, добавяме шайби. Диаметъра на втулката е точен.
          Последно редактирано от skitnik; 11-11-11, 18:51.
          I get High by going Down

Коментар

Честито. Доста полезна информация ми се струва. Дано и да издържат. Пиши по-нататък ако има проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
              Проблема е решен. Тампоните от раздатка на Нива пасват като външен диаметър, ширината на втулката им е с 4мм по-малка, добавяме шайби. Диаметъра на втулката е точен.
              Колега,благодаря за съвета.Наистина тампони от Нива стават но тъй като са доста по плътни и по корави от тези на Паджерото след като ги смених се появи много кофти тресене на целия джип,особенно на обороти вибрацията е много голяма.Сега обмислям дали да не ги охлабя по някакъв начин за да избегна този проблем.Ако някой колега може да даде мнение по въпроса ще бъда благодарен!??Споделям от опит,смених въпросните тампони преди 5дни,и да си призная честно малко съжалявам тъй като нещата отиват натам че "евтиното излиза по скапо".

Коментар

Първоначално публикуван от I.Goranov Преглед на мнение
                Колега,благодаря за съвета.Наистина тампони от Нива стават но тъй като са доста по плътни и по корави от тези на Паджерото след като ги смених се появи много кофти тресене на целия джип,особенно на обороти вибрацията е много голяма.Сега обмислям дали да не ги охлабя по някакъв начин за да избегна този проблем.Ако някой колега може да даде мнение по въпроса ще бъда благодарен!??Споделям от опит,смених въпросните тампони преди 5дни,и да си призная честно малко съжалявам тъй като нещата отиват натам че "евтиното излиза по скапо".
                При мен всичко е наред. И мойте бяха по твърди, но малко. Аз си направих стенд и ги сравних със старите.
                I get High by going Down

Коментар

Мисля че и при мен нещата почват да се получават,просто може би ще трябва да ги покарам повечко та да ги поумачка.А и сега си е и доста студено може би това спомага за по голямата твърдост на въпросните тампони!!!За сега ще ги карам така.Поздрави

Коментар

скоро ги смених ама си сложих за паджеро,нямам представа за тях дали са качествени защото ги карам от 1 месец,старите бяха в окаяно съсътояние,100лв ми излезнаха тампоните,от нивата каква пара са,макар,че зависи къде са ляти,пиши за отзиви в смисъл ладата е по-лека от паджерото(моето е дълго) за колко време ще ги смачкаш.ПОЗДРАВИ

Коментар

Вече година от смяната и нямам никакви забележки. 20 лв. двата оригинални руски. А ти какви точно тампони сложи?

П.С Опитай да пишеш по грамотно, че и на нас да ни е лесно да разчитаме, не само на теб да пишеш.
                      I get High by going Down

Коментар

Моите тампони ги взех от магазин за японски коли,чаках за тампоните близо месец и незнам дали са оригинални или излети в някой гараж,обаче интересното беше,че като се обадих първия път да питам на каква цена са ми казаха 100лв ама с планките.Когато дойде момента за поръчване тоя пич където беше ми дал тази информация от магазина беше в отпуска и колегата му се учуди,че е тази цената със планките и се оказа в крайна сметка ,че цената е само на тампоните.От същия магазин съм си взел маслата и филтрите.Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X