Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преместване на кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преместване на кола

Извинявай за въпроса,който не е по темата,но как колата е минала ГТП без ГО?

Коментар

И ако колата е ок и си има документи, ти какво точно ни питаш???

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
        Колеги,
        аз ли не се изразявам ясно?
        Какави са тези обяснения в колко нарушения съм вече и как ще ми спрат колата от движение и ще ми вдигнат книжката за месец на трупчета?
        Защо изобщо някой коментира, как да стане работата в нарушение на закона? Аз със сигурност не съм искал от вас такова нещо!
        Целта е да се премести кола от т. А до т. Б - 100км
        Ако трябва да се направи ГО - ще се направи.
        Ако трябва да се мине ГТП - ще се мине.
        Ако трябва да се купи винтека - ще се купи.
        Въпросът, който зададох, изобщо не беше с какви нарушения какво рискувам и не знам защо получавам такива отговори.
        Благодаря на останалите, които ми разясниха или поне се опитаха, че без B+E категория няма да стане и че колесарът евентуално трябва да има регистрация/застраховка/винетка.
        Вчера ходих да видя колата. Минала е ГТП. Ще трябва ГО и винетка. Техническото й състояние е добро и най-вероятно ще може да се придвижи въпросните 100км на собствен ход. Пък ако вземе да се развали по пътя, най-много да се наложи да ме дръпнат 20-30 км.
        Така или иначе возилото ще се продава и ГО ще е необходима инвестиция за целта.
        Според мен не си заслужава всичката тази документация за тези 100км,ако няма да се кара повече колата.Докато се изкара тази документация ще подмине 200 лева,без да слагаме горивото за тази кола и придружаващата.Няма ли да е по-добре да се намери някое камионче платформа от тия единичните от рода на Спринтерите.Може да се договорите за по-добра цена а и няма да береш пътни ядове.Кажи от къде до къде ще е транспортирането може някой колега да съдейства.
        0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от genatanaceko Преглед на мнение
          Може да е минала ГТП един ден преди да й е изтекла застраховката ГО. Аз така си го обяснявам
          "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
          А+
          LZ1DRZ

Коментар

Колега просто намери някой приятел полицай да ти я закара дали на ход, дали с колесар няма особено значение.Изпитано многократно .Успех.

Коментар

Ей сега стана напечено....

АЛекс, пиши ми Л.С. кои са тези точки А и Б.
              Сещам се поне за двама колеги с пътна помощ. Мога да питам за цената.
              "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
              А+
              LZ1DRZ

Коментар

Първоначално публикуван от genatanaceko Преглед на мнение
                Съвсем не е задължително ГО и ГТП да се правят в един и същи ден. Например на едната ми кола ГО я правя февруари, а ГТП минавам юли. Съвсем теоретично, ако следващия февруари не си подновя ГО, то ще се окажа в аналогична ситуация: с валиден ГТП и без ГО. А как се е стигнало до тук при въпросния автомобил - нямам информация, знам само сегашното състояние.
                Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                И ако колата е ок и си има документи, ти какво точно ни питаш???
                Колата не е крадена и си има документи. Аз питах следното - копирам от заглавния пост на темата, сигурно не си го прочел:
                "Ако я закача на джипката с колесар, трябва ли ми книжка различна от кат. Б - примерно Б+Е?"
                и
                "Някой знае ли ориентировъчна цена за наемане на колесар?"
                Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                Според мен не си заслужава всичката тази документация за тези 100км,ако няма да се кара повече колата.Докато се изкара тази документация ще подмине 200 лева,без да слагаме горивото за тази кола и придружаващата.Няма ли да е по-добре да се намери някое камионче платформа от тия единичните от рода на Спринтерите.Може да се договорите за по-добра цена а и няма да береш пътни ядове.Кажи от къде до къде ще е транспортирането може някой колега да съдейства.
                Колата ще се продава, а дали ще се кара, зависи от този, който ще я купи
                ГО струва 50-60лв - за 3 месеца, винетката - още 10 лв, седмична. Горивото (16/100 газ) ще излезе още 20 лв.
                Аз точно поради тази причина питах за ориентировъчна цена за колесар. По принцип предпочитам да си свърша сам това, което е по силите ми. Предпочитам да проуча 2-3-5 варианта и да реша кой ще ми е най-изгоден или удобен.
                Иначе става дума за Пирдоп-София.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Пак не разбирам, има си нужните документи, казваш е и изправно, но все пак те е страх да не стане фал пътем, защо ти е колесар и какво точно те притеснява, палиш и я докарваш с упование в Бога. Инак колегите го казаха, за около лев максимум на километър може да се докара на платформа или нещо пдобно, има и колеги с колесар, който се нуждае също от документи. Б+Е няма да трябва за него, освен ако колата не е над 1200-1500 кг...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    Пак не разбирам, има си нужните документи, казваш е и изправно, но все пак те е страх да не стане фал пътем, защо ти е колесар и какво точно те притеснява, палиш и я докарваш с упование в Бога. Инак колегите го казаха, за около лев максимум на километър може да се докара на платформа или нещо пдобно, има и колеги с колесар, който се нуждае също от документи. Б+Е няма да трябва за него, освен ако колата не е над 1200-1500 кг...
                    Бе колега Насов, нито техническият преглед кара колата, още по-малко пък талонът - валидният документ.
                    По информацията, която събрах до тук, най-тънко ще излезе докарването на собствен ход, а ако се развали, да ме дръпне някой. Няма да се занимавам нито с колесари, нито с платформи.

Коментар

Това е така, ако имаш документите и само сипеш гориво ще е най-ефтино. А за спирането по пътя, можеш да се увериш дали ще се случи с един по подробен преглед на основните системи по колата и да врътнеш няколко километра да видиш дали не прегрява, в жегите няма да е трудно. И аз не смятам, че се нуждаеш от колесар и платформа при положение, че колата се движи и има документи, но все пак питаш за 2-3-5 варианта ...

Коментар

Има платформи (ремакрета за коли) под наем, потърси в интернет.
                        Обаче без кат. Б+Е не си прави експерименти! Като видят кола с ремарке полицайте и веднага ще те спрът единствено за категорията дали я имаш (казвам го от опит, имам платформа с която често возя разни коли).
                        Може да наемеш такава платформа и ако имаш приятел с тази категория да свършите работа.
                        Другия вариант е пътна помощ или човек с платформа обаче е значително по-скъпо. (аз имам платформа и мога да ти свърша работа/ принципно не ми е това работата/ качвам всякакви джипчета и джипове/ а да и доста ниски коли без проблем)
                        Може и на ход, обаче ако се счупи трябва да викаш приятели да те дърпат или пътна помощ (ще стане по-скъпо от горните варианти сигурно)
                        '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
                        '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
                        И разни BMW-та...

Коментар

Сагата с преместването на въпросния автомобил (Волга) приключи.
                          Отидохме заедно с тъста с моята джипка, оборудвана с въже за теглене и кабели за палене. Направихме ГО за 3 месеца и купихме винетка за 10 дни.
                          Ето и какво се случи:
                          Не щеше да пали: на бензин не работи, на газ... голем зор докато запали. Изтощихме акумулатора. Вързахме кабелите с ток от мен - пак не. Накрая вързахме въжето да я извлачим от гаража та да я запалим с дърпане. На изхода на двора (след 7-10 м дърпане) запали от стартера - явно се уплаши
                          За 100 км:
                          На около 60-тия км блокира предна лява накладка и прегря жестоко.
                          Двигателят се окъпа в масло.
                          Съединителният диск приплъзвал през цялото време.
                          Последните 10 км скоростната кутия била почти блокирала и едвам сменяла скорости.
                          Отделно воланът има луфт около 20-30 градуса и по завоите усещането е било уникално.
                          ... но стигна на собствен ход до края на 100-те километра. Важно беше да съм там с джипката и да пазя против уроки.

Като краен резултат разходите са около 200 лева и май волгата ще върви към спиране от движение и скраб

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X