Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трасе за тежки мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трасе за тежки мотори

Предложението е да си направим или намерим подходящо трасе за тренировки, където спокойно да се занимаваме сусъвършенстване на техниката си на каране.

- каране на тежки мотори по черно. Тренировки. Преди имаше тема "Офроуд за стругари", но аз предлагам да я доразвием. Съботно-неделно на трасе (не мотокрос трасето, на което Събин тренира скокове с 200кг КТМ), а на леко трасе подходящо за всеки-подобно на това в Мюнхен, на което срещу 2000евра за два дни можеш да си играеш с твой мотор (с техен е повече). С осмици, с бабуни, да се упражняваме на малка скорост с големите китюци ... в идеалния случай - с водно препятствие. Щото Събине ти по-добре знаеш че добър е не този, който е печелил/карал някъде нещо, а този, който тренира.
    Може да си изберем такова или да си направим. Щото много хора не са стъпвали встрани от асвалта и биха искали да се почувстват по-сигурни. А който си мисли, че знае всичко - няма да ходи и толкоз. Ей така на една "поляна" връткаме се цял ден и вечерта се прибираме...
    ______2
    Е = MZ

От: Трасе за тежки мотори

Ето няколко подобни как изглеждат:

Корейското

Немското

Дейтона

Последно редактирано от Димо; 21-03-11, 08:20.
    ______2
    Е = MZ

Коментар

Точно на кросовото отивай да въртиш. Няма нужда да скачаш по скоковете, минавай бавно трасето. Има си всичко - спускания, качвания, бабуни, коловози, а при късмет и кал. Отделно малко пясък и чакъл и това е.

Коментар

Димо бе, не ти трябва "на здрава глава бинт да слагаш"
        Ще си счупиш и мотора и краците-пу пу пепел ми на езика.
        Бойко е намерил правилния начин-леко ендуро, което ти дава необходимата подготовка.
        Иначе няма да смогнем да изправяме резервоари..

Коментар

Идеята е чудесна. Мисля, че над Бухово има доста подходящи за полигон терени.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
            Точно на кросовото отивай да въртиш. Няма нужда да скачаш по скоковете, минавай бавно трасето. Има си всичко - спускания, качвания, бабуни, коловози, а при късмет и кал. Отделно малко пясък и чакъл и това е.
            Аз на кросово си ходя, но тези горните по нещо да ви приличат на кросови?
            У нас още няма подходящо направено точно за тежки...
            Това ми е предложението.

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
            Димо бе, не ти трябва "на здрава глава бинт да слагаш"
            Ще си счупиш и мотора и краците-пу пу пепел ми на езика.
            Бойко е намерил правилния начин-леко ендуро, което ти дава необходимата подготовка.
            Иначе няма да смогнем да изправяме резервоари..
            Филипе, лекото си е леко. Едното не пречи на другото
            ______2
            Е = MZ

Коментар

Димо, я като за начало най - добре мини през трасето на БОА-та в Пасарел, където Жорката да ти каже и покаже това - онова, пък след туй влизай по поляните.

Когато преди две години в темата за стругарите Ivan_J написа, че най - добре да се почне с леки мотори си мислех и вярвах, че е загуба на време - е, оказа се, че не било Освен, че е по - лесно и безопасно си е невероятно удоволствие, което не съм убеден, че ще е налище, ако се заореш с БМВ-то в нивата - предполагам помниш писанския си опит.

Коментар

Относно трасето - Според мен подхода е много грешен. Защо да вкарваме тежките мотори и да ги трошим нарочно. Варианта е първо каране на ендуро по черно и след това прилагане на наученото в карането на тежък мотор. За справка - Събин кара ендуро, после вече кара и тежък, ама с техниката на лекия. Мони също е учил да кара мотокрос и сега доста добре кара тежкия. Аз за това взех ендуро и въпреки, че все още се уча се чувствам доста по-сигурно на черно отколкото преди това. Според мен така е правилното каране. Вярно е, че има трасета за тежки мотори, но те са според мен наистина за облъчени, които решават, че за два дни и 2000евра ще станат безсмъртни в карането на черно. А и все повече гледам, че карат там с 800GS. И канадците, които следя с интерес изкараха курса, но те преди това са карали доста време ендуро и така са започнали пътешествията си. Пистата за мотокрос е идеално място за такова каране, като не е задължително да се правят всички елементи, но там няма изненади от скрити камъни, дупки, коловози и т.н. Не трябва да бъркаме карането на черно с тежък мотор с преодоляване на участъци черен път при едно по-дълго пътуване, защото нямат общо двете. Туй е моето мнение, защото са ми много скъпи магнезиевите капаци на цилиндрите.

Коментар

Брей всички пишем по едно и също време и не се ли дублира темата с "оффроуд за стругари".

Коментар

Лошото е че не остана крос трасе да не е разорано от АТВ-та и Джипове, всеки отива да си тества техниката и е пълно с коловози. По-скоро си мисля че трябва да са няколко трасета с различни терени-кал(то за кал отсега трябва да се почне ), пясък, коловози аз примерно имам проблем с коловозите и с лекия мотор и с Априлията ми е трудно да карам и да излизам от тях.
                    П.С. А за паданията не съм ли ти казвал, че аз съм измислил падането с обръщане във въздуха, а с Априията не падам а я изпускам

Коментар

Змей, началото е сложено отдавна. Не съм ходил на трасето на БОА, но за щастие с Жорката съм ходил.
                      Това предложение е само за случаите, в които човек може да надскочи дребното пишкомерство и реши, че той за себе си има нужда от нещо повече.
                      Горе има корейци, американци има и едни английски такива ...но не. Ние в България сме най-големите карачи, най-добре знаем как става тая работа и т.н. Те ще ми кажат на мен ...
                      Нищо, че до днес все още няма нищо подбно на това в клиповете.
                      ______2
                      Е = MZ

Коментар

Аз също карам леко ендуро, но имам нужда от трениране и с тежкото усещам, че имам много лоши навици които се опитвам да прехвърля от лякия на тежкия например, абе карането си е различно е за човек който от пътя се мята направо в калтта със струга си е друго.
                        За трасето в Пасарел и аз си го мислех, дори може да се съберем и да направим някоя оборка, да се направят и нови елементи. Обаче колкото и да кара човек не му ли каже някой който знае да кара грешките ще са му нужни години...в този смисъл с какво да подкупим Жоро и Събин

Коментар

Ми Събин с нищо. Той другаде не кара освен на трасе. Сега, Жоро си е на работа, но съм сигурен, че когато има веме ще дойде ...
                          ______2
                          Е = MZ

Коментар

Аз не ги разбирам много кроса и ендурото, но съм гледал и е много яко На Мото Пистата в София. бая народ тренира.
                            Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Не сме най-големите карачи, ама първо нямаме парите на ония гореизброените за да подменяме постоянно части и второ, че защо не е правилно развитие първо лекото, после към тежкото. Като се съберат 100 души да платят по 2000евра веднага ще се направи такова трасе и унас. Аз искам да мога да карам по черно БМВ-то поне така както ендурото в момента, ама си иска време. С Митака второто ни каране на ендуро беше в яка кал за да видим какво е. С никаквия ни опит до тогава се утрепахме от падания и то все на скорост, щото пък беше равно и предразполагаше. Просто не си представям на какво щеше да прилича БМВ-то след едно такова каране - поне двете стърчащи цици настрани щяха да увиснат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X