Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна двигател на Самурай 1.3 карбуратор с 1.6 8v моноинжекция Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна двигател на Самурай 1.3 карбуратор с 1.6 8v моноинжекция Витара

Сектора от Витара се монтира много лесно ;сваляш стария ,който се дьржи на три болта-два отпред и един отзат,налагаш Витаровия ,който пак е с три болта, но един отпред и два отзад.Само на единия болт отпред одговаря отвора -нанизваш го на него , но подлагаш една втулка около 10мм. за да изправи сектора малко и да го накара да легне пльтно по гредата.След като си го стегнал сектора с единия одговарящ болт отпред-другите два бележиш и пробиваш с боргия 12 -отсрещната страна слагаш планка и готово. Ако ти се занимава ,можеш да сложиш две тряби вьтре в гредата на новите два отвора,за да не згьва гредата при стягане-аз не сложих трьбички , защото отсреща монтирах по масивна планка от дебела 6мм ламарина.Ще се наложи да монтираш още една крстачка на прьта .
    Ето и каналите дето разширих на планката дето дьржи единия тампон от кьм динамото;
    http://www.bgphoto.net/photos/30605/...7070517500.JPG
    Последно редактирано от mishelmoto; 14-02-11, 10:19.
    не казвай всичко но знай какво казваш

Коментар

Ако смениш и изпускателната генерация ще останеш още по-доволен.
      Сузуки Самурай-старт от скрапа
      0885192667

Коментар

И аз се вкарвам "в джаза" само че на самурай SJ410. Вече имам наличните:
        Двигател G16A,
        ск. кутия от 413,
        междинното карданче,
        маховик, съединител и притискател от 413,
        изпускателен и всмукателен колектор от 413, карбуратор Ikov от Шкода 120.
        В момента изработвам дясната планка на двигателя.
        Поне имам едно голо шаси и репетирам върху него. Като направя всичките неща, ще ги разглобя и ще ги наредя в моя самурай.
        До тогава ще доливам масла и ще си димя с 1000-ката.
        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Миро Иванов Преглед на мнение
          Ако смениш и изпускателната генерация ще останеш още по-доволен.
          На ясно сьм с двигатели с вьтрешно горене- това сьм завьршил и практикувам ,но така сега ме устройва и ще му се порадвам в този му вид.Разхода на гориво в гората с двата моста пресечен терен 12 на сто.

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
            И аз се вкарвам "в джаза" само че на самурай SJ410. Вече имам наличните:
            Двигател G16A,
            ск. кутия от 413,
            междинното карданче,
            маховик, съединител и притискател от 413,
            изпускателен и всмукателен колектор от 413, карбуратор Ikov от Шкода 120.
            В момента изработвам дясната планка на двигателя.
            Поне имам едно голо шаси и репетирам върху него. Като направя всичките неща, ще ги разглобя и ще ги наредя в моя самурай.
            До тогава ще доливам масла и ще си димя с 1000-ката.
            Колега Каскадйора, замисляш ли се за хидравлика ,знаеш как удря волана с големите гуми , а с хидравликата всичко изчезва .Най трудно ми беше в дьлбок снег ,а сега няма ядове.

Коментар

Първоначално публикуван от mishelmoto Преглед на мнение
              Колега Каскадйора, замисляш ли се за хидравлика ,знаеш как удря волана с големите гуми , а с хидравликата всичко изчезва .Най трудно ми беше в дьлбок снег ,а сега няма ядове.
              За сега нямам налична хидравлика, но и аз съм на принципа - в Самурая да има по-малко неща, които да се развалят.
              Още 1 ремък за сменяне, още 2 маркуча, още 1 вид масло, не искам да си усложнявам толкова живота.
              Загасне двигателя и не можеш да пребориш кормилото - заеби.... не е за мен. Или да не мога да пускам по инерция
              Аз дори и серво на спирачките нямам, а "кантара" за задните колела е заменен от прост тройник.

Коментар

Re: Смяна двигател на Самурай 1.3 карбуратор с 1.6 8v моноинжекция Витара

Незнам как е при 410 ката стандартно без серво ама на моя 413 като не работеше усилвателя беше ужас спирането.
                Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                http://www.facebook.com/JeepBG
                LZ1GGC

Коментар

От: Re: Смяна двигател на Самурай 1.3 карбуратор с 1.6 8v моноинжекция Витара

Всеки сам решава за себе си , аз ако знаех колко по добре е с хидравлика ,щях да я сложа отдавна с цената на всичко.А колата никога не я карам по енерция .

Коментар

Благодарение на снимките и помоща от всички вас вече имам монтиран 1.6 8V на джипа ми. Фланеца пасна идеално няма нужда от никакви доработки. Правят се два фрезенкови отвора и всичко е ОК.
                    „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Винаги съм се чудил тази операция дали е толкова смислена........ от 1.3 на 1.6 при възможност направо на 2.0-ката от Опела......... .
                      Разлика че ще има ясно ама колко пък ще е ?
                      Лудак

Коментар

С мотора от омега,някой части след маховика почват да стават консуматив.
                        ... информацията влиза в главата му и отчаяно търси мозъка ...

Коментар

След някой месец ще видим проекта с такъв 2.0 115 кс на колега от форума и ще каже за добрите и лошите страни. Аз предпочетох 1.6 8V защото ми се стори доста по-лесно А и ще имам около 15 конски сили в + може да не е много но джипката също не е и толкова тежка съответно мисля че ще са достатъчни. Като го подкарам ще дам рапорт какво намирам като разлика.
                          „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Re: Смяна двигател на Самурай 1.3 карбуратор с 1.6 8v моноинжекция Витара

Има и едно друго предмиство в чисто практичен план - надписът Сузуки на мотора. При едно спиране от КАТ и като видят отдолу Сузуки надали някой ще се рови повече за номер на мотора и т.н., но ако пише Опел може и да има по сериозни проблеми.
                            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                            http://www.facebook.com/JeepBG
                            LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                              Има и едно друго предмиство в чисто практичен план - надписът Сузуки на мотора. При едно спиране от КАТ и като видят отдолу Сузуки надали някой ще се рови повече за номер на мотора и т.н., но ако пише Опел може и да има по сериозни проблеми.
                              Твърдо съм ЗА !!!
                              Верно е, че в малкият талон не пише No на двигател, но наистина ОПЕЛ ще е много подозрително, и ще почнат да мрънкат: ТЕХНО-ТЕСТ, промяна на конструкцията...баси задниците има.
                              Един такъв ме спря за дето карам без врати... накря се съгласи, ама 20мин ми къса нервите с глупости.

Коментар

Може да нямат голяма разлика в конете 1.3 и 1.6 но със сигурност се усеща и то най вече в ниските обороти Витаровият мотор със Самураиската кутия и маховик се развърта много добре

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X