Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измамници ли са ЕКО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Измамници ли са ЕКО

Аз ако имах време да остана сигурно трябваше с полиция да ме накарат да плащам. Принципно нямах време, иначе реално ако реша да не плащам какво могат да направят от бензиностанцията ? Да извикат полиция ? Ок, да викат, но как може да се измери горивото което е в бутилката за да разберем кой е прав ? Та в този ред на мисли, има ли начин някъде да източат газта от бутилката и да я измерят като количество?
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

Коментар

От: Измамници ли са ЕКО

Реално погледнато полицията няма нужната апаратура да разясни,кой крив,кой прав.Следователно не на 112 ,а ми на Агенция Митници да се звънне,резултата пак е ясен.Ще се викат метролозите.Те както са държавен контролен орган,така и гарантират за точноста на техните машини.Следователно,замерват,проверяват пломбите по разходомера за чужда намеса и,ако всичко е редовно слагат стикер на дисплея с валидност 6месеца.След това прожекцията е същата.Така и за дизела и за бензина.

Само едно не можах да разбера от всичко.Кой изчисли с точните параметри,относително тегло,температура на газа,налягане на помпата,че примерно една 40л бутилка събира толкова при неработещ изключвател?

Попринцип разходомера(главината) си работи на два режима.Слаб и нормален дебит.Когато е правилно регулирана и в двата режима от Метролозите как събира отново вместо 60л (от завода производител) приблизително 65л според брояча на колонка.По спомен някъде из интернета попаднах на една тема,че Лукойл били подлагани на чести проверки поради това,че са монополисти.Колкото и да сме наивни рядко се хващаме на подобни приключенски филмчета.Дребните нямат интерес или възможност към подобни манипулаций.
      Последно редактирано от STROIL; 01-02-11, 08:38.

Коментар

Ако сте с нередовно газово и/или с манипулации по него, няма кого да извикате. Най много да спрат автомобила от движение....съвсем скоро ще спрат да зареждат автомобили на газ (големите вериги) без паспорт и редовен преглед (инфото е от достоверен източник)!
        --------------------------------------------------
        [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
        [/FONT]

Коментар

На мен газовата си ми е с документи с всичко
          и като я направя изправна т.е. да спира да зарежда по рано веднага се почват обеснения как не ми бил работел клапана и заради тва...

Коментар

Преди 7-8 години си отговорих на този въпрос и от тогава не съм стъпил на бензиностанция от тази верига.

Коментар

Преди 4-5г имах подобен проблем на един shell покрай Пловдив.В оригинален 175л резервоар на камиона при наличие на около 40л дизел( премерени с рабуша който бях си разграфил и мереше с точност +- 2-3л) ми наляха 194л.След луд скандал с управителя мерене обем на резервоара и ред други простотий се стигна до консенсус да платя само налятите 130л.Цялата процедура ми отне около час и половина доста нерви и псувни но за 60+л дизел си заслужаваше.Накрая се оправдаха с някакъв хлабав ремък или нещо подобно нямам на представа.Всички са един дол дренки.
              0887284106-Митко
              http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
              http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Днес в интерес на истината ми се обади човек от ЕКО, който най-любезно ме покани да присъствам на измерване на системата за зареждане на газ. Имам съмнения, че наистина може помпата да се окаже по силна и в комбинация с ниските температури да е вкарало повече газ. Колата я карах с включени хъбове постоянно, като на места включвах и 4х4-то, ходих 2 пъти на разходки до Витоша, а останалото градско. Като резултат изминати 219 км с 33.8 литра газ, гумите ми са 225/70/15 и температурите са основно отрицателни. Излиза разход около 15.4 литра. Може и да е в рамките на нормалното не мога да кажа със сигурност. Ще проверя, при сегашното зареждане колко ще мина и ще имам база за сравнение.
                Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                LZ1GGC

Коментар

Ходи ли да гледаш как мерят?

Коментар

Не съм, но ако има интерес се разбрах с човека да се чуем и ще го организира. Аз не разбирам много от тези работи и ако тук има с кого може да отидем и да видим за какво става въпрос.
                    LZ1GGC

Коментар

Аз викам, че нещата ще се оправят, когато отнемат Лиценза на съответната фирма-измамник. Другите тарикати автоматично ще влязат в правата вяра от самосебе си. Че то Говедото само от бой разбира .
                      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

И аз по подобен сценарии не зареждам от Ром Петрол. 38л бутилка БРЦ ми зареждаха в продължение на години по 40-41л
                        Чашата преля когато ми заредиха 45л.
                        НА ЕКО също лъжат. Ползваш отстъпка 5ст, а те си я прибират от шмекериите дори се оказва че на 18л газ си се увътрил с литър.
                        Аз зареждам (вече) само на една газ станция (без име) и съм много доволен. Всичките литри си излизат до 100гр. Дори показанията ми на компютъра са верни и се покриват до 100гр на тази газ станция.
                        Така че не вярвайте че бутилка от 40л ще ви побере 40,5л
                        Аз сериозно обмислям при бъдещ такъв случай да не платя, та дори и с полиция да си компанирам.

Коментар

Е и,полицията какво ще направи?
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

С Еко-то на "К. Величков" и аз съм имал "препълване". Приблизително половин година зареждах само там и за това нямах база за сравнение. 27-28 литра в бутилка 25 литра, вярно,че клапана тракаше продължително, от където дойде и заблудата ми, че 25 литра са до включване на клапана, а не цялата вместимост на бутилката. Когато започнах да зареждам на други газостанций видях, че не надхвърлям 21,5-21,7 литра. Веднъж заредих пак там и отново над 27литра, тогава погледнах манометъра им, с надеждата да зареждат с по-високо налягане, уви като при останалите беше. От тагава съм ги отписал, а и разхода ми падна по обясними причини.
                            Ако искаш да разсмееш Господ - разкажи му плановете си.

Коментар

Re: От: Измамници ли са ЕКО

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                              Е и,полицията какво ще направи?
                              Ами примерно ще си пусне жалба за измама и няма да плати докато не се реши кой е прав. Как могат да накарат някои да плати. Ето примерно, не съм съгласен със сметката и не искам да платя как се решава спора ? То по скоро полицията според мен е за да се види, че не бягаш.
                              LZ1GGC

Коментар

Навсякъде лъжат !
                                Не може на една бензиностанция клиента да е доволен, а на друга не.
                                Разбирайте доволен това, че литрите заредени не са повече от обема на съда, и също това как автомобила понася газ-та.
                                Навсякъде се лъже, някъде ама много ЯКО.
                                Мисля че има такива места където единственото условие клиента да зарежда там е да бъдат коректни към него и (в литража) и да предлагат качествено гориво.
                                Аз зареждам (сега) на една такава газ станция и съм доволен както от литража така и от вървежа на автомобила.
                                От всички известни ......, може би само OMW са най-малкото зло.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X