Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Моторола драйвери

RSD Lite 4.9

Firmwares

1. Инсталират се драйверите и RSD Lite и се рестартира компютъра
    2. Изключва се телефона
    3. Стартира се телефона в bootloader (задържа се бутона за усливане на звука и се включва телефона)
    4. Стартира се RSD Lite и се избира firmware
    5. Флашвате и чакате да се рестартира телефона

Аз съм със JRDNEM_U3_2.34.1, който е официален от Моторола за централна европа и повечето части от Motoblur са премахнати. За щастие са оставени само положителните - контактите, алармата, части от интерфейса...

Последния е неофициален 2.2 Froyo, който въпреки че е на китайски има английски в себе си. Ако някой няма търпение да чака Froyo от Моторола може да пробва, но засега не може да се root-ва.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Колеги, ето един тест на Defy в български сайт -> Motorola Defy - под и над вода.

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      ...като пример далечните MPx200 и още по-трудния за намиране MPx220...,.
      А какво да кажем за MPx300, който така и не го видях наживо в България.

Коментар

Само малко допълнение - не зарядното за колата дава сигнал за пускане на CarDock, а самата стойка като се постави телефона на нея. Идея си нямам как става. Много интересно... пуска го и само като се приближи към него

Коментар

Е, и Виваком имат вече дефектни телефони. Сменят ги - не ги ремонтират. Ако някой се е вързал на ВИП Трейдинг ООД...
          Тук е момента, ако господина от ВИП Трейдинг ООД още чете, да сподели дали е вярно, че пратката за ВИВАКОМ е само една през декември, защото ако е така и със сменените телефони ще има проблеми... или номера е да се сменят докато се уцели качествен?
          Последно редактирано от silverfox; 18-01-11, 06:23.

Коментар

Стига бе, не мога да повярвам, че са го направили по този начин със стойката. За да го доближиш само и то да се активира, трябва да има някакъв сигнал. Най-вероятно магнитен, който да задейства съответния приемник в телефона. Но това е много интересен факт. А би ли ми казал, когато се задейства Car Dock-програмата, дали можеш да настроиш бутона за навигация да стартира друга програма, вместо тази на Google - Maps? С една дума, ако инсталирам, примерно, Сиджик, дали можеш да настроиш бутона да стартира нея, вместо Гугъл Мапс?
            А ти как разбра за дефектирали телефони от Виваком?
            Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Имаш един бутон, който можеш да зададеш кавото си искаш. На мен ми трябват 2, но ... ще се оправям с един.
              В Андроид форума вече двама потребители се оплакват от дефектирали слушалки с купени телефони от ВИВАКОМ, като единия казва, че му е сменен телефона.

Коментар

Ясно, но човек не може на сто места да се регистрира и да следи навсякъде информацията. Лошото е, че в постовете на GSMARENA за конкретния модел има вече двама, които се оплакват от счупени дисплеи докато телефоните им се зареждали. Това направо е силно обезпокоително, особено и твърдението на сервизите, че могат и да не ти покрият гаранцията, защото го смятат за неправилна употреба. Две много лоши конструктивни грешки (слушалката и дисплея), които биха ме отказали съвсем от този перфектен за мен телефон. Не знам какво би накарало дисплеят да се счупи, докато се зарежда телефонът.
                Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Здравейте,
                  Относно проблемите с този модел съм писал във андроид форума:
                  http://www.androidbg.com/forum/topic...ushalkata.html

За сега се държи прилично, но и там писах, че очаквам "изключване". Дано просто да приключи тази драма, защото телефона ме радва на макс и според мен си заслужава. Върл фен на нокия съм, но се омазаха с този симбиян. Не, че вторият ми телефон не е симбиян (Nokia E5, а преди това N82 + 6500 Slide), но нямат много общо с андроидите. Фен съм на GNU лицензирането и особено на Unix/Linux и тази моторола обединява всичко в едно + здравина. Бях отписал моторола преди, защото ползвах една V3i и имах доста проблеми с нея. Явно нещо не случвам на телефони с друга марка освен Нокия. Както и да е. Дано след като ми смениха апарата да имам късмет.

Коментар

Сега наред е да видим, дали и екраните им няма да сдадат багажа при зареждане на телефона. Това просто ме изумява. Веднъж да намеря точния телефон и той да се окаже с такива дефекти. Както всичко американско, първо се бърза да се пусне на пазара, а после се мисли за тестовете. Няма нещо американско, което да изпитано и тогава да излезе на пазара. Всичко е заради пустите пари и пазарен дял. А милионите разочаровани потребители кучета ги яли. Като прочетох мненията в Андроид-форума, кък който ни насочи колегата, си викам, кому е нужно пък да си къпе телефона? Айде, разбирам да го вкараш в банята, за да слушаш музика, докато се къпеш, при което той да е някъде настрани от душа, ама пък да се изкъпеш с него, не го разбирам това.
                    Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Че какво. И аз веднъж очаквах важен разговор и го взех в банята. После видях, че без да искам съм го пръснал с пяна. Съответно го вкарах под душа за измиване Дал съм 800лв за водоустойчив смартфон и очаквам да се държи като такъв и той точно така се държи засега

Коментар

Телефона няма аналог в момента на пазара но ми се струва че имате прекалено големи очаквания към него.
                        Стандарта за защита IP67 по никакъв начин не кореспондира с влошената работа на високоговорителя след потапяне във вода както и с отказа на тъчскрийна да приема команди след намокряне.
                        Това си е чиста загуба на функционалност.
                        Водо и прахо устойчив - да, но чак пък IP67 ...
                        Освен това в гаранцията с големи букви е написано че не покрива щети в следствие на контакт с вода защото ТОЗИ ТЕЛЕФОН НЕ Е ВОДОУСТОЙЧИВ.

Коментар

Влошената работа на говорителя непосредствено след потапяне във вода е в резултат на задържането на водата в отвора на говорителчето. След изтръскване се чува нормално. Ако останат капки вода по дисплея, той го приема като контакт и съответно реагира, затова и като се опита човек да ползва тъчскрийна веднага след потапяне във вода той го приема като мултитъч и не реагира според очакванията на потребителя.
                          Точно на IP67 стандарта отговаря.
                          А в коя гаранционна карта с големи букви е написано че не покрива щети в следствие на контакт с вода?
                          Бих казал, че е точно водоустойчив.

Коментар

Вижте какво, понеже възнамерявам да го купя, още малко само време да мине, мисля лятото да го водя на море. И мисля да снимам малко риби и камънаци, но няма да е на повече от 1 метър дълбочина. Давайте отзиви, дали става за това нещо, дето съм го намислил.
                            Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Защо говорителя и тъча не работят след потапяне във вода е ясно на всички. IP стандарт 67 обаче е безкомпромисен към функционалност. То и за това има стандарт - за да се покаже колко е прахо и водо устойчив. Щото разликата между водоустойчив и водоустойчив е колкото от земята до небето.
                              При другите телефони с IP67 водата не пречи на говорителя и тъча. Освен това на кутиите им и в инструкцията пише че покриват IP67. При Моторола Дифай такъв надпис никъде не видях. Соним на новите си модели дори пишат на корпуса на апарата на видно място IP67 защото наистина е много висок стандарт и повод за гордост.

На Моторолата написали че е водоустойчив, пък вътре в кутията пуснали едно хвърчащо листче ....
                              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от kauftip Преглед на мнение
                                Сега наред е да видим, дали и екраните им няма да сдадат багажа при зареждане на телефона. Това просто ме изумява. Веднъж да намеря точния телефон и той да се окаже с такива дефекти. Както всичко американско, първо се бърза да се пусне на пазара, а после се мисли за тестовете. Няма нещо американско, което да изпитано и тогава да излезе на пазара. Всичко е заради пустите пари и пазарен дял. А милионите разочаровани потребители кучета ги яли. Като прочетох мненията в Андроид-форума, кък който ни насочи колегата, си викам, кому е нужно пък да си къпе телефона? Айде, разбирам да го вкараш в банята, за да слушаш музика, докато се къпеш, при което той да е някъде настрани от душа, ама пък да се изкъпеш с него, не го разбирам това.
                                Първоначално публикуван от kauftip Преглед на мнение
                                Вижте какво, понеже възнамерявам да го купя, още малко само време да мине, мисля лятото да го водя на море. И мисля да снимам малко риби и камънаци, но няма да е на повече от 1 метър дълбочина. Давайте отзиви, дали става за това нещо, дето съм го намислил.
                                От горното ти мнение останах с впечатление че вече си го купил и го ползваш. Както и всичко произведено в Америка.
                                Искаш някой да си вкара телефона под водата и да ти каже умрял ли е или още мърда. хехе
                                Лятото по-добре на планина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X