Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЛАДА НИВА 2004 - перки вентилатор работят постоянно МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЛАДА НИВА 2004 - перки вентилатор работят постоянно МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!

Отивай на компютъра в НАР - то почти не остава какво друго.
    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      Отивай на компютъра в НАР - то почти не остава какво друго.
      Отново искам да благодаря на всички за съветите и помоща!
      Да ви пожелая успешна и здрава 2011 година!

За проблема: Преди да отида в НАР реших като последен отчаян опит да сменя и термостата. Направих го, смених термостата. Сега имам парно, перките се включват когато трябва.
      Термостата струва 16 лева, смених си го сам. Дадох над 200 лева по сервизи, смених де що има датчици, но никому не хрумна че това може да е проблема.
      Е, това е.

Коментар

Сервзите рядко са толкова полезни, колкото човек си мисли. За резулата - браво.

Коментар

Първоначално публикуван от luibg Преглед на мнение

За проблема: Преди да отида в НАР реших като последен отчаян опит да сменя и термостата. Направих го, смених термостата. Сега имам парно, перките се включват когато трябва.
          Термостата струва 16 лева, смених си го сам. Дадох над 200 лева по сервизи, смених де що има датчици, но никому не хрумна че това може да е проблема.
          Е, това е.
          Това е голяма заблуда .
          Често "майсторите" преценят колко могат да ти измъкнат преди да решат проблема. Сигурен съм, че знаят какво правят и го правят майсторски .
          Между другото - ти взели си сменените датчици (старите )......... ?
          За това като ходиш в сервиз - не казвай, че не разбираш (не показвай ). Освен това си намери добър и доверен майстор на който отиваш и оставяш колата - после си я взимаш готова без съмнения.
          Има такива сервизи (и тук във Форума) просто пиши от кой град си и ще те насочат към доверен човек .
          Точно това е смисъла на такъв форум - доверието между колегите .

Коментар

Първоначално публикуван от luibg Преглед на мнение

Е, това е.
            Поздравления!!!
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Браво, неволята учи Аз заради термостат накрая отидох на основен ремонт. Провери си и водната помпа и съотетно ремъка, който я върти. Тия в сервизите не им ли кажеш какво трябва да се смени и да им висиш на главите, не чакай да направят кой-знае какво. А как я обезвъздуши?
              Александър

Коментар

И още нещо:
                след 3-4 дни провери около термостата за течове.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Сервзите рядко са толкова полезни, колкото човек си мисли. За резулата - браво.
                  Абсолютно! Прост като гъдулка автомобил е престъпление да влиза в сервиз.
                  А при въпросната модификация, включването на вентилаторите е супермалоумно измислено и търпи реинженеринг
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    А при въпросната модификация, включването на вентилаторите е супермалоумно измислено и търпи реинженеринг
                    И аз това им разправям открай време

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                      Браво, неволята учи Аз заради термостат накрая отидох на основен ремонт. Провери си и водната помпа и съотетно ремъка, който я върти. Тия в сервизите не им ли кажеш какво трябва да се смени и да им висиш на главите, не чакай да направят кой-знае какво. А как я обезвъздуши?
                      Не си само ти .....
                      Нямал съм случай да отида при "голям" майстор и да не ме убеждава колко ми е "за основен ремонт" колата.
                      Правил съм основни ремонти общо - 5 броя. Само два са били наистина наложителни. Другите ...........събиране на акъл и опит.
                      Сега вече мисля иначе - от най-дребния проблем към по-сложни и скъпи и то баааавно и с мисъл. Иначе - си за основен отвсякъде.
                      Интересно ми беше дали са хлъзнали и колегата luibg по наклонената плоскост на "майсторите" ..........

Коментар

Моя основен ремонт си беше крайно наложителен, вЕрвай ми - бях пуснал и снимки. И смея да твърдя (да чукна на дърво), че след ремонта и по начина по който се направи, мотора работи много по-добре. Някой беше казал нещо за руските коли и продажбата им в сандъци с указания за сглобяване...
                        Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X