Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем двигател G16 C

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем двигател G16 C

Съжалявам за забавянето, бях отплеснал в друга насока през последните дни.
    Ето снимките на буксата дето на нея мъча самодиагностиката.
    Искам да отбележа, че съм пробвал с кламер, пробвал съм и с светодиод. И с двете не се получава, единствено ако пъхна диода той светва, само че за постоянно, без да премигва независимо колко време го оставя така.
    И направо да изпреваря евентуален въпрос - без контактен ключ минавам от пред - правя мостче, влизам в колата, пъхам ключа - давам на контакт. Лампите на Чек енджина и маслото светват - маслото огасва, чека си свети винаги и това е. Диода също светва за постоянно. Правих го поне 20 пъти от както прочетох за СД и никога не е било по-различно от сега описаното.

Коментар

забравих снимките

Коментар

Хвърли едно око на това, ако не си го направил вече де.
        Има интересен раздел за постоянно-светещ чак инджин.
        Я метни една снимка на блока с предпазителите?
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Четох го това само, че в един Хамерикански форум преди време. Открих си въпросното копченце, обаче единствената промяна когато се превключва между двете му положения е просто по-силна светлина на едното и по-слаба светлина на другото положение на копчето, но така или иначе все си свети чека. Не мога да го изгася, не мога да диагностицирам, майната му, какво ми е на колата?!

Коментар

Накрая най-вероятно ще изкарам и тази зима така, и на пролет ще ти идвам на гости ако ме искаш )

Коментар

Добре си дошъл, само предупреждавай ден-два предварително, да съм из къщи.
              Гледам, че си мераклия, ще е весело

Коментар

Я направи нещо съвсем друго !Хвани и махни батерията на колата изчакай 20-на мин и я сложи .След това скачаш вътре даваш на контакт и виж дали ще свети чека , би трябвало да свети , след това палиш и гледай дали ще изкасне за 3-4 секунди и след това светне !
                Лудак

Коментар

Мерна ли с мултицет има ли изобщо някакво съпротивление или напрежение там, ако няма, нещо не бива работата, иначе това е буксата, другата е за климатика с кабелчето до неявесели празници

Коментар

Трент, това, че идиота свети когато го пъхна там не трябва ли да значи, че има ?! идея нямам, ще го мерна но ще е догодина
                    Людмиле, преди да свалям компа, когато го снимах - бях свалил акумулатора за над 1 час. мисля да му е било достатъчно, но и тогава чека не се предаде. ах как я втасах
                    Весело посрещане на новата година !! Дано идната е много по успешна и ползотворна, да има здраве за да си караме джипките и да сме щастливи !

Коментар

Друга ми е идеята ! Когато се ресне компа и като дадеш на контакт светва чека палиш и след примерно 2-3 сек компа намира грешка и пуска пак чека , идеята е данеби постоянно да ти свети лампата по други причини като за начало

Тая букса нз защо и при мен недава резултат , пробвах да закача комп на нея и той да ми чете грешката место да броя миганията ако сложа бушончето и нестана........

п.с Идиота свети и на 3 волта и на 24 .Пробвахте ли на диагностик да закачи комп на тая букса ?
                      Последно редактирано от Людмил Кюковски; 30-12-10, 23:38. Причина: допълнение !
                      Лудак

Коментар

Диода свети от 1.5 до 3.4 волта, според технологията и тока. Надолу не свети, нагоре гърми. Просто някъде по трасето има ограничителен резистор, а напрежението, предполагам, че е 5 волта всъщност. По принцип не е добра идея да се вързва светодиод директно към източник на напрежение, шанса да стане бела е голям. И не се подвеждайте по фенерчетата - там се разчита само на факта, че батериите са твърде слабички, за да каже "бум".

Сега се сещам, че преди 2-3 години дойде една Витарка, с която видях голям зор, докато и измислим диагностиката. След празниците ще се обадя на пича да го питам, дали не помни как се оправихме тогава. Знам, че си загубих половината ден, но не помня какво измислихме

Абе, върти ми се още един идиотски въпрос... сигурно ли е, че това е оригиналното ECU на тая кола? Не, че в момента се сещам как да се провери...

Айде, весело изкарване на Новата Година, догодина пак

Коментар

Хей, къде "потънахте" всички... Има ли някакво развитие? Какво стана с лампата - свети ли още?
                          LR Disco I 300tdi
                          Nissan Pathfinder
                          Honda VF 750
                          Suzuki GSXR 750

Коментар

Положението си е все същото. Нищо не съм правил по въпроса с лампите и тестовете. За сега ще е така. В момента колата е на козметик, но това е за друга тема. Някой ден ще му дойде пак времето на компютъра и ще пиша. Иначе инфо точно за този компютър бях намерил в един хамерикански сайт. Подробно описано как се поправя, ако на някой му е нужен адреса ще потърся къде хвърлих принтираните страници за да го напиша и тук. Поздрави!

Коментар

Сега като се позамислих малко, някъде в нета бях чел, че на тези канадски и американски измишльотини - тракер и сайдкик, чековете светват през определен интервал мили, за да подсетят за смяна на масло и други подробни процедури свързани с потдръжката на автомобилите. След това чека се изключва с едно ключенце което се намира в дясно от левия преден високоговорител (от задната страна). Аз моето съм го щракал, но ефекта е никакъв. Сега имам куп други работи на главата и няма да ми останат както време така и финанси за да се разправя с този проблем(докато не стане крайно наложително).

Коментар

Има развитие по въпроса. Оказа се, че двата кондензатора на компютъра са се предали. Днес трябва да се сдобием с тях и надявам се утре или през идните 2-3 дни да има тест и положителния резултат да е на лице.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ECU-16v-92w.JPG
Прегледи:1
Размер:177.6 КБ
ID:5306740
                                Въпросните кондензаторите на снимката са маркирани с червени точки. В заводски вид те са 50волтови, по препоръка от този сайт ще бъдат заменени с 65волтови. При по-обстойния преглед се оказа, че този в центъра на платката е гърмял някога на времето и се е наложило да се поправят някой от пътечките около него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X