Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имаш пари - имаш книжка, нямаш пари - нямаш книжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Имаш пари - имаш книжка, нямаш пари - нямаш книжка

Дааам, ако това се случи в Бг., 6 часа па-късно въпросния човек ще е прехвърлил всичката си собственост но роднини и 12 часа по къдно ще се казва Х.Игрек Някойси с дялово участие във фирми на безследно изчезнал....
    Това пък е е..ти простотията 1 000 000 глоба за превишена скорост, ами Линч няма ли?

ПП По повод запитването на лични
    Не написах кое е по смъртоносно, затова написах кое е по-опасно.При скорост над 80 която и от двете коли да се забие в теб, шанса да оцелееш е нищожен.Шанса за тези "пасажери" в ладата да оцелеят се изпарява в момента в който ладата достигне 80-90км/ч.,наскоро обаче бях свидетел на нещо като неволен краштест, БМВ движещо се със 220, момчето се разсеяло и изтърва завой, къса мантинелите, лети(буквално) в хоризонтален полет 85метра, прави четири 360* обръщания фар-таван-стоп,паркира на гуми, и четеримата излязоха невредими, самомомичето с леки натъртвания-била без колан!!!
    Много се отклонихме от темата, мисъта ми беше че тези коли си струват парите по ред причини, безопасноста е ена от тях.Защо медиите се опитват да ги разделят на Богат-Беден, голяма част от скъпите коли у нас са на лизинг, което ще рече че този човек мисли с переспектива, и не приема за даденост нещата около себе си, да той е богат но на въображение и знание, това ли го прави виновен че се "цели във звездите"???
    Последно редактирано от Ico_Ns; 13-11-10, 16:18. Причина: дописване
    Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
      Това пък е е..ти простотията 1 000 000 глоба за превишена скорост, ами Линч няма ли?
      Защо да е простотия. Ако има 100 милиона $ доход на година с какво да го глобят? С 2000$? Че той може само като види полиция да ги хвърля през прозореца. А и 290 си е жив опит за убийство. За тази цел хората са измислили писти.

ПП По повод запитването на лични
      Ако може и ние да научим запитването след като научихме отговора.
      Аз пък съм виждал БМВ пак с 200 при който удар никой не оцеля - Велико Търново преди 4-5 години. Загинаха и абитуриентки. Със сигурност доста хора от Търново ще се сетят.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
        Дай първо да си изясним какво значи "паралия", "баровец" и т.н. По собствените ти критерии, ти с "Кашкавала" си такъв, гледано от камбанарията на едни 70-75% от населението на държавата. И тия проценти искат да ти пуснат кръв дори повече, отколкото ти на тези над теб. На това му се казва "завист" и за съжаление е основна мотивационна сила у нас, както в личен, така и в обществен аспект. Основна мотивационна сила е и за ония с фуражките, дето трябва да следят за спазването на правилата. Когато завистта почне да пише и закони (не че няма и сега, че и преди, такива примери) - лошо.
        Възможно е с "Кашкая" и да съм такъв за някои от хората. И да, тези глоби няма да ми накривят шапката, ако реша да карам като идиот. Да обаче имам достатъчно вътрешни задръжки за да карам като тези, за които говоря и съм сигурен, че много добре разбираш кои визирам. И тук не става въпрос за завист, а за човешки животи. Много е удобно да се обяснят нещата със завист или водене по свирката на медиите, обаче някои освен собствени наблюдения имат исобстено мнение .

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
        За кой ли път - какво значение има какво е наказанието, ако, на визираните от теб хора, то така или иначе няма да бъде наложено?
        Прав си много е важно наказанието да бъде наложено, само че преди това е още по-важно какво ще е записано в закона. Защото нали разбираш, че могат да се налагат само предвидените от закона наказания. И когато самите тези наказания отварят вратичката за една група хора, та вече има нещо сбъркано в схемата.
        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
        LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          Ако може и ние да научим запитването след като научихме отговора.
          .
          Еднакво опасни са друг път.Дай в твоята кола да се удари лада с 80,или БМВ със 150–кое предпочиташ?

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
            Ясен е прав в ... първия или втория пост по темата, трябва да се увеличава ГО на нарушителите.
            НИЩО ТАКОВА НЕ СЪМ НАПИСАЛ ! ! ! ! !

Има балкан разлика между нарушител и причнител на ПТП. На катаджиите им е изгодно тази разлика да се размие и явно в някои глави тя се е размила, но полицата не бива да зависи от нарушенията. Тя трябва да зависи от причинените щети при ПТП - иначе има обратен ефект.

---------------------------
            п.п. Лада със 100км/ч носи 3 до 7 пъти по-малка енергия от БМВ със 150км/ч (зависи колко тежи БМВ-то, но по-леко от Лада - едва ли). Ако някой досега не ви е казал, да знаете - щетите са пропорционални не на скоростта, а на енергията при удара.

Коментар

Еднакво опасни са друг път.Дай в твоята кола да се удари лада с 80,или БМВ със 150–кое предпочиташ?
              ??? Това в каква връзка го казваш?
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Не засяга пряко темата, но:
                по повод отрицателния вот с текст:
                -Много странни разсъждения има във всичките ви мнения по тази тема., ами поне имам разсъждния, и не се крия зад анонимен вот, а това че не Ви хресват разсъжденията ми, си е чисто Ваш проблем, като не Ви харесват не ги четете, това е форум и ако/като имате нещо за писане, напишете го да Ви видим разсъжденията!!!
                А те самите са от наблюдения от реалния живот в България.
                Възможноста "да оправим нещата" но не на място определено не се харесва на мнага хора, но аз съм за това макар и на солена цена, без да се налага да ми "изгърми" книжката, защото съм минал със 90 на ограничение 40 по междуградски път и за да е по ясно това сме го обсъждали ТУК , пост №1 е много красноречив.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X