Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Икономичен джип или обикновена колица

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Икономичен джип или обикновена колица

Първоначално публикуван от orela Преглед на мнение

Тази кола има само една забележка, заради която се отказах. Всеобщо мнение е че хонда на газ не бива. lamercheto, ти CR-V ли имаш? На газ ли караш? За проблемите на хонда и газта чувал ли си? Предприемаш ли някакви мерки?

.
    Колега,колко км си минал с Хонда ЦР-В,че правиш такива заключения?
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

"Проблема" на CR-V с газта е прегряването на изпускателните клапани поради по-бавното изгаряне на газта. Изпускателните клапани оригинални са по 120 или 140лв (не помня точно). Колегата mimo13 ги продава по 12лв Dokuro японски. Една запазена глава за CR-V първо поколение е 350 - 400лв. При добре регулирана газова и редовно регулиране на клапаните (проверка на 20 000км и регулиране на 40 000) ще мине доста време преди да се стигне до смяна. Та "проблема" не е толкова страшен. Освен това CR-V има перфектно място за монтиране на газовата бутилка без да заема място в багажника.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Да моето ЦР-В е на газ по точно съм с газов инжекцион на фобос. И аз доста съм изчел за "проблемите" на хондата с газта. Доста поразпитвах и да ти кажа честно не намерих човек който да е имал такъв проблем. Все пак правя реглаж на клапаните на 10 000 км и няма проблем. Когато си сложих инжекционна си взех и системата за омасляване на газта въпреки, че съм малко скептичен за нея. Проблема на колите с газта според мен е :
        1. мърляво изпълнение при монтиране и на уредбата и кофти реглаж;
        2. качеството на газта с която ще караш;
        3. нередовно регулиране на клапани;
        Вземеш ли под внимание тези неща няма да имаш яд.

Коментар

Колега, последно спря ли се на нещо и какво е то?

Коментар

Абстрахирайки се от конкретно обсъждания автомобил (джип? паркетник?), дори да успеем да намерим такъв с разход подобен на лека кола, единствения вариант е бензин-газ. И то не като литри, а като финикийски знаци.
            Разликата я усещаме, когато дойде време за разходи по поддръжката.
            Какво следва по-нататък?
            Ами, що не взема аз да изляза на пикник в гората? Аууу, че то било хубаво!
            Ще взема да се включа на някоя софт разходка...
            Мале, гледай колегата откъде минава! Леле!
            Ау, май ще трябва да мисля за друг джип (лифт, гуми, тунинг...)
            И така , докато се усетиш, вече си хванал заразата.

За мен лично, карането на джип вместо ежедневна кола, обезсмисля самата идея да се кара джип.
            Пък вие, както си прецените.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от lamercheto Преглед на мнение
              ...Вземеш ли под внимание тези неща няма да имаш яд.
              С това мнение и това на silverfox върнахте CR-V-то в списъка със заподозрените.

Първоначално публикуван от carambol22 Преглед на мнение
              Колега, последно спря ли се на нещо и какво е то?
              Все още не

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              За мен лично, карането на джип вместо ежедневна кола, обезсмисля самата идея да се кара джип.
              Пък вие, както си прецените.
              Не знам къде караш, но зимата и особено пролетта пътищата ми са за луноход не за джип. Винаги като минавам през някоя по-голяма дупка се радвам, че карам леко повдигнат голф и искам още по-висока кола. Освен това е голямо облекчение като карам някоя от служебните коли (Берлинга), защото ги паркирам на първия срещнат тротоар независимо от височината му. Последния път дори го паркирах в едни коловози, където обикновена кола нямаше шансове

ПП: Разходих се до няколко автокъщи, но общо взето нямаше много джипки. Паджерото като модел ми хвана окото, но все още не знам много за него

Коментар

Първоначално публикуван от orela Преглед на мнение
                С това мнение и това на silverfox върнахте CR-V-то в списъка със заподозрените.

Все още не

Не знам къде караш, но зимата и особено пролетта пътищата ми са за луноход не за джип. Винаги като минавам през някоя по-голяма дупка се радвам, че карам леко повдигнат голф и искам още по-висока кола. Освен това е голямо облекчение като карам някоя от служебните коли (Берлинга), защото ги паркирам на първия срещнат тротоар независимо от височината му. Последния път дори го паркирах в едни коловози, където обикновена кола нямаше шансове

ПП: Разходих се до няколко автокъщи, но общо взето нямаше много джипки. Паджерото като модел ми хвана окото, но все още не знам много за него
                Прочети тук:http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=76
                Но погледни и тук:http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=462
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Колега, извинявам се! Говорех по принцип. На твое място бих се ориентирал към нещо сравнително разпространено, за което поне се намират части и не са на космически цени. Имах впредвид, че части и консумативи за какъвто и да е джип, са в друга ценова категория.
                  Не знам доколко държиш на комфорт, обем, брой места, но смятам че примерно едно дизелово Дискавъри би ти свършило работа.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Тая тема все повече се ориентира към Киа Спортач от първите с 2.0 бензинов двигател. Просто каквото и да си говорим тя е един от най-идеалните паркетници. Особено когато искаме да се постави евтина газова, да харчи прилично, да е парт тайм, да е нормална поддръжка, да се ползва за гората и за асвалта......а бе това ми е мнението. Ако някой се съмнява в качествата и значи просто трябва да си отдели време да я огледа и да покара машината След това мисля че мнението му ще е различно от предубежденията преди това.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                      Тая тема все повече се ориентира към Киа Спортач от първите с 2.0 бензинов двигател. Просто каквото и да си говорим тя е един от най-идеалните паркетници. Особено когато искаме да се постави евтина газова, да харчи прилично, да е парт тайм, да е нормална поддръжка, да се ползва за гората и за асвалта......а бе това ми е мнението. Ако някой се съмнява в качествата и значи просто трябва да си отдели време да я огледа и да покара машината След това мисля че мнението му ще е различно от предубежденията преди това.
                      Не е вярно..... Темата се ориентира към закупуването на Гранд Чероки от първия модел, само че след фейс лифт.... С 4-ри литровия мотор и 242-ра раздатка.... Комфорт, сигурност, мощ, кеф ти парт-ттайм, кеф ти е фул-тайм... Едни кални 31-ци и си върха..... Газено? Лесна работа - 350 лева и си уреден..... Даже ще върви и ще харчи 14 газ на 100.......
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Да погледне пост 2.

Коментар

Злой - Не е ли голям камион Чарокито за всеки ден? Това че по дърто не е някакъв фактор? Чак пък и кални гуми да му сложи. Ако е както го е написал колегата да пътува по асвалт, какво трябва да се моли да не завали ли? Аз не съм карал джип с 31" за кал по мокър асвалт, но почти си представям какво ще случва на дъжд с тия гуми. На по-ниски температури сух път също. Мисля че има и по оптимални варианти на коли с повишена проходимост за колегата. Също на паркетници за прилична сума пари предлагащи всичко и нищо в едно.

С Пенчо съм много съгласен. Аз за това я подхвърлих отново Киата защото се забрави в разговора.

Коментар

С 31/10,5/15 Кобра Малатеста имам 40 000 км смесено..... По хасфалт.... С Гранда..... За една година...... Много или малко? И дали може да бъде сравнено с Кия?
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

За всеки влак си има пътници!!! Аз бих взел Гранда точно 4 литров, но съм автомонтьор. Ако колегата ходи по сервизи неговата реалност е друга, твоята трета....и тн. Затова според мене и двамата сме прави, но неговото решение е важно.

Коментар

Съгласен съм с колегата напълно.Преди да си купя моята Кия прочетох доста скептични мнения и много се двуомих но за сега не я заменям за друга,разход на градско 10 извън 8 дизел, много екстри и изключително добро поведение извън пътя,ефтина поддръжка.Мога да продължавам още,но стига за сега.
                                Кия Спортидж 2000тди
                                Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X