Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със самурайско парно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: До: проблем със самурайско парно

Колеги, стана студено и проблемите с парното почнаха, самураят ми не загрява добре и не духа много топло. Смених 2 термостата, но проблема си остава стрелката не стига до средата. Интересно ми е на вашите машини докъде стои? Другото което забелязвам е, че големият радиоатор става топъл а стрелката е до никъде, и нещо не мога да си го обясня, след като съм сменил термостата 2 пъти и то с различни фирми. Къде може да е проблема, предполагам че стрелката показва вярно, защото лятото минаваше доста над средата. Имам съмнения, че може леко да духа гарнитура, понеже излизат много ситни мехурчета докато работи на отворена капачка, но пак не мога да си обясня защо не загрява и още преди да е достигнал температура за отваряне на термостата, големия радиатор е топъл. Възможно ли е ако надува леко в малкия кръг термостата да не затваря хубаво? Иначе днес пипах маркучите към големия радиатор и не са твърди, но имам съмнения че малко надува. Ако приемем, че термостата е изправен (в момента сложих даже 88 градуса, вместо стария 82) каква може да е причината да не загрява, и защо толкова рано е топъл големия радиатор?
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

Коментар

От: проблем със самурайско парно

Стрелката при 1.3-ката е закована съвсем леко преди средата. ЗАКОВАНА. Лете, зиме.... все си там. 40` пак там. Първа бавна половин час - в средата и толкова.

Коментар

Вико, трябва да мина да ме повозиш, да видя как загрява, ама от студен та да видя за колко време става и как. Иначе ако някой има предположение нека пише, че ми писна да сменям термостати и мисля да свалям главата вече
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        LZ1GGC

Коментар

Re: проблем със самурайско парно

Колеги след четене из темите за парно и по съвет на колега в една от тях, днес реших да проверя дали не ми е задръстено радиаторчето и да го почистя, като направя отвор и за бъдещи чистения. Като цяло съм много доволен от резултата, моторчето духа много по силно, сега на 1 ва е като преди чистенето на 3 та, като и се усеща отдаването на повече топлина. Всичко ми излезе 80 ст. за една гумена тапа която намерих в железарията до нас и пасна перфектно. Единствено още не мога да си обясня защо при сменен термостат джипа не загрява добре в движение, на място днес загря доста добре. Направо ме хвърля в размисли, утре ще има още тестове. Мога спокойно да кажа, че това си е едно удобство, иначе се налага да разглобява цялото табло за да се стигне до мястото. Ето и снимките на някого може да са му полезни, снимал съм и мястото където съм го пробил.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:311020101568.jpg
Прегледи:1
Размер:111.1 КБ
ID:5222451Натиснете снимката за да я уголемите

Име:311020101569.jpg
Размер:92.9 КБ
ID:5222454Натиснете снимката за да я уголемите

Име:311020101570.jpg
Размер:69.2 КБ
ID:5222453Натиснете снимката за да я уголемите

Име:311020101572.jpg
Размер:156.3 КБ
ID:5222450Натиснете снимката за да я уголемите

Име:311020101571.jpg
Размер:149.3 КБ
ID:5222455Натиснете снимката за да я уголемите

Име:311020101574.jpg
Размер:103.6 КБ
ID:5222452

Мислех, че нямам много боклук, но на една от снимките си личи колко е.
          LZ1GGC

Коментар

Днес окончателно(надявам се) си реших проблема с парното, сега дори когато стрелката не е стигнала средата парното почва да ми гори ръцете. В движение температурата пада под средата, но парното пак духа много горещо. Дори на място в момента като загрее, на празен ход не можеш да си държиш ръцете. Последното което реших да направя е, че преместих изпарителя на газовото последователно след радиатора на парното, а също като откачах маркучите пуснах наобратно през парното с един маркуч силно вода, изскочиха някакви боклуци в началото и явно е прочистило нещо. В момента парното е уникално следващото нещо което мисля да направя е да сложа изолация на пода, че сега съм на голи ламарини. До момента не съм вярвал, че самурая може да има толкова силно парно, препоръчвам тази процедура с промиването.
            LZ1GGC

Коментар

Здрасвейте всички, от два дена чета темите за парното , термостата и пр. на самурая. Аз съм с 410 1000 и като цяло съм много доволен реших днес да видя какво има в парното , започна много дълго и тегаво разглабяне и по едно време вече ми се искаше да зарежа всичко и да тегла една клечка кибрит и край.
              Пих кафенце поодпочинах малко и пак е времето не е студено не е и топло проблем с парното нямах но нещо ме човъркаше и реших да се занимавам с самика. Ръцете са ми издрани и умаслени но разглобих всичко цялото парно долу смазване и почистване на всеки детайл .Открих около 1 кг клечки листта и борови иглички , даже ми се видя и хербарии на малка жаба , утре дозглабям много боклук имаше на самото парно в питата се беше набило какво ли не . Чака ме още работа трудно ще ми е с жилата на парното но утре ще пиша какво е станало и ще покажа снимка две .
              Трябваше само дупка и тапа да н аправя а не всичко на съставните части.
              Данчо 0897 81 81 02

Коментар

Re: От: проблем със самурайско парно

Първоначално публикуван от neron_bg1 Преглед на мнение
                Здрасвейте всички, от два дена чета темите за парното , термостата и пр. на самурая. Аз съм с 410 1000 и като цяло съм много доволен реших днес да видя какво има в парното , започна много дълго и тегаво разглабяне и по едно време вече ми се искаше да зарежа всичко и да тегла една клечка кибрит и край.
                Пих кафенце поодпочинах малко и пак е времето не е студено не е и топло проблем с парното нямах но нещо ме човъркаше и реших да се занимавам с самика. Ръцете са ми издрани и умаслени но разглобих всичко цялото парно долу смазване и почистване на всеки детайл .Открих около 1 кг клечки листта и борови иглички , даже ми се видя и хербарии на малка жаба , утре дозглабям много боклук имаше на самото парно в питата се беше набило какво ли не . Чака ме още работа трудно ще ми е с жилата на парното но утре ще пиша какво е станало и ще покажа снимка две .
                Трябваше само дупка и тапа да н аправя а не всичко на съставните части.
                От тази дупка с тапата съм бил доволен винаги, много по лесно за обслужване. В крайна сметка ще стигнеш или до нея или до друго парно среден вариант няма, след като си видял колко много работа е да се разглоби.
                LZ1GGC

Коментар

Леле колеги помагайте , много го закърших цял ден зглобявам самика и не можах да се оправя с теси жила които регулират клапите на парното. Немога да ги наместя а и се кривят някакъв ужас много е гадно и сега пак няма парно иначе духа ще ме отвее моля ако някой има схема или снимка да прати че загивам а и жилата са криви вече от къде да взема нови или пригодя Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1330093803961.jpg
Прегледи:2
Размер:24.2 КБ
ID:5350521
                  Данчо 0897 81 81 02

Коментар

Дано някои ми отговори по скоро или прати снимка , значи има 4 йила гласих ги как ли не но не става и не став а писна ми много отчаях се вече мног са гадни тея жила . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1330093825102.jpg
Размер:10.7 КБ
ID:5350523изподрах си ръцете да бъркам вътре ама кои ме кара да пипам там ама идиот съм . така ми се псува . обадих се на колега с самурай а той вика няма да стане нищо и аз не вярвах на ушите си .
                    Ще черпя само пом огнете моля
                    Данчо 0897 81 81 02

Коментар

Ама инструкция ли ти трябва или нови жила? Знай че SJ410 има три вида парно , твоето от кои точно е ,че от снимката много не се разбира. Някоя по ясна качи и ще ти помогнем. Имам тук някъде жила от два SJ410 ама нали ти казвам имат разлики.
                      Последно редактирано от banjo; 24-02-12, 21:07.
                      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                      Дий Снайдер

Коментар

Не мога да повярвам че толкова бърз отговор благодаря много.
                        Нямам представа че има много видове , ето снимките които имам със сигурност ще ми трябват жила и кое къде се монтира.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1329990938102.jpg
Размер:12.5 КБ
ID:5350526Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1330067120197.jpg
Размер:16.4 КБ
ID:5350527Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1330067131901.jpg
Размер:21.5 КБ
ID:5350528Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1330067139595.jpg
Размер:21.1 КБ
ID:5350529Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1330067146870.jpg
Размер:22.5 КБ
ID:5350530Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1330067152826.jpg
Размер:20.7 КБ
ID:5350531Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1330093797549.jpg
Размер:19.6 КБ
ID:5350532Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1330093803961.jpg
Размер:24.2 КБ
ID:5350533Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1330093825102.jpg
Размер:10.7 КБ
ID:5350534 други снимки нямам , за жалост
                        ако има майстор да отида при него но да знае как и какво прави че и утре ще се мъча . Помогнете моля
                        Данчо 0897 81 81 02

Коментар

Я ми звънни и да ти обяснявам. Телефона е в подписа
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

Колега страхотно ще ти се обадя утре когато съм в самика че ми се струва късно вече да тормозя хората ето и моят номер да знаеш че съм аз когато звънна 0897818102 Данчо . Ще се радвам ако ми помогнеш . ако има нужда от жило мога да ти го платя и утре мой колега ще си тръгва от Варна към 13.00 с автобуса за София и може да се получи към 10 дали ще е удобно да се обадя?
                            Данчо 0897 81 81 02

Коментар

Този филм съм го играл преди доста време (10-ина години) с парното. Саморайското парно беше слабо много. Хванахме се с баща ми и го извадихме по гинеколожки без да махаме таблото. След доста див Неговански спорт имахме успех .Като разглобихме самото парно вече почнах да се чудя за какво са сложили толква дебело киче на радиатора ... оказа се борови иглички ,прах и косми. След като беше почистен пак след много спорт го сглобих ме разликата се усети яко

Коментар

КОЛЕГИ НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН !!!
                                Ако чистите парното направете го по метода по назад в темата , с тапа ............. НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН
                                МНОГО ПРОБЛЕМИ ПО ВРЕМЕ И СЛЕД ТОВА
                                артисаха ми болтове и разни .......................................... аз утре ще се боря от сутринта зашото съм нервен и се дразня как някакви телчета ме ЦАКАТ ПОБЕСНЯЛ СЪМ ...
                                НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН!!!
                                Данчо 0897 81 81 02

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X