Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ролка за VM 3.1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ролка за VM 3.1

Питането е някой сменявал ли е ролката на алтернатора на 3.1 и откъде може да се намери(за София)....моята е на финала.Благодаря!
    grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

До: Ролка за VM 3.1

Аз сменях обтягащата ролка като го купих и беше 495 лева Сега са тръгнали и паразитните ролки, но тях на есен ще ги сменям. Виж във Вест ауто, там трябва да има или на Козлодуй.
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

И аз търся точно тази ролка, но навсякъде ми искат поне номер на алтернатора и то по Бош. Утре мисля да го смъкна и да търся номера и след това да търся. Иначе ако го знаеш в Косер имат ролки но им трябва модела на алтернатора.
      Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
      Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
      Audi Q7 3.0 TDi 08
      Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB

Коментар

Първоначално публикуван от HuKuTy^KeP4eB Преглед на мнение
        И аз търся точно тази ролка, но навсякъде ми искат поне номер на алтернатора и то по Бош. Утре мисля да го смъкна и да търся номера и след това да търся. Иначе ако го знаеш в Косер имат ролки но им трябва модела на алтернатора.
        Алтернатора е DENSO,поне моя е такъв.Ролката е с демпфер.

Коментар

Ами моя джип е бившият на СтефанERA и когато го купувах ми обясни, че е сменян с някакъв от Щатите и е с 6 канална ролка. Точно поради тая причина искам да я сменям.. Ако можеш погледни дали има някакъв номер и го напиши тук

Даже още по хубаво ще е ако можеш да я снимаш
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-05-10, 23:30. Причина: Последователни публикации
          Audi Q7 3.0 TDi 08

Коментар

Първоначално публикуван от HuKuTy^KeP4eB
            Даже още по хубаво ще е ако можеш да я снимаш
            В БС я имат.Мисля ,че е около 200лв., точно не си спомням. Никъде я няма. Когато се наложи да я сменя рових навсякъде.По номенклатурата на БС е К05019860АА. Отнася се за алтернатор DENSO , шест канална с демфер.

Коментар

да обаче на мен ми трябва 8 канална
              Audi Q7 3.0 TDi 08

Коментар

Миналата година, през м. октомври сменях тази ролка /инерционен съединител/ на генератора. За Jeep Liberty KJ каталожния номер на MOPAR е 1-53013554 АЕ и тогава струваше 185 лв.

За смяната на тази ролка е необходим и малко по-особен инструмент за развиването и от оста на ротора. Необходими са чашка на гидор №10 и шестостен със съответния инчов размер, според този на ролката, като през него минава стеблото на гидора за да захване оста.

Оригиналният сервизен инструмент представлява нещо такова, като може освен шестостен да е и с инбус, в зависимост от вида на самата ролка.
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Проверено днес:Балкан стар я има налична(8 канала,250лв.)....ЗА СОФИЯ.

Коментар

При мен се оказа че генератора е сменян. Поставен е Бош и днес моя майстор обиколи Русе и е намерил за 45лв но не ми каза магазина. Имало и за оригиналното Денсо с демпфера но утре ще го питам за цената и магазина
                    Audi Q7 3.0 TDi 08

Коментар

От: До: Ролка за VM 3.1

Здравейте колеги. Пиша в старата за да не отварям нова тема. И на моят гранд му е заминала ролката , но не само тя. Статорна намотка + диодната плочка също.. Носих го в два ел. сервиза - и на двете места диагнозата е една и съща. Ремонта е над 440 лв. Намерих в една морга във Варна от англичанка ,,докарана на ход ,, за 200 + доставката.В ибея има един за WG 3.1 / предполагам нов / за 179 паунда .Има в един сайт и Бош за 500 евра.Та въпросчето ми е ,Вие какво ще ме посъветвате ? Финансите са ограничени. И те така! Пoздрав!
                      Последно редактирано от batkoemo; 22-03-12, 21:45. Причина: грешка

Коментар

От: Ролка за VM 3.1

При така поставените финансови условия явно "печели" този от втората употреба. Ако от тази автоморга могат да дадат някаква гаранция, че все пак този генератор работи, явно е най-изгоден. Лошото ще е, ако и на него се наложи да се сменят лагери, четки и особено ролката на ремъка /Generator Decoupler Pulley/.
                        Успех!
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

На мен ми се струва много скъпо. Не е ли по-евтино пренавиване на статора при бобиньор? Аз съм пренавивал самичък статор на двигател на дрелка и не се оказа кой знае колко сложно, просто изисква търпение и внимателна работа и елементарни познания. Относно диодната плочка какво представлява? Грец ли е? Ако да колко амперов? Аз съм правил 200 А грец от 4 греца по 50 ампера (2-3 лева е бройката), но трябва да сложиш кабели които да играят ролята на изравнителни съпротивления. Генератора трифазен ли е?

П.С. Преди около месец в магазин на Косер продавача имал гранд 3.1 и каза че някои от ролките били като на "повечето" коли като размер и че са ефтини под 50 лв. Има ли нещо такова или се е объркал?
                          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

8 PK 2485. Точно това 8 РК е доста рядък размер.Като сложиш ролка от 6 РК два канала излизат извън ролката.Точно затова е толкова скъпа тази ролка.

Коментар

Вярно, че е 8 канална, не се бях замислил за това. а Тези по които ремъка се движи от външната си страна имат ли аналози? Всъщност колко ролки с лагери се сменят на 3.1?
                              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X