Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка около Сопот

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разходка около Сопот

Андро, браво!
    Много хубава разходка сте си направили, а и репортажа е страхотен .
    Маршрута в Гугъла и снимките от Пикаса са много идейни, така добиваш представа за целия маршрут и знаеш визуално коя снимка от кое място е.

Поздравления .
    www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
    0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
      Андро, браво!
      Много хубава разходка сте си направили, а и репортажа е страхотен .
      Маршрута в Гугъла и снимките от Пикаса са много идейни, така добиваш представа за целия маршрут и знаеш визуално коя снимка от кое място е.

Поздравления .
      Мите, мерси! Трябва непремено да направим някоя разходка в тоя край! Можем доста яко да покараме
      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Ето какво стана след хижата. Бате Сашо ни посъветва да не опитваме да ходим до Копривщица - много преспи имало и било рисковано. Разбира се, ако бяхме с групата с кодово име "Чифлика" това само щеше да ни убеди да минем точно от там, но сам, без лебедка и с екипаж с раздвоени все още чувства към офроуда, явно не биваше... Та решихме да тръгнем към Клисура.

Следвахме инструкциите - караме само по следите от гуми. Разбира се, не бяхме лишени от гледки:

И както си карахме доволни и почти се виждахме в кръчмата, която ни очалваше в Клисура - греда! Ето до къде стигнахме

И айде, на обратно:

Стигнахме до една много приятна полянка с хранилка за животни. Вече всичко изглеждаше супер - терена изглеждаше равен, гледките бяха хубави, а освен това се озовахме и на официалния трак на офроуд картата. За награда си имахме и сокол в небето (освен ако не е било друга птица ).

И поехме по официалния трак вляво. На едно място малко объркахме отново, но бързо се ориентирахме и се върнахме на "правилния път". Изглежда обаче фотографите ни са били вече поизнервени, защото няма никаква снимка от следващата изненадка - половината от пътя просто липсваше. Останалата половина стигаче за левите гуми, но десните нямаше къде да минат. Още си мисля коя е най-правилната техника за преминаване на това място

Е, ние просто покарахме петдесетина метра на заден, след което обърнахме и тръгнахме да се връщаме към полянката с хранилката. Имаше обаче един много остър завой и трябваше да го "сечем" по следния начин. От клипчето не си личи всъщност колко стръмен беше участъка. Той и на мен не ми изглеждаше кой знае какво, но екипажът изрази такава неподправена радост, като излязох, та реших, че може би е имало защо

Разбира се, водача, поел цялата отговорност на плещите си , нямаше право да пада духом:

А и не можехме да се оплачем от местата, които продължавахме да откриваме

В крайна сметка се върнахме до полянката с хранилката и хванахме пак официалния трак, но в обратна на логиката посока. В чест на истината Павел, който през цялото време седеше до мен и се оказа истински навигатор, още от началото предлагаше да тръгнем натам, но аз тогава реших да се доверя ба картата. Колко съм тъп!

Е, оказа се, че този път, който уж се връщаше обратно вхижата, си има отклонение в правилната посока. Съвсем скоро разбрахме, че Клисура няма къде да ни избяга!

Там ядене не намерихме, но пък имахме шанса да се насладим на усилията за продължаване на рода на две патици! Най-готино беше колко доволни изглеждаха, след като свършиха, каквото имаха да вършат!

Единствено не ми стана ясно как издържа женската толкова време под вода при това напрежение

За щастие Златица не беше далече. Ако минавате от там и сте гладни, не пропускайте ресторсант "Музея"! На главния път ((който минава през Златица, не околовръстното) е, къщата е красива, Елин Пелин е учил в нея (явно е било училище тогава) и готвят добре.
        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Последно две клипчета от първия етап - до хижа Средногорец. Много е красив тоя път, препоръчвам го на всеки!

Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Къде излезнахте в крайна сметка? Защото до едно място ви гледах следите, че слизат към дерето, където пътя е скъсан, но после се връщахте пак нагоре. На това чакало, където сте излезнали ако продължите надолу (незнам точно кой път сте хванали) пак излизате на основният път за Клисура. Но и надолу нямаше твои следи. Лошото е, че няма и обхват в този район. Извинявам се, но не съобразих, че проливният дъжд от предната вечер е заличил почти всички следи наши следи.
            Както и да е - радвам се, че сте се оправили и всичко е завършило благополучно. Мисля, че по-правилното беше да останете да обядвате с нас и да тръгнем заедно надолу. Така сте изгубили повече време в лутане.
            Очакваме ви отново.
            LZ1AID

Коментар

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
              Къде излезнахте в крайна сметка? Защото до едно място ви гледах следите, че слизат към дерето, където пътя е скъсан, но после се връщахте пак нагоре. На това чакало, където сте излезнали ако продължите надолу (незнам точно кой път сте хванали) пак излизате на основният път за Клисура. Но и надолу нямаше твои следи. Лошото е, че няма и обхват в този район. Извинявам се, но не съобразих, че проливният дъжд от предната вечер е заличил почти всички следи наши следи.
              Както и да е - радвам се, че сте се оправили и всичко е завършило благополучно. Мисля, че по-правилното беше да останете да обядвате с нас и да тръгнем заедно надолу. Така сте изгубили повече време в лутане.
              Очакваме ви отново.
              Определено по-правилното беше д ви изчакаме Но оставих екипажа да решава - мене не ме беше страх да се позагубим Нека трупат опит

Ходихме до дерето, където путя е прекъснат. Това го има и на снимка.
              После на чакалото завихме наляво, т.е. на юг и стигнахме до едно място, където половината "платно" от пътя липсваше - беше се свлякъл в дерето. Върнахме се на чакалото и тръгнахме по същи път, който хванахме и първия път, но в обратна посока - на север горе-долу. И там намерихме отклонение вляво, което вече си ни отведе до Клисура. Беше готино
              Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Всъщност вие сте слезнали след нас. Затова не видях вашите следи. Докато сте били по-деретата ние сме минали.
                Всичко е добре, когато приключва добре.
                До нови срещи и поздрави.
                LZ1AID

Коментар

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
                  Всъщност вие сте слезнали след нас. Затова не видях вашите следи. Докато сте били по-деретата ние сме минали.
                  Всичко е добре, когато приключва добре.
                  До нови срещи и поздрави.
                  В крайна сметка по правилния път ли сме карали (ако не броим отклоненията), или изобщо не е трябвало да стигаме до това чакало?

Ако е така, то още в самото начало, при хижата, трябва да сме взели леко грешен път?
                  Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Великолепна разходка! От друга страна, сблъскването с проблемите и тяхното решаване са най-запомнящите се моменти от всяка разходка!
                    А и очевидно Средна гора е много красива и примамлива за разходки!
                    Поздрави!
                    Любомир Бончев 0889216605
                    Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Колеги всичко е много хубаво. Страхотна разходка сте направили. Самият аз имам много топли спомени от комплекс Бяло камъне и тракийските храмове в близост.
                      Ще си позволя да направя една забележка и се надявам никой да не се разсърди!
                      Става въпрос за снимките по-долу. Там някои от колегите(не ги познавам) са се качили върху постаментите на колони с възраст около 4000 години !!! Това не трябва да се прави! Не случайно има дървени пътеки отстрани. В Гърция,Турция,Италия и на други места за такова нещо глобяват жестоко. У нас охраната и опазването на тези обекти са под всякаква критика. Добре е,обаче да се научиме да ги пазиме,за да оцелеят и за идните поколения!
                      Надявам се,че не съм развалил доброто настроение! Поздрави!
                      Прикачени файлове
                      Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от neptun61 Преглед на мнение
                        Колеги всичко е много хубаво. Страхотна разходка сте направили. Самият аз имам много топли спомени от комплекс Бяло камъне и тракийските храмове в близост.
                        Ще си позволя да направя една забележка и се надявам никой да не се разсърди!
                        Става въпрос за снимките по-долу. Там някои от колегите(не ги познавам) са се качили върху постаментите на колони с възраст около 4000 години !!! Това не трябва да се прави! Не случайно има дървени пътеки отстрани. В Гърция,Турция,Италия и на други места за такова нещо глобяват жестоко. У нас охраната и опазването на тези обекти са под всякаква критика. Добре е,обаче да се научиме да ги пазиме,за да оцелеят и за идните поколения!
                        Надявам се,че не съм развалил доброто настроение! Поздрави!
                        почти сигурен бях,че някой ще направи забележка за тези снимки, защото определено има резон.

но пък не си спомням да беше указано по някакъв начин да не се ходи по камъните... те си бяха съвсем достъпни...
                        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Указанието е отляво до вратата,веднага след като се влезе в дървената къщичка. Както вече писах охраната е под всякаква критика. Там би трябвало да има охрана,въже,което не може да се преминава и платен вход. Друг е въпроса,че дървената барака е малка и въжето съвсем ще съсипе възможностите за снимка.
                          Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от neptun61 Преглед на мнение
                            Указанието е отляво до вратата,веднага след като се влезе в дървената къщичка. Както вече писах охраната е под всякаква критика. Там би трябвало да има охрана,въже,което не може да се преминава и платен вход. Друг е въпроса,че дървената барака е малка и въжето съвсем ще съсипе възможностите за снимка.
                            Не съм го видял указанието. Както и да е, де, то и без указание е ясно, че не е редно да се катерим по колони от преди толкова време. Следващия път ще си контролирам екипажа повече - това, че им бяхя размътени мозъците от друсането по планината не е извинение.
                            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X