Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда-CR-V извън пътя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хонда-CR-V извън пътя

Първоначално публикуван от spoko Преглед на мнение
    най-после да се включа и аз. Хондичката от клипа е мойта и не се лъжете за наклона от клипа. само ще кажа че там закъсаха много по-луксозни джипки. да джип чероки след 2005г. и ленд ровър същата година. вярно че последният го караше едно маце но и двата автомобила ги дърпа организатора и добре че беше той и здравият колан който извади. калта беше рядка и пръскаше яко. гумите ми са чисто зимни и това е моят съвет към колегите които искат да са сигурни на пътя през зимата. за лятото също ще посъветвам да си вземете гуми според сезона или според мястото където ще се ползват повече. това лято съм карал с много износени гуми и не е голям проблем ако ще ходиш за риба или на разходка извън пътя, но ако ще газиш кал не стават. то затова си има гуми за кал и т.н.относно газифицирането; слагай и се небой. от 3г. карам на газ и то обикновенна а не инжекцион и нямам никакъв проблем, дори не съм чувал да пука, киха или както му казват газаджиите.
    Колко хиляди километра си навъртял с газовата? Питам защото и аз се замислям за газова. И аз съм с по-мощния мотор. Чух и четах всикакви отзиви ... Казват че след 80 000 км си трябва ремонт на двигателя, което изобщо не ми звучи добре
    Падна ли ти доста мощността на Хондата след като сложи обикновена газова?

Коментар

Първоначално публикуван от defuser Преглед на мнение
      Колко хиляди километра си навъртял с газовата? Питам защото и аз се замислям за газова. И аз съм с по-мощния мотор. Чух и четах всикакви отзиви ... Казват че след 80 000 км си трябва ремонт на двигателя, което изобщо не ми звучи добре
      Не е като на бензин,но се представя добре.На клипчето на първи пост
      в тази тема кара на газ.
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Кой го каза? И за каква точно кола/какъв двигател? Имахме едно Волво244 едно време, само ние му навъртяхме над 200000км. На газ. Никакви ядове.... Таксита, дето карат с години на газ, и пробега им се върти около тази цифра на година/две, да не мислиш, че правят ремонт веднъж на година? Ако някой разбирач прави този извод въз основа на своите наблюдения върху старите класически Жигулита - мога да ти кажа, че на времето сме им правили основни ремонти с периодичност 80-120 хил. А хората си ги карали на бензин. А и не вярвам някой да си направил подобна статистика върху точно твоя мотор. С две думи - слагай и карай. И не слушай много подобни "специалисти".....
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

купих я на 148 хил. и до 150 беше на бензин след което и монтираха обикновена газова с турски изпарител Волтран. Бутилката е Българска тороидална (тип гума) и се побира под масичката в багажника, където има място за рез. гума и така багажника ми е свободен и по нищо не личи че имам газ. сега съм на 196 хил. км и намам ядове. майстора обаче ме накара да сваля големият резонатор (над капака на клапаните)защото можел да влиза в резонанс с мембраната на изпарителя и двигателя да губи мощност при високи обороти. на негово място (на отвора) сложих взривна клапа но още несъм я чувал да отваря и да има гърмене от там. разхода на газ ми е 10,5 извън градско при 100-110 км/час и 12литра в града за през лятото. зимата ми се увеличава предимно градския разход до 14 но докато вдигне градус и вече паркирам пред работата. четох че е хубаво да се регулерат клапаните на всеки 40 000 км и тази година ще трябва да го направя. щях да забравя. задължително при монтаж на газ се дава предварение до 5 градуса тъй като газта се сапалва и гори по-бавно от бензина. това са около 2 мм. изместване от делкото на двигателя в обратна посока на въртене на маховика.
          Honda CR-V I 2000 г.
          0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Благодаря на yor и споко за бързите ви отговори.

Относно гумите все още се колебая какви да взема. Но може би всичко ще зависи и от бюджета ...
            Аз също съм с този размер. Виж тази тема
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...950#post812950
            Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

[QUOTE=buysell;1084045]За тези условия даже и автомобил 4х4 не е нужен. Всяка лада ще мине от тук ...[/QUOTE ]

А за тези ? Crv-то не е толкова паркетен джип колкото изглежда !
              На тези клипове даже и гуми няма . (нищо особено , но все пак няма никакви модификации - руска работа)

ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              08седем9010З60
              MAKE RALLY NOT WAR
              Confidence in Motion

Коментар

Добро е видеото.+1

Коментар

Първоначално публикуван от spoko Преглед на мнение
                  най-после да се включа и аз. Хондичката от клипа е мойта и не се лъжете за наклона от клипа. само ще кажа че там закъсаха много по-луксозни джипки. да джип чероки след 2005г. и ленд ровър същата година. Вярно че последният го караше едно маце но и двата автомобила ги дърпа организатора и добре че беше той и здравият колан който извади.
                  Вярно е дамата е съпруга на един от навигаторите, за случая разбрахме едва след като финиширахме - бяха гузни /благодарности на оказалите помощ/. Въпросният Ленд Ровър е RR с 3000 диз. мотор, авт. кутия ...Vogue, но този паркетник в други ръце ....да речем, че е друга бира !!???Поздрави, бъдете живи и здрави!
                  0897/833 689 - Николай Божков

Коментар

От: Хонда-CR-V извън пътя

ЦР-В то си е страшна машина извън пътя. Вярно е, че не става за extreme off-road, но да ходиш за риба с него примерно си е перфектно . Моето никога не ме е предавало, а не е като да не съм го тествал по кални и стръмни участъци. Зимата също се представя много добре.

Да пиша и за гумите, които си взех. Малко късно, но по-добре от колкото никога Зимата карам със зимни гуми - BG Goodrich Winter Slalom. Не са лоши. През останалото време съм с летни гуми - взех си Continental Conti4x4Contact. Не са кои знае какво за off-road, но пък не се е налагало да бутам по черните пътища Поне засега ... но за всяко нещо си има време

Айде поздрави от мен и много off-road приключения!

Коментар

Да поизтупам малко прахта от темата. Ясно е, че за извън пътя ЦРВ-то се държи съвсем прилично, ако не се вкарва в екстреми. Интересува ме обаче, какво е пътното поведение на дълго, особено при мокри и заснежени пътища. Пътува ли се комфортно и може ли да се поддържа скорост 120-140 км/ч. Напоследък се заглеждам в джипките, тъй като ми се налага постоянно пътуване из страната при всякакви условия и търся сигурност, но за съжаление и бюджета е ограничен. Нонда ЦРВ е един от вариантите. Предварително благодаря на отзовалите се колеги.
                      BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
                      LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
                      Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Първоначално публикуван от Сергей Янков Преглед на мнение
                        Да поизтупам малко прахта от темата. Ясно е, че за извън пътя ЦРВ-то се държи съвсем прилично, ако не се вкарва в екстреми. Интересува ме обаче, какво е пътното поведение на дълго, особено при мокри и заснежени пътища. Пътува ли се комфортно и може ли да се поддържа скорост 120-140 км/ч. Напоследък се заглеждам в джипките, тъй като ми се налага постоянно пътуване из страната при всякакви условия и търся сигурност, но за съжаление и бюджета е ограничен. Нонда ЦРВ е един от вариантите. Предварително благодаря на отзовалите се колеги.
                        Такава скорост е безпроблемна!Особено на магистралата с този автомобил ще се насладиш на бързо и комфортно пътуване!
                        Съвет за гумите - възможно по-широки и с правилният протектор за сезона.
                        СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                          Такава скорост е безпроблемна!Особено на магистралата с този автомобил ще се насладиш на бързо и комфортно пътуване!
                          Съвет за гумите - възможно по-широки и с правилният протектор за сезона.
                          По принцип е така, но има няколко "но"-та.
                          Аз съм привърженик на стигането от точка А до точка Б оптимално бързо - без излишно размотаване, ако от мен зависи и без зареждане даже. За това не карам икономично, гледам да карам с максимално позволената скорост, а като има условия за безопасност, слагам и по 10ина огтогре.
                          По моите наблюдения - колата е като бетон до 130-140 км/ч. Нагоре също се държи горе-долу добре, но трябва да се внимава.
                          За шума - зависи на какво си свикнал - от 120на някъде нагоре си е шумно, но не дразни. Ако си свикнал с лека кола ще ти е шумно, но за сув или джип - прилично, даже мисля, че за тия пари не можеш да намериш нещо по-безшумно.
                          Но най-големият проблем на колата е страничния вятър. Понеже е доста лека и ветровете си я подмятат като листо едва ли не. Много е неприятно, ако те изненада неподготвен.
                          Разхода също трябва да вземеш под внимание. Аз съм с газов инжекцион, и при извънградското каране махаш нулата от километража и разбираш колко ти харчи в момента. Ако караш с 90 - 9. Ако караш със 140 - 14.
                          В общи линии е това. Иначе колата има отлична возия - вътре е широко, приятно, седалките са удобни, комфортно се пътува на дълъг път в нея. Моята е на 14 години и никоя от пластмасите вътре ни тропа, ни скърца. Предишната ми кола беше сивик, и въпреки, че и цр-в-то е на същата база направено, разликата е огромна. Ако ти харесва колата, чувстваш се комфортно вътре, и не си изпълнен със съмнения, ЦРВ-то е добър избор. Само внимавай да не ти продадат някоя изтърбушена количка, че ще ти излезе през носа.

Коментар

Първоначално публикуван от Сергей Янков Преглед на мнение
                            Здравей колега Янков-Може да се поддържа и скорост 176 км/ч с толкова съм карал в новия учаск на магистрала Тракия от Пазарджик до Пловдив-толкова стигна километража и повече не щеше.Държа ги без проблем мойта 12 годишна старица.Лигавил съм се после още един два пъти но тази скорос е доста висока за този висок автомобил.Найстина е лек и много лесно се клати от страничен вятър и при изпреварване на тировете.Ще те излъжа ако ти кажа ,че си лежа изтегнат и не съм наострен на сто със сички сетива когато карам с тази отчитана на км.скорост.Казвам защото твърдят че километража и е някак настроен да отчита по висока скорост от действиетелната и мойте 176 км/ч били някъде към 163-или 165 км/ч.Дори и с тях държи ги и бяга.Вози като лодка,шум нормален.Най-икономично работи като се кара в диапазана 90-110 км/ч.Мойта е на бензин- към 8,7-9,5 л.в този диапазон.Това е с излизане от София около 40 мин,тук таме изпревариш с 140 някой тир.Писано е доста из форума за това виж ""във възможностите на ЦР-В"" темата.ПРи мокро време-мога да коментирам магистрала тракия-при проливен зверски дъжд,чистачки на най -бързи обороти с мойте гуми ВФ Гуудрич-карам напрегнато и съсредоточено с 90 км/ч,добре се държи на пътя,по висока е и имаш повече видимост от леките автомобили,но иска яко стискане на волана при влизане в аквапланинк.Тогава пръска и по стъклата,абе келешлъшко е това каране при положение ,че другите карат със 60 км. при тези условия.Зимата-мойте гуми са за макадан-при поледено с лек наклон превърта но потегля за разлика от всички дуги леки коли.Изптано няколко пъти наклона с.Драгичево-София миналата година около нова година.Ходя на лов с нея в сгега-до 30 см.не съм имал никакъв прблем из прашните пътища.Не се колебай взимай автомобила!Заслужава си!А-а!!! и прочети малко повече из подраздела Хонда-до преди година го нямаше,а вече има и такъм и то в офроуд форума,значи автомобилчето има нужното уважение и място тука,макар и не точно офроудно създадено!Успех!
                            имах и Toyota Rav 4 2006g.
                            Mitsubishi Lancer 2008g.
                            Honda CR-V 1998г.
                            Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Благодаря на колегите за бързите, обективни и изчерпателни отговори. Разбрах това, което ме интересуваше. Ондата при всички случаи ще е в кръга на "заподозрените", ставащи за моите цели.
                              BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
                              LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
                              Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Нещо много важно като предимство. Колата е винаги зацепена на предно и си има предимството на автомобилите с предно предаване. Това е много удобно за дълъг път и е предимство пред повечето доста по-мастити 4х4 високи автомобили.
                                Километража не е направен нарочно да греши, всички механични километражи имат грешка която ръсте с километрите, общо взето при 160 грешката е 10-тина километра и може да се провери с GPS.
                                За да прецениш наи добре трябва да се качиш да огледаш да покараш и да си решиш това ли е колата която ти харесва. Ако ти хареса ще си си избрал една лесна за поддържане и пословична със своята надеждност кола.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X