Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Сервизченце?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сервизченце?

Първоначално публикуван от skreeper Преглед на мнение
    Мале мале вие сте се натъкнали на доста проблеми при разглабянето на тоя мотор За зъбчатките моя съвет е да потърсите в и-бей или директно оригинални от сузуки ама там ще дойдат много пари Нищо не пречи да се провери де... А относно коляновия вал май е нормално при тези рм-и едната половина на вала да е с някакъв по-различен цвят. И на моя като му сменях биелата( което ме подсеща да проверите и нея, че тези рм-и прецакват долния лагер, когато най-малко очакваш )... Та като му сменях биелата и моя едната половинка беше малко по тъмна и изглеждаше по-стара. Не беше баш като този колянов вал но имаше разлика. Може би от страната на съединителя тази половинка се загрява повече ли или и аз не знам, ама явно е нормално Прикачвам и снимка, на която горе долу се вижда и на моя колянов вал как е по-тъмна едната страна( Не се вижда много но просто тая снимка намерих)

Мерси за съчувствието и съветите! Както вече писах буталната група е в норми. Явно е правен основен ремонт , относително скоро. Обаче този който е сглобявал напазаруваните части го искам тук. Ама първо да се напия та да ми паднат скурпулите.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Жоро, винаги предишния майстор е виновен за всичко! Не знам кой е, но съм сигурен, че е така . Важното е, че вие ще се справите добре и мотора на човека ще стане като нов. Пожелавам ти безпроблемно вадене на колелото - като гледам и без бой и със бои не се предава, така че ... успех!
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Гледам и не вярвам на ушите си знаех си, че има нещо неродно в този мотор ама чак такива изненади не oчаквах почвам да търся в e-bay дано излезне нещо

Коментар

От мен да знаете - червения силикон по двигателя е перфектен показател за това , че е човъркано и то не много грамотно. Това е ефтин консуматив , а който ползва ефтини консумативи от такъв характер , няма начин да не се е поакал и с други неща.

Друг показател за неграмотна работа на "майстор" е ползването на разнородни нискокачествени болтове при сглобяването на двигател. /гледайте и четете какво пише на главата на болта/. Ефтини болтове в мотоциклет не се слагат дори и по спойлерите.

Видите ли такива - бягайте. Безмислено е да се гледа повече.

Това бяха два безплатни съвета при купуването на мотоциклет от българския пазар. Особено внимание за тези детайли следва да се обръща в региони - северозапад и югозапад от страната ни .
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
            От мен да знаете - червения силикон по двигателя е перфектен показател за това , че е човъркано и то не много грамотно. Това е ефтин консуматив , а който ползва ефтини консумативи от такъв характер , няма начин да не се е поакал и с други неща.
            АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН!!!
            Винаги когато купувам мотор , оглеждам внимателно за червен силикон.Той е абсолютно сигурен белег или за некадърен "майстор" или за откровен мърляч !!!
            ПП.Така като гледам заварчика добре се е постарал.Без отнемане на шева няма да мине.Очевидно двигателя го чака пълно разглобяване(апропо аз лично винаги разглобявам до дъно-според мен така най-добре става ремонта).Не мога да схвана как точно е предвидено ЗК да се монтира към вала(при повечето машини с които съм имал взимане-даване е било чрез шпонка+гайка),но мисля че фрезата ще свърши по-добра работа от флекса-така поне има някакъв шанс да се запази вала(малко са ти мътнички снимките...).
            Последно редактирано от ЕМО; 05-01-10, 00:32. Причина: допълване
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Такаааааа....

Зъбното колело е долу! От сутринта го почнах с дебела бургия. Не стана ,заварката е от нещо странно дето изяжда дори бургия с твърдосплавен връх. Продължих със зъболекарската машинка и шмиргелови накрайници.

Изображение0025.jpg

Е не..... забележително качествена заварка. Една шупла няма в нея та да ми покаже накъде да копая. Нито разлика в цвета на метала ...... Как са успяли без темпериране и прочее сложни процеси да постигнат такова качество , при толкова безмислена /идиотска/ кауза..... Накрая вече нервите ми поддадоха и хванах флекса , прорязах си жлеб в зъбното колело и с два секача го разцепих.Сега вече скобата успя да ги изтегли.

Изображение0026.jpg
              Стана ясно и защо е заварявано - шлиците на коляновия вал са поизносенки. Очевидно някъде в историята на моторетката се е появил знаещ човек , който е сменил семеринга , и не се е сетил да дозатегне болта с нужните кила. Саморазвил се е и от там нататък шлиците са тръгнали. Когато следващия знаещ е видял тая гледка и цената на коляновия вал е взел мъдрото решение - заварка. Ама не му е дошло на акъла , че ако не е притегнато зъбното колело към коляновия вал , ще пуска масло през втулката , дето лагерува семеринга на нея..... И ето ни тук .

Мисля , че с чиста съвест мога да обявя , че се търси почти цялата карантия на двигателя. Ако някой продава нещо - да свирка преди да сме отнесли чарковете при Васко в Овча купел да ги произвежда.

ПП вярно , че снимките не са първа радост , ама с телефона толкова. Все забравям апарата и ме мързи да се качвам горе. Ако някой иска нещо да се види непременно добре да се обажда ще снимам специално.
              Прикачени файлове
              0888932647

Коментар

Жоро,цената на цял двигател втора ръка(абсолютно редовен и с документи) до преди година беше лев за кубик(сиреч във вашия случай 125лв).Не се хабете с глупости ами вземете цял двигател-хем ще има и части за резерва(капаци,картери и т.н. чупливи в гората чаркове),хем ще е много по-евтино.Ако нямаш човек свиркай и ще ти дам два-три телефона.
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                  Жоро,цената на цял двигател втора ръка(абсолютно редовен и с документи) до преди година беше лев за кубик(сиреч във вашия случай 125лв).Не се хабете с глупости ами вземете цял двигател-хем ще има и части за резерва(капаци,картери и т.н. чупливи в гората чаркове),хем ще е много по-евтино.Ако нямаш човек свиркай и ще ти дам два-три телефона.

Всъщност някои чаркове , като семеринги и лагери е добре да са си нови. Лично аз ще се изненадам приятно ако откриеме цял редовен двигател РМ 125 за тия пари. Давай контакти да провериме.
                  0888932647

Коментар

Колега, мене ме вълнува как ще сложите новото колело?
                    Според мене най-добре ще е на струг да минеш вала,после се прави дебела втулка с шлици,и се набива новото колело,така би станало най-довре,или нов вал.

Коментар

• До: Сервизченце?

Всъщност някои чаркове , като семеринги и лагери е добре да са си нови.
                      То е ясно,но те са евтини и може да се вземат отделно.

Давай контакти да провериме.
                      Мишо-0897780014

Мишо е работника на :
                      Сашо-0887230991/0899929962
                      Сашо е от Лом , но работи с Еконт.Почти всяка седмица ходи до Италия и дори да няма наличен лесно може да донесе от там(ако се навие).Малко е кисел , но иначе върши страхотна работа и частите му са винаги перфектни(почти няма шанс да те нареди с някой отпадък).Добре е да звъннеш на Мишо(той е по-вчас с наличностите в момента) защото когато Сашо е извън България изобщо не вдига.

Емо от Яхиново-0888211968 Ползвам го само в краен случай,но като цяло и той върши работа.
                      Успех!

Джон Кенеди

Коментар

Ко стана с моторя бре?!

Джон Кенеди

Коментар

От нийде взорът надежда не види.... И чаркове също. Май ще трябва да пускаме отделна тема за търсене на части.

А и собственика си мълчи и не дава ясни указания ...... Та сега за сега всичко си седи изсипано в един кашон.
                          0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                            От нийде взорът надежда не види.... И чаркове също. Май ще трябва да пускаме отделна тема за търсене на части.

А и собственика си мълчи и не дава ясни указания ...... Та сега за сега всичко си седи изсипано в един кашон.
                            За чарковете сега се сетих, че може да извадите старата зъбчатка и да я занесете в Карлово, където правят венците за веригите мисля, че могат по старата да направят нова. Коляновия вал вече трябва да се поръчва нов сигурно, щом на този шлиците са му зле. А сега се сетих, че имам едни лагери за коляновия вал за такъв мотор чисто нови, обаче са някакви тайвански, защото като си поръчвах от Англия първия път ми ги объркаха и после си ми пратиха и тези на Койо и сега тайванските ми седят така, та ако не можете да намерите, кажете и ще се договорим нещо

Коментар

Първоначално публикуван от skreeper Преглед на мнение
                              За чарковете сега се сетих, че може да извадите старата зъбчатка и да я занесете в Карлово, където правят венците за веригите мисля, че могат по старата да направят нова. Коляновия вал вече трябва да се поръчва нов сигурно, щом на този шлиците са му зле. А сега се сетих, че имам едни лагери за коляновия вал за такъв мотор чисто нови, обаче са някакви тайвански, защото като си поръчвах от Англия първия път ми ги объркаха и после си ми пратиха и тези на Койо и сега тайванските ми седят така, та ако не можете да намерите, кажете и ще се договорим нещо

Мерси колега. И тук в София има къде да ги направят- Васко в Овча купел. Но собственика трябва да си реши и да даде о.к. А за лагерите - пак той трябва да каже.
                              0888932647

Коментар

В тоя студ такава скука ме е налегнала. Чудих се чудих с какво да се захвана. Гледам старите железа по гаража и под навеса и попадам на една кормилна рейка.....

А дали от нея няма да излезе една механична пресичка? Порових малко за още железа. Намерих малко дебелостенна квадратна тръба от стар теглич , някакви валове от някаква машина, счупена вложка /камък/ от гедоре ...... достатъчно. И хванах флекса и телоподаващото. И гледайте ква щуротия излезе. Ама дава няколкостотин кила натиск , а хубавото му е , че като натиснеш после му помагаш с чука отгоре..... Абе за вадене и набиване на разни лагерчета и гумени тампони става. А иначе си бяха безполезни железа.
                                Прикачени файлове
                                0888932647

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X