Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за Grand Cherokee WK

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения за Grand Cherokee WK

Някой има ли преки впечатления от по-новия модел? Става въпрос за 3.0 CRD.
    Доколкото знам, двигателя е пак същия като на ML 320 CDI 204 к.с., от който имам преки впечатления като доста тих и като цяло безпроблемен. Попадна ми тука един, за който много се замислям.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

От: Мнения за Grand Cherokee WK

Ами има доста разлики от старото Гранд Чероки.
    Като промените в никакъв случай не са за по здрава конструкция, а за повече комфорт.
    Например предния мост - шарнирите издържат колкото на стария Гранд, но независимото окачване е по комфортно.Тампоните на предния диф са консуматив. Има много екземпляри без вари-лок в дифовете, а с прости отворени дифове.
    Външни и вътрешни накрайници, както и рейката нямат здравината на секторната кутия, особенно при оф-роад приключения.
    Задния мост е като на ZJ, но лагерите са тип лагер-главина. Не са особено издържливи.
    Има ESP, спирачките са добри, но цените на дисковете и накладките са соленички.
    Раздатките са здрави, с управление, вършат добра работа.
    Скоростната кутия е същата.
    По сложната електроника предполага повече проблеми, но пък и повече глезотийки.
    Мотора с малки изключения е почти същия като на МЛ 320 ЦДИ. Добър е, но не е трудно да побаднеш на кенеф. Огледаи за течове от предната и задната семеринга на кол. вал, течове под турбото. Не трябва да има абсолютно никакви течове - много скъпо излизат. Освен течовете проблеми създават всмукателните и изпускателните колектори, турбината, ЕГР, дюзи, свещи - все скъпи работи. Доста внимателен оглед си трябва, щото ремонта лесно става 2000, 3000 или 5000 лв.
    Разбира се огледай за следи от катасрофи.

Но ако конкретния екземпляр е бобре гледан, не му мисли много - взимай го. Ще ти хареса.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

От: Мнения за Grand Cherokee WK

Отказах се вече, (още преди да напишеш коментара). Затова пък карах тия дни Ауди А8 с 4.2 дизеляк и се зачудих какво ли ще е да го имплантирам този двигател в Гранда
      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X