Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Алтиметър.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за Алтметър.

Да разбрах те колега ,знам как работи уреда за надморската височина ,но не мога да си обясна само ,че атмосверното налягане ,не винаги е същото при определената надморска височина ...или този уред не е много точен ,и мери някакво средно положение .
    MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
    MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
      ...или този уред не е много точен ,и мери някакво средно положение .
      Според мен е точно така. Не е от най-точните. Но върши добра работа, според мен!
      Последно редактирано от radikyokushin; 26-02-11, 22:37.

Коментар

От: Въпрос за Алтиметър.

Правилно ти казват хората: изхвърли алтиметъра от колата си. Истинските мъже монтират в джиповете си дълбокомери!
        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
        No wahalla.

Коментар

Потвърждавам. Също го имам на задната броня.
          Може и да може да се направи в приличен цех. Моя ми е подарък от флагщурмана на ІV дивизион противолодъчни кораби, и не го продавам. Но по принцип - може да се копира.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Потвърждавам. Също го имам на задната броня.
            Може и да може да се направи в приличен цех. Моя ми е подарък от флагщурмана на ІV дивизион противолодъчни кораби, и не го продавам. Но по принцип - може да се копира.
            Ми колега защо като го имаш не го снимаш ,да видим и ние ...
            MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
            MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Да разбрах те колега ,знам как работи уреда за надморската височина ,но не мога да си обясна само ,че атмосверното налягане ,не винаги е същото при определената надморска височина ...или този уред не е много точен ,и мери някакво средно положение .
              Ами за мерене на абсолютно атмосферно налягане - може и да става, ама не бива да му се вярва.
              Обаче, за относително - бива.

Пример - джипа е паркиран пред вилата ми, където знам каква е надморската височина - естествено - констатна е.
              Ако отбележа някаква промяна по външната скала - то определено не е от промяна на височината, а на налягането - респ - се повишава или намалява.
              По - просто е да се слуша прогнозата за времето по радиото...

Коментар

..... този уред не е много точен...... .
                Абсолютно верно. Атмосферното налягане твърде често се мени, така че уредът няма как да е точен. Ако в един момент показанието е едно, то на следващия ден може да ти се промени и със 50 или 100 метра примерно. Нямам представа за какво е сложен . Може би за красота по-скоро
                П.С. Ааа сетих се за приложение (Veni1 ме подсеща). Кълването на рибата е свързано с промяна на атмосферното налягане. Демек се получава някаква ориентация.
                Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 02-03-11, 08:49.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                  Абсолютно верно. Атмосферното налягане твърде често се мени, така че уредът няма как да е точен. Ако в един момент показанието е едно, то на следващия ден може да ти се промени и със 50 или 100 метра примерно. Нямам представа за какво е сложен . Може би за красота по-скоро
                  При преминаване на атмосферен фронт показанията варират + - 500м.

Коментар

Тоя уред, обаче, е парадоксален....

И то не с какво да е, а с невероятното внимание, на което се радва във форума.
                    Има поне десетина тлъсти теми, в които пише за него.
                    И въпреки, че навсякъде се изтъква почти пълната му нефункционалност, продължава да е обект на интерес.. Странно...

Коментар

Единствения полезен уред е креномера. Компаса е много груб (който го има), а алтиметъра може да се използва само за забавление на децата. Грешката обезсмисля употребата за нещо друго.

Коментар

Креномера е опасен, алтиметъра е безсмислен, а компаса е неточен. Всички тези "уреди" са нахакани, само за да създават чувство "за джиповост" на несбъднатите "приключенци", излезли от офиса. Другата целева група са хората четящи с мърдащи устни, рекламите за "уголемяване на пениса".
                        Наистина упорита тема! Нито смислените технически доводи, нито подигравките успяват да предовратят новото и появяване през половин година.
                        No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                          Креномера е опасен, алтиметъра е безсмислен, а компаса е неточен. Всички тези "уреди" са нахакани, само за да създават чувство "за джиповост" на несбъднатите "приключенци", излезли от офиса. Другата целева група са хората четящи с мърдащи устни, рекламите за "уголемяване на пениса".
                          Наистина упорита тема! Нито смислените технически доводи, нито подигравките успяват да предовратят новото и появяване през половин година.
                          Аз моя креномер си го наблюдавам с интерес. До колко е полезен е друг въпрос. А в този пост не виждам нито полезна информация, нито смислени технически доводи, само комплекси.

Коментар

Щом си наблюдаваш креномера "с интерес", нямаш шансове да разбереш поста ми. Не се напрягай.
                            No wahalla.

Коментар

Ами да, интересни са споделените впечатления след момента- какво е показвал хреномера секунди, преди да се е превърнал в част от скрапа.
                              Поддържам Tramp.

Коментар

Първоначално публикуван от Павлов Преглед на мнение
                                Аз моя креномер си го наблюдавам с интерес. До колко е полезен е друг въпрос. А в този пост не виждам нито полезна информация, нито смислени технически доводи, само комплекси.
                                Подкрепям напълно!!!
                                И аз на мойте им се кефя. Дори специално си ремонтирах компаса и термометъра, че се дразнех като не работеха!
                                При всички положения дават някаква информация (винаги е по добре да имаш някаква информация, отколкото да нямаш никаква!!!!) - точна, неточна - никой не ги сравнява с GPS, все пак.
                                Не мога да разбера това някаква завист ли е от хората, които нямат такива уреди! И какво имате против тях? Стоят си кротко на таблото и както се казва "нито хляб искат нито вода"! Който иска си ги гледа, който не иска - не!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X