Добро утро на всички.
Очарован съм от поведението на джипката ми /CRD, 163 к.с., автоматик/ на пътя - макар и доста грубо работещ, двигателят е мощен и гъвкав при ниски обороти, автоматичната скоростна кутия превключва предавките без никакви тласъци, така че не се налага непрекъснато да казвам на пътника до мене "Да, да".
Това, обаче, което ме удовлетвори най-много е поведението на автомобила извън пътя. Вчера по обед решихме семейно да отидем до вилата на разходка. Джипката беше пълна - четири възрастни и бебе. Местонахождението на вилата е в близост до яз. "Пчелина" (между гр. Радомир и гр. Ковачевци). Има една отсечка до нея, около километър и нещо черен път, осеян с нелоши за офроуд коловози. Има някои места с наклон, но най-големият проблем е лепкавата кал, от която гумите стават двойно по-високи.
Cherokee-то се справи без да усети терена, на включено на Part time 4х4. Вярно, беше позамръзнало, но на места беше коварно - имаше една покрита от сняг кална локва, поне метър и половина дълга и по цялта ширина на пътя, която без затруднение преодолях. Заледеният терен в началото ми се стори лек за преминаване, но когато дойдоха коловозите.....повече карах в тях, тъй като отстрани на пътя има саморасляци и гледах да не издера боята (нещо, което не успях да постигна, но се надявам на пролет с едно пастиране драскотините да излязат). Гумите, с които карам са оригиналните, с които е произведено Cherokee-то - Goodyear Wrangler SR-A 235/70/16 и са доста изтъркани. Ще ме изкарат това лято. Предвит този факт, мисля, че джипката се представи чудесно.
Поздрави.
Очарован съм от поведението на джипката ми /CRD, 163 к.с., автоматик/ на пътя - макар и доста грубо работещ, двигателят е мощен и гъвкав при ниски обороти, автоматичната скоростна кутия превключва предавките без никакви тласъци, така че не се налага непрекъснато да казвам на пътника до мене "Да, да".

Това, обаче, което ме удовлетвори най-много е поведението на автомобила извън пътя. Вчера по обед решихме семейно да отидем до вилата на разходка. Джипката беше пълна - четири възрастни и бебе. Местонахождението на вилата е в близост до яз. "Пчелина" (между гр. Радомир и гр. Ковачевци). Има една отсечка до нея, около километър и нещо черен път, осеян с нелоши за офроуд коловози. Има някои места с наклон, но най-големият проблем е лепкавата кал, от която гумите стават двойно по-високи.

Поздрави.
Коментар