Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Черен пушек през аспуха?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Черен пушек през аспуха?

Здравейте, колеги! ЧНГ! Имам Терано2 99г. 2.7тди. Онзи ден при поредната зимна разходка взе че малко ме стресна Както си карах дзвера започна да вади силно черена пушилка през аспуха и двигателят си промено режима на работа, всякъш работеше на 3 цилиндъра и определено загуби мощност. Покарах я околко 500м, вадеше такава пушилка , че направо правех димна завесе зад мен, след това я загасих и отново запалих, и .... "чудо" колата си работеше както трябва -нито имаше пушилка, нито двигателят тресеше. На какво се дължи според вас???

От: Черен пушек през аспуха?

Проблем в турбото.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
      Проблем в турбото.
      То и аз в него се съмнявам. Преди коледа като я диагностоцираха, тогава ми даде някакви грешки и ми казаха да си изчистя всички букси, че може да ми направят проблем.Турбото до колкото знам няма връзка с електрониката (може и да бъркам), нали?

Коментар

Първоначално публикуван от Fistaki Преглед на мнение
        ...Турбото до колкото знам няма връзка с електрониката (може и да бъркам), нали?
        Да,няма никаква връзка.
        NISSAN Terrano II (R20) 2.7TDI '99

Коментар

Ако пушека е бял или син тогава се притеснявай повече!Повечко газ да се поиздуха пък то ще си покаже!Разхода на гориво в нормите ли е?
          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Да не е с хидравлични повдигачи, като RD28T...
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз съветвам диагностика отново. Двигателя е с електронно управление и за да пуши черно проблема трябва да е там, особено щом се е оправил.
              Това с "карай, то ще си покаже", вече не го подкрепям много... откакто счупих един почти неразрушим мотор.
              Не е с хидравлични повдигачи със сигурност.
              Спарки да каже, той им разбира на тези.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Така с "някакви грешки" не става работата. Черния пушек е от малкото въздух и многото нафта в цилиндрите. Затова ти е паднала и мощноста. Ако има ЕГР, най вероятно през него губи налягане.
                Няма хидравлични "повдигачи".

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Така с "някакви грешки" не става работата. Черния пушек е от малкото въздух и многото нафта в цилиндрите. Затова ти е паднала и мощноста. Ако има ЕГР, най вероятно през него губи налягане.
                  Няма хидравлични "повдигачи".
                  Андро, здравей! Ако се сещаш за един Нисан Терано на който му сменя кръстачките на задния кардан точно преди коледа, точно за него става въпрос. Тогава гледахме за ЕГР, но не открихме. Показа едни грешки, който трябваше да провериш какви са. За съжаление не мога все още да пиша ЛС-та и за това не ти паша на лични. Иначе за разхода на гориво какво да ви кажа на село в големия сняг на 1-ва и 2-ра за около 150-180км изхарчи половин резервоар - дали е нормално не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от Fistaki Преглед на мнение
                    Андро, здравей! Ако се сещаш за един Нисан Терано на който му сменя кръстачките на задния кардан точно преди коледа, точно за него става въпрос. Тогава гледахме за ЕГР, но не открихме. Показа едни грешки, който трябваше да провериш какви са. За съжаление не мога все още да пиша ЛС-та и за това не ти паша на лични. Иначе за разхода на гориво какво да ви кажа на село в големия сняг на 1-ва и 2-ра за около 150-180км изхарчи половин резервоар - дали е нормално не знам.
                    Aaa, сетих се. Единия код беше това:
                    0034 needle lift sensor
                    Още тогава ти казах, че е така наречената"умна дюза", или "сензор за повдигане на иглата". За всеки случай се разбрахме да го проверя на компа и да се обадиш допълнително. Е, проверих го и е така, а ти не се обади. Другите грешки не си ги спомням, но мисля, че бяха натрупани в следствие на тоя основен управляващ сензор.
                    Сега явно, че има проблем и трябва да се обърне внимание на тоя датчик.
                    Поздрави!

Коментар

Aaa, сетих се. Единия код беше това:
                      0034 needle lift sensor
                      Още тогава ти казах, че е така наречената"умна дюза", или "сензор за повдигане на иглата". За всеки случай се разбрахме да го проверя на компа и да се обадиш допълнително. Е, проверих го и е така, а ти не се обади. Другите грешки не си ги спомням, но мисля, че бяха натрупани в следствие на тоя основен управляващ сензор.
                      Сега явно, че има проблем и трябва да се обърне внимание на тоя датчик.
                      Поздрави!
                      Да разбирам ли , че турбото си е наред или така не може нощо да се каже. Кофтито е че колата я оставих на село и сега няма как да ти я докарам за да я видиш. Кажи ми нещо повече за тази "умна дюза", подлежи ли на ремонт или да търся друга? Сори, но не мога все още да ти пиша на ЛС. Поздрави!

Коментар

Умната дюза дава информация основно за корекция на аванса на впръскване. Може да пуши от това(но не и чак толкова много), а и да гори повече.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Черния пушек е от малкото въздух и многото нафта в цилиндрите. Затова ти е паднала и мощноста. .
                          А от какво се получава и как да се оправи ?
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Обикновено барабар с умната дюза дава грешки и за датчик на коляновия вал + датчик в помпата, ако има.

BOSCH или ZEXEL е? Между дюзите маркучета ли има или метални тръбички?
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Доколкото помня за подобни системи, при липса на сигнал и от двата датчика-и на умната дюза и на коляновия вал- мотора не може да работи. Няма информация за оборотите и няма как да знае компа каква циклова порция да подава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X