Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теглич за опел фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Теглич за опел фронтера

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
    Ето ти един
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=53567
    ако искаш мога да го снимам по обстойно.
    оргинален за фронтера
    Благодаря за предложението, но първо ще опитам както предложи fanatic и ако не стане ще се обадя.

Коментар

Първоначално публикуван от dunav-carp Преглед на мнение
      Благодаря за предложението, но първо ще опитам както предложи fanatic и ако не стане ще се обадя.
      Ако искаш да ти кача снимки за да видиш оргиналният какво представлява за да си прерабориш твоя.
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
        Ако искаш да ти кача снимки за да видиш оргиналният какво представлява за да си прерабориш твоя.
        Ще бъда много благодарен!

Коментар

Колега така като гледах схемата от сайта на Ем комплект който си дал и теглича от схемата много ми заприлича на оригинален за Фронтера Б а твоята доколкото разбрах е А и според мен са объркали информацията в сайта и са ти продали теглич за фронтера Б а ти си искал за А.
          Най добре им го върни или го замени за такъв за А
          Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
          Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

Мисля, че четох някъде из форума за тегличите и това, че ако не теглиш нещо трябва да е свален. Моят е някакъв модерен, щото се сваля и слага щрак-щрак, с някакви палчета само - така си я взех фронтерката. И за буксата трябва да се гледа, моята е с 13 пина а вчера като си взех колесара, буксата му беше със 7 пина. Добре, че майстора е много точен (има си свой 17-цифрен регистрационен номер и направи колесара и покривало за лодката за по-малко от месец) и беше предвидил преходник 13/7 и работата заспа.

Поздрави!
            Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Опитахме да го сложим, но той просто няма как да се захване. Имам чувство, че не е за моя модел или се различава по годината на производство.
              На тази снимка искам да то пакажа къде е оригиналната буса на която са изведени всички тоци за теглича. Заградил съм я с червено. На нея трябва да има тапа. Ако на купения от тебе теглич няма накрая на кабелите букса(такава дето да пасва на оригиналната) да знаеш, че от тази можеш да си изведеш тоците. Говоря за свързването на кабелите към колата.
              Прикачени файлове

Коментар

Колегата по-горе е прав, това е за ОФ Б, за ОФ А е ката на снимката. Но ако дължината ти съвпада, би могло да се монтира и без заваряване. Сваляш първо бронята и тогава ще видиш какво трябва да преправиш. Иначе този от снимката става перфектно на ОФ А ДБ. Освен ако има разлика при захващането на КБ и ДБ.
                Прикачени файлове

Коментар

Ето един евтин вариант за направата на теглич. Топка 30 лв. планки 10 лв. винтове 8 лв. букса за тоците 8лв. Общо 56 лв.
                  Захваща се за задната напречна греда на шасито. Резбите за винтовете ги има стандарно направени на гредата. По този начин дърпам каравана 1200 кг. без никакъв проблем. Доста фронтери съм виждал с така направен теглич. Даже някои са дори без задната планка. Ако ти върнат парите за този който си купил можеш да си г направиш така.
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
                    Колегата по-горе е прав, това е за ОФ Б, за ОФ А е ката на снимката. Но ако дължината ти съвпада, би могло да се монтира и без заваряване. Сваляш първо бронята и тогава ще видиш какво трябва да преправиш. Иначе този от снимката става перфектно на ОФ А ДБ. Освен ако има разлика при захващането на КБ и ДБ.
                    От магазина казаха, че няма разлика в захващането м/у къса база и дълга база. Но теглича наистина е за ОФ Б. Установено на 100%. От тук нататък следва преправяне за моя модел.! Благодаря на всички отзовали се колеги, за уточняващите снимки и компетентни мнения.!!

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                      На тази снимка искам да то пакажа къде е оригиналната буса на която са изведени всички тоци за теглича. Заградил съм я с червено. На нея трябва да има тапа. Ако на купения от тебе теглич няма накрая на кабелите букса(такава дето да пасва на оригиналната) да знаеш, че от тази можеш да си изведеш тоците. Говоря за свързването на кабелите към колата.
                      Оргиналната букса наистина стои на това място. Благодаря за снимката.

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
                        Мисля, че четох някъде из форума за тегличите и това, че ако не теглиш нещо трябва да е свален. Моят е някакъв модерен, щото се сваля и слага щрак-щрак, с някакви палчета само - така си я взех фронтерката. И за буксата трябва да се гледа, моята е с 13 пина а вчера като си взех колесара, буксата му беше със 7 пина. Добре, че майстора е много точен (има си свой 17-цифрен регистрационен номер и направи колесара и покривало за лодката за по-малко от месец) и беше предвидил преходник 13/7 и работата заспа.

Поздрави!
                        Дай малко инфо за майстора! На мен също ми трябва колесар за лодка!

Коментар

Колега аз съм със същият теглич ,който са ти продали колата е Опел Фронтера В ДБ ,беше си монтиран на нея ,когато я докараха от Швейцария ,така че вероятно са сбъркали в магазина.
                          Опитай да го върнеш или да ти го заменят с подходящ модел.
                          УСПЕХ!

Коментар

Дай малко инфо за майстора! На мен също ми трябва колесар за лодка!
                            Обади ми се.
                            0889099316
                            Миро
                            Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                              Ето един евтин вариант за направата на теглич. Топка 30 лв. планки 10 лв. винтове 8 лв. букса за тоците 8лв. Общо 56 лв.
                              Захваща се за задната напречна греда на шасито. Резбите за винтовете ги има стандарно направени на гредата. По този начин дърпам каравана 1200 кг. без никакъв проблем. Доста фронтери съм виждал с така направен теглич. Даже някои са дори без задната планка. Ако ти върнат парите за този който си купил можеш да си г направиш така.
                              Колега, много сполучлив вариант за никакви пари. Моля, дай инфо топката от къде, а защо не и другите чаркалъци - планките готови ли са или някой ти ги е правил? Какъв размер са винтовете? Благодаря предварително.

Поздрави.
                              ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Топката я купих от магазин за инструменти и други машинарии на ул. Раковски и бул. Сливница на ъгъла срещу агенция митници - http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=6...1&initsearch=1
                                Ако там нямат има друг магазин на бул. Сливница от другата страна между магазините за акумулатори по посока Лъвов мост.
                                На отсрещтния ъгъл от другана страна на реката е магазинът за крепежни елементи от където купих винтовете - http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=6ef4689e4fed9dcece965a7d8cc09cf1&tip=1&initsearch=1 (размерът не го помня, защото бях с фронтерата и на място ми измериха една от резбите и ми продадоха точния размер винтове) само дължината аз исках да е 30мм., защото дълбочината на резбите на шасито е около 10мм. + дебелината на планката 10мм.
                                Планките си ги направих сам като си купих метарлна плоча 300мм. на 300мм. и дебелина 10мм. от магазн за желязо на бул. Първа българска армия от гробищата посока "Надежда" преди да стигнеш бензиностанцията на Лукойл в дясно на самия булевард - http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=6...1&initsearch=1
                                После нарязах планката на две с размер 150х210мм. Може и повече от 210мм., ако искаш да ти е по-надолу теглича. Пробих отворите спрямо отворите с резбите на шасито, позакръглих планките на шмиргела и ги монтирах. Използвах машините на познат с работилница. После от тръба изрязах две парчета за да ги използвам като дистанционни втулки между двете планки като маонтирах топката. Задължително гайките на винтовете на тапката да са ти против развиване или сложи контра гайки да не се развиват от вибрациите. Стягай яко.
                                Всичкото това става след като махнеш двете задни брони за да махнеш и декоративтана ламарина по средата(поне при мене е така), за която аз съм монтирал буксата за тоците. Тази букса я купих от М комплект, но я има и в Автомания на ул. Козлодуй. По-горе има снимка от къде да си изтеглиш тоците.
                                Може и с една планка да го направиш по-лесно, но мисля че с две е доста по здраво. Все пак аз дърпам каравана и за това предпочетох така.
                                Желая ти успех и ако има още нещо, с което да ти помогна питай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X