Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт - вискомуфа на охлаждането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт - вискомуфа на охлаждането

Виското на моето Паджеро 2 2.5тди реши да се пенсионира след 18 годишната си служба на охладителната система Както всички знаем ново виско с добро качество е с цена от порядъка на 400лв и нагоре. Свалих старото виско

Има пропка за пълнене

Въпросът ми е: има ли сервиз в София, който се занимава с отремонтирането на вискомуфи и може ли въобще да се ремонтира това чудо или ще трябва ново

Пускам темата тук, а не в подфорум Мицубиши, защото търся по-широка аудитория и решаването на проблема ми е спешно
    Y61

До: Ремонт - вискомуфа на охлаждането

Намерих няколко сервиза, които се занимават с ремонт на вискомуфи, но предимно за тежки машини. Казаха ми, че биха погледнали виското, но цените им ми се сториха височки: 100 за постоянно зацепено и 200 ако може да се отремонтира. Мисля, че ще се ориентирам към поставяне на електрически вентилатор, но ми се ще временно да зацепя перката да върти постоянно..... Дайте съвет как да стане това
    Y61

Коментар

Я се поразтърси из Форума - не си изобщо първият, настъпил тази мотика. Изобщо четенето преди писането е много полезно.

п.с. чак пък 100лв за да ти го зацепят, ...

Коментар

Ела да ти го зацепя за 10 минути и да си караш машината.Цена -носи бира шуменска пия.

Коментар

Дай адрес да ти изпратя чисто нова виско муфа на цена 200лв
          Имам за всички модели TOYOTA MITSUBISHI NISSAN

Коментар

хм, братята руси бяха разработили технология за рециклиране на вискомуфа на Мереседес - вкратце ремонта се състои в зареждането на ново силиконово? масло и реглаж на биметалната пластина..

Ако това представлява интерес, мога да се разтърся отново

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Я се поразтърси из Форума - не си изобщо първият, настъпил тази мотика. Изобщо четенето преди писането е много полезно.

п.с. чак пък 100лв за да ти го зацепят, ...
              ЕЕЕЕхххх Ясене, почетох из форума и не само нашия, може и да не съм изчел всичко, но все пак...... тези забележки не помагат на никого, нали Вискомуфи всякакви, ако можеш да помогнеш в конкретния случай( модератор си и си изчел много повече от мен, може да съм пропуснал някоя тема) ще съм ти много благодарен.
              Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
              Ела да ти го зацепя за 10 минути и да си караш машината.Цена -носи бира шуменска пия.
              Ще ти звънна след малко
              Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
              Дай адрес да ти изпратя чисто нова виско муфа на цена 200лв
              Имам за всички модели TOYOTA MITSUBISHI NISSAN
              Мисля, че ти ще се съгласиш, че алтернативата с електрическата перка е много по добра и евтина от конвеционалната виско муфа
              Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              хм, братята руси бяха разработили технология за рециклиране на вискомуфа на Мереседес - вкратце ремонта се състои в зареждането на ново силиконово? масло и реглаж на биметалната пластина..

Ако това представлява интерес, мога да се разтърся отново
              Вени ако не те затруднява давай На мен ще ми е интересна тази информация, а може и да е полезна на някой друг
              Y61

Коментар

Първоначално публикуван от Сашко Преглед на мнение
                Мисля, че ти ще се съгласиш, че алтернативата с електрическата перка е много по добра и евтина от конвеционалната виско муфа
                Не съм съгласен с това твърдение, има много изписано по-темата във форума. Няма да се повтарям. Това не е правилния начин, това е по-евтиния начин за момента
                Последно редактирано от Явор-Vromos.com; 20-04-10, 13:51.

Коментар

ЕЕЕЕхххх Ясене, почетох из форума и не само нашия, може и да не съм изчел всичко, но все пак...... тези забележки не помагат на никого, нали Вискомуфи всякакви, ако можеш да помогнеш в конкретния случай( модератор си и си изчел много повече от мен, може да съм пропуснал някоя тема) ще съм ти много благодарен.
                  Ами, помагат такива забележки, даже доста. Темата "виско" е втората най-обсъждана тема във автомобилните раздели на Форума. Точно с тази думичка ако пуснеш търсене, ще си отговориш на всички въпроси. А ако не ти се чете - има избор, колегите ти го предложиха. Единият евтино, другият даже без пари.

Но да свърша вместо теб твоята работа, на цената на увеличаване на шума във Форума, това няма да се случи.

Коментар

Пък после, двигателят бил не знам си какъв, пукал глави и т.н. ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                      Не съм съгласен с това твърдение, има много изписано по-темата във форума. Няма да се повтарям. Това не е правилния начин, това е по-евтиния начин
                      А дали е по-евтин?
                      Особено, ако не се получи очакваният резултат, което е много вероятно.

Адаш, съгласен съм с Явор.
                      Можеш да го зацепиш постоянно за временно, но после по-добре си вземи ново виско.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        А дали е по-евтин?
                        Особено, ако не се получи очакваният резултат, което е много вероятно.

Адаш, съгласен съм с Явор.
                        Можеш да го зацепиш постоянно за временно, но после по-добре си вземи ново виско.

Тъй де ама не ми се обясняваше, добавих в поста си "за момента".

Коментар

Въобще не е по-добра и по евтина, особено пък от 200 лева. Моят съвет е да си вземеш от Явор, за да нямаш после главоболия.
                          Преди време и аз бях решил да сложа ел.перка, но ми излезна много по скъпо , а за времето и нервите да не говоря. А и без малко да прецакам двигателя. През това време Явор внесе от тези ефтините вискота, и веднага изхвърлих кабелите и си взех от него. Вече почти не гледам стрелката на температурата. Не се е налагало.
                          За да се монтира успешно ел.перка на оригиналния радиатор се иска много време и пари. И ъкъл. Аз се отказах, защото не можах да намеря 24 волтова перка с подходящ дебит и размер.

А темата не е безполезна.

Коментар

но ми се ще временно да зацепя перката да върти постоянно..... Дайте съвет как да стане това
                            Пробий отвор 5мм. където сочи стрелката. Прокарай болтче М5 и затегни с гайка от другата страна. Уала! Вече спести 100 лева!
                            Не по-дебело от 5мм., от една страна за да не дебалансира с теглото си, а от друга за да може да се скъса ако перката види голям зор (затънеш в гъста кал например).

Коментар

.....и....ето го решението....+1
                              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X