Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна на лампите по таблото и ....
Свий
X
-
До: Смяна на лампи по таблото и ....
... и багажното, е готово.Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-07-09, 11:53.Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
-
Вкарахте ме в приключение с тази темаИма поне 3-4 места за които се сещам, че може да сложа светодиоди и да докарам по-голяма осветеност без риск за стопяване на пласмаса.
И за да не отварям нова тема. За един месец смених 4 ?!? (четири) броя крушки за заден стоп/габарит (комбинирана крушка 5/25 W по памет) в съотношение 3 към 1 в полза на левия заден стоп. Не ми е за крушките ама най-мразя някой да кара без изправни стопове, а в един момен аз се оказах 4 пъти в това положение. Първите бяха на бош. Сега тези са осрам и май държат, но дали не е възможно да ги сменя с светодиоди. Не знам дали светодиода може да докара силата на светлината на стопа, а и как ще се комбинират габарит/стоп? А и някаква идея каква може да е причината да горят толкова често... некачествени крушки или някакъв друг дефект в системата.Range Rover Sport 2.7
Коментар
-
Първоначално публикуван от incomis Преглед на мнениеВкарахте ме в приключение с тази темаИма поне 3-4 места за които се сещам, че може да сложа светодиоди и да докарам по-голяма осветеност без риск за стопяване на пласмаса.
И за да не отварям нова тема. За един месец смених 4 ?!? (четири) броя крушки за заден стоп/габарит (комбинирана крушка 5/25 W по памет) в съотношение 3 към 1 в полза на левия заден стоп. Не ми е за крушките ама най-мразя някой да кара без изправни стопове, а в един момен аз се оказах 4 пъти в това положение. Първите бяха на бош. Сега тези са осрам и май държат, но дали не е възможно да ги сменя с светодиоди. Не знам дали светодиода може да докара силата на светлината на стопа, а и как ще се комбинират габарит/стоп? А и някаква идея каква може да е причината да горят толкова често... некачествени крушки или някакъв друг дефект в системата.
От къде и как - тук:
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E%E2%E5%F6+LED
Купуват се по цветове, иначе светят гадно, защото стъклата са предвидени за нормални крушки. Както казах, сменил съм всичко.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеАз съм с такива навсякъде:
От къде и как - тук:
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E%E2%E5%F6+LED
Купуват се по цветове, иначе светят гадно, защото стъклата са предвидени за нормални крушки. Както казах, сменил съм всичко.Обаче имам едно съмнение, че тази крушка ще свети концентрирано само в средата да стопа или мигача и няма да осветява цялото тяло, което ще е грозно??!?? Въпроса ми е ще можеш ли да сложиш снимки как ти свети стопа през нощта в нормално състояние и със стоп светлина, за да видя дали ще ми хареса, защото си написал че светят гадно и искам да видя в какво се изразява гадното???? Благодаря предварително
Коментар
-
Не си ме разбрал. Светят гадно белите, сложени под цветно стъкло. Червените под червено стъкло и жълтите под жълто стъкло си светят перфектно.
Демек, за мигачи трябва да си вземеш жълти, за стопове и габарити - червени, а за задна - бели.
Светят си перфектно. Ако забелязваш имат диоди, насочени и настрани и надолу - към евентуалния рефлектор отзад.
Ако се сетя утре вечер ще снимам, но на снимка от телефон надали ще се види нещо особено. Светят съвсем сравнимо с обикновени крушки. Разликите съвсем не са големи. Това зад грапаво стъкло. Зад гладко - ще е специфично за всеки стоп.
Аз лично не съм ги слагал заради отсеченото светене, макар че точно така светят, а заради факта че ще надживеят джипката, тоест изобщо забравям че имам крушки. А тия, дето съм сложил в предните габарити - тия във фаровете, светят отчетливо по-добре и по-бяло от оригиналните W5W габаритни крушки. Не синеят - топло бяло е, но бяло, а не жълто, като от свещ.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ако можеш прати снимки да видя, ама сега се замислям, че като запаля колата тя ще пипка(свири) 100 часа, защото компютъра ще ги детектва, като изгорели и ще ми сигнализира, и ако ги сменя и си пусна всеки път фаровете ще свири!!!
А и ако се сложат на мигачите, няма ли релето да не се натоварва достатъчно и да мигат много бързо, както когато ти изгори някоя крушка и мигат супер бързо????!?!?Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-07-09, 15:50.
Коментар
-
Първоначално публикуван от viki_ssf Преглед на мнениеА и ако се сложат на мигачите, няма ли релето да не се натоварва достатъчно и да мигат много бурзо, както когато ти изгори някоя крушка и мигат супер бързо????!?!?
Колкото до компа - зависи каква е колата. Ако има тая "екстра" - забрави.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнениеАбре, Спарки, има ли как да турим на Диското "angel eyes" ?Ма ако може с трицветни светоидиоти.
Сещаш ли се колко ше е яко, ъ?
Ма откога стана гъзар?Кой те зарази, да ходя да го трепя!!!
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеОт същия сайт се купува и реле. Само евентуално трябва да гледаш дали съвпадат изводите, и ако трябва, да размениш обувките в клемата. Иначе ще мигат бързо, да.
Колкото до компа - зависи каква е колата. Ако има тая "екстра" - забрави.
Коментар
-
Първоначално публикуван от viki_ssf Преглед на мнениеИма я тая екстра и сега ми пищи всеки път от диодите на габаритите!!!Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнениеКогато го купих дЖипа не светеше само една.Но после станаха две и така нататък.Днес реших да ги сменя, едната на осветлението на запалката и др на осветлението на вентилатора/врътките за парното.Те без проблемно се смениха.
Здравейте, г-н Петракиев бихте ли ми помогнали как да си сменя крушката която осветява врътките за парното/вентилатора защото се пробвах но не успях не можах нито да извадя крушката която се вижда отпред нито успях да бръкна от зад да извадя крушката с фасунката. предварително благодаряПоследно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-07-09, 21:04.Jeep grand cherokee 4.0 zj
Коментар
-
Първоначално публикуван от svetliovelichkov Преглед на мнение..... как да си сменя крушката която осветява врътките за парното/вентилатора защото се пробвах но не успях не можах нито да извадя крушката която се вижда отпред нито успях да бръкна от зад да извадя крушката с фасунката. предварително благодаря.... това ограденото в червено е лампичката която ти осветява врътките.
Свали първо врътките,после "мизерията" за степените на вентилатора,после винчетата който ще се покажат отдолу, издърпай панела и ... си там.
Лампичката излиза без усилия.Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар