Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво направи днес по Фронтерата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какво направи днес по ФРОНТЕРАТА?

Извинявайте, че ви се меся в подфорума, но си мисля, че мястото на лебедката е сгрешено. Не може да се иска проходимост, а да се слагат толкова ниско и толкова стърчащи напред чарколаци. При първото по-сериозно изпитание водача ще заоре в земята, и тогава ще се наложи да се ползва лебедката, нещо което няма да се наложи ако я нямаше. Или ако беше сложена на правилноято място.
    Според мен лебедка се слага за да ти помогне да излезеш от такива места от които няма да се измъкнеш само с гуми и засилка. В случая заради наличието на лебедката проходимостта се влошава.

Сваляй, и вдигай по-нависоко водача на въжето, и максимално прибран навътре.

Адаш, на тази лебедка консумацията на ток може би надхвърля 300 ампера. Няма серийно вграждан генератор който може да даде толкова ток. Та дърпането на лебедка се осъществява на 90% от акумулатора. Динамото може само да помогне мъничко. Неговата роля идва после-когато трябва да зареди наново акумулатора.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Голяма ли е консумацията на ток?Имам предвид при включени едновременно фарове,вентилатор на парното и лебедката смогва ли динамото да зарежда акумулатора?Или ако се наложат няколко тегления за кратък период от време?
      По принцип си е голяма,уреда на таблото слиза до долу почти-това при включени вентилатор на парното , перката за охлаждане/електрическа е при мен/ и лебедката на макс-и при това положение съм на почти пълна газ.С 85 амперов акумулатор съм-но за сега проблеми няма.

Коментар

Здравейте колеги,
        напоследък имах един такъв проблем ,че периодически светва "чека" на мотора и джипа не иска да ускорява -2500об. и 85км./ч.-максимум.
        Днес намерих време , смених горивния филтър и "ЗВЯРЪТ" се събуди!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          мястото на лебедката е сгрешено. Не може да се иска проходимост, а да се слагат толкова ниско и толкова стърчащи напред чарколаци.
          Кольо,напълно съм съгласен с тебе,ама на наште таралясници самото шаси е там и не позволява друго място за монтаж,а отделно и радиатора и тръбите на климатика пречат,така че е някакъв компромис тоя монтаж-но по-добре е да я има -когато дотрябва.

Коментар

Не мпоже да няма някакво по-истинско решение на проблема. С повечко мислене и въображение все ще излезе нещо по-добро. Нали вече написах-така сложеният водач на въжето може сериозно да ти попречи да минеш през някоя канавка която инак ще минеш без проблем.

Пример-миналата година при проверка на трасето за тукашното състезание се наложи да минем през една дълбока и тясна канавка. Тойотата на организатора заора с плочата на лебедката, зер и тя стърчи напред като твоята, и се наложи да разпъва лебедката за да излезе. Мислех си, че ще се наложи и мен да ме дърпат(още нямах лебедка), но витарата си мина без проблем защото няма какво да опре в земята отпред. Не, че си хваля витарата, тойотата е много по-сериозен джип, но приомера е показателен.
            Като си слагах лебедката и на мен ми се видя за най-лесно да я сложа долу ниско, че там става лесно, но направих по-трудното-качих я нависоко, и колкото може навътре. И сега нямам проблеми с трудните места, а имам лебедка която ме е вадила вече доста пъти.
            Пмисли, все ще се намери по-правилно място за монтаж.
            Толкова ли няма фронтери с правилно сложена лебедка, да се види как е там...

Попитах гугъл. На прима виста излезе това:

Можело...

А това е форумът от който копирах снимката:

http://www.muddyfrontera.co.uk/forum...hp?f=19&t=2361

В конкретната тема доколкото отбирам от английския става въпрос именно за това-че лебедката била твърде ниско...
            Последно редактирано от Кольо; 28-12-10, 21:21.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Можело...
              Е баш така нема да я туря ама никога-това при по-сериозен товар ще откърти всичко,а да не говорим ,че тая лебедка на снимката ми малее нещо.

Коментар

Едит: Прочетох описанието на монтажа. Пича е удължил "рогцата" на шасито и е заварил някаква кутия в/у конструкцията и най-отгоре е монтирал плочата. Конструкцията отпред не е довършена, затова изглежда така "колхозно"... Колкото до монтажа на Илия, това единственото възможно място, ако джипа се ползва и за цивилизацията. Освен това има една камара радиатори, които няма как да мести или закрие. Другото място, което е по-добро, е вътре в купето, ама тогава джипа става с друго предназначение ...
                Последно редактирано от kuzdov; 29-12-10, 20:00.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Поради лека авария Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00015.jpg
Прегледи:2
Размер:56.0 КБ
ID:5238645 случила се вчера, вечерта сменях торсион и днес вече джипа е на линия, благодарение на колегата Евгени Турбото.
                  0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Как го постигна тоя "ефект"?
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Как го постигна тоя "ефект"?
                      E как той торсиона не е кашкавал. Не може да го усучеш до край и той пак да работи
                      Или яки скокове предполагам...
                      no signature no problems

Коментар

Не е повдигана колата отпред... просто имаме чудни пътища. Подскокнах зверски на една неравност на пътното платно, и резултата е налице!
                        П.С В гората не съм имал такива поражения!
                        0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Баси да не е имало шупла.
                          Той торсиона не се натяга, а само му се променя ъгъла. Но пък по-големия ход на долния носач докато опре в дъмпстопера може би оказва влияние за по-голямо осукване на торсиона.

Коментар

Той ЕВГЕНИ и на мен ми каза,че ще сменям торсиони,ама чакам лично да се убедя...

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                              Баси да не е имало шупла.
                              Той торсиона не се натяга, а само му се променя ъгъла. Но пък по-големия ход на долния носач докато опре в дъмпстопера може би оказва влияние за по-голямо осукване на торсиона.
                              Имаше следи от умора на метала и пукнатина която май е била там от известно време, защото имаше заченки на корозия в сърцевината на торсиона! Просто бабуната го е довършила...
                              Един съвет огледайте си щателно торсионите за пукнатини и прочие!
                              0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
                                1.Справил си се идеално.

Имам само една молба.
                                Направи актуални снимки с показаните гуми(265/75-16 ).
                                Предварителни благодарности.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01012011175.jpg
Прегледи:1
Размер:204.1 КБ
ID:5238986

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X