Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първоначално обслужване на терано 2 2.4 бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално обслужване на терано 2 2.4 бензин

Здравейте колеги, от скоро съм собственик на терано 2, бензин 2.4 дълга база и ми предстои първоначално обслужване. Затова искам да попитам кой масла трябва да сменя. За двигателя знам, че сменя нацяло, ама за раздатката, скоростите, диференциала, трябва да се сменят нацяло или само да се долива? Бихте ли ме насочили коя марка е добра и какво трябва да е за двигателя, раздатката, диференциал и скоростна кутия? Разбрах, че е с верига, така, че кой ремъци трябва да сменя? Какво друго трябва да сменя при първоначалното обслужване?

п.п: знам,че има много писано по въпроса и четох доста, ама вече съвсем се омотах. А и повечето е за дизел и не знам дали е същото като бензина. Хубаво е да има такава тема за новаци като мен
    Nissan Terrano 2 2.4i

От: Първоначално обслужване на терано 2 2.4 бензин

.....Продължавай да четеш....

Коментар

Здравейте колеги.
      Смених маслото на задния диф на тераното, като сложих MANNOL 75W140 Sinpower 4X4. Това е описанието на маслото - "Синтетично трансмисионно масло Mannol Synpower 4x4 – напълно синтетично висококачествено трансмисионо масло. Предназначено за смазване на всички видове диференциали, в това число и диференциали с повишено триене, където трябва да се използва: "Limited Slip Oil API GL5". Осигурява висока защита от износване. Специално разработено за високонатоварени трансмисии на спортни и високопроходими автомобили. Спецификация: SAE 75W-140 API GL 5 MIL-L-2105 D"
      Отзад пише нещо на руски, че е подходящо за LSD диф. Това, което ме притеснява е дали не съм сложил някакво боклукливо масло и да не си прецакам дифа? Някой има ли мнение за тази марка?
      Другото, което ме притеснява е, че по каталог дават да събере 2.8 л. а на мен ми събра 1,7 л. Това нормално ли е?
      Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Здравейте.
        Как да пусна тема.
        От днес и аз съм собственик на Терано 2 2,4 бензин къса база. Имам няколко въпроса

Коментар

Колега,притежавам Маверик 2.4 ,94г. със същото масло съм в дифа вече 3г.и над 30000км. нямам проблем.Не знам какво и как са сменяли, но количеството на маслото е точно 2.8л ,колкото е по спецификация.Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от bojanski Преглед на мнение
            Колега,притежавам Маверик 2.4 ,94г. със същото масло съм в дифа вече 3г.и над 30000км. нямам проблем.Не знам какво и как са сменяли, но количеството на маслото е точно 2.8л ,колкото е по спецификация.Поздрави.
            Ами твърде е вероятно да са ви различни дифовете.Има по-малък и по-голям...съответно с по-малка вместимост и с по-голяма.Двете разновидности са С200/този е по-малък и събира около 1.5л.-познава се лесно, като се погледне отзад има капак с болтове/ и Н233/той отзад няма капак с болтове, защото се разглобява от пред и събира близо 3.0л./.За съжаление обаче С200/по-малкия/ е и доста по-слаб от другия...
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0486.jpg
Прегледи:1
Размер:152.4 КБ
ID:5641254

Благодаря за разяснението . Дифа ми е с капак отзад и явно затова е събрал по - малко.
              Чудя се дали е нормално бензиномера ми да отчита нивото на бензина при изгасена кола и изваден ключ?
              Другото, което ме притеснява е, че има някакво тракане или по - скоро чаткане, когато дам пълен ляв или десен, но това се случва само при потегляне. На какво може да се дължи това?
              Последно редактирано от petrov_m; 11-02-15, 11:05.
              Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Първоначално публикуван от petrov_m Преглед на мнение
                [ATTACH=CONFIG]777200[/ATTACH]

Благодаря за разяснението . Дифа ми е с капак отзад и явно затова е събрал по - малко.
                Чудя се дали е нормално бензиномера ми да отчита нивото на бензина при изгасена кола и изваден ключ?
                Другото, което ме притеснява е, че има някакво тракане или по - скоро чаткане, когато дам пълен ляв или десен, но това се случва само при потегляне. На какво може да се дължи това?
                1.Нормално е.
                2.Най-вероятно ограничителни болтове.Нищо притеснително.
                Много безаварийни километри...

Коментар

Здравейте колеги.
                  Дойде време за смяна на маслото на двигателя.
                  Досега бях с кастрол 10W40, но ми се иска да пробвам някое друго. Спрях се на: Liqui Moly Super Leichtlauf 10W40.
                  Това е и описанието му: Liqui Moly Super Leichtlauf 10W40 е висококачествено, нискофрикционно, моторно масло. Намалява разхода на гориво, предпазва от износване, поддържа двигателя чист и предотвратява образуването на черна утайка. Осигурява незабавно смазване при запалване на студен двигател. Отговаря на най-високите изисквания на съвременните бензинови и дизелови двигатели. Приложение: Масло за бензинови и дизелови двигатели. Особено подходящо за автомобили с километраж над 60 000 км. Спецификации: API SL/CF; ACEA A3/B4-04; MB 229.1; VW 501.01 / 505.00. LIQUI MOLY препоръчва този продукт и за автомобили със следните спецификации: VW 500.00.
                  Какво ви е мнението за това масло? Струва ли си? По добро ли е от MOTUL 6100 SYNERGIE?
                  Ако сте доволни от някое друго масло, бих се радвал да споделите.
                  Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

За зимата съм сложил АРАЛ 5W40. Двигателя отихна и има спад в разхода на гориво. Но това са предимствата на пълната синтетика.

Коментар

И аз съм си мислел да сложа 5W40, но го сменям веднъж годишно и това ме спира.
                      От два дена вече чета усилено по форуми за маслата и вече в главата ми е пълна каша. Първо се бях навил за
                      Liqui Moly Super Leichtlauf 10W40, след това за Liqui Moly Leichtlauf 10W40 Mos2 (това с добавката), но след доста противоречиви мнения се отказах и се насочих към МОТУЛ или ФУКС. Днес след прочитането на една тема от 14 страници, пак се навих за Liqui Moly Leichtlauf 10W40 Mos2 и сякаш това остава. Ще си взема и хубав маслен филтър MANN.
                      Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

И аз съм си мислел да сложа 5W40, но го сменям веднъж годишно и това ме спира.
                        И защо този факт те спира да караш с пълна синтетика!?!? Ако не те бърка по-високата цена си карай спокойно, на двигателя ще му е още по-добре. На времето като сипвах на старата баба Рени 19 пълна синтетика пишман майсторите от гаражните сервизи ми казваха: "тоа двигател е правен за минерално 15VV40, ща го фърлиш за нула време с таа пълна синтетика". Е аз минах повече от 300 хиляди до сега и още "не съм го фърлил", даже още не ми се налага да доливам между смените, а сменям на 15000км. Избора си е твой де.

Коментар

Днеска поръчах Motul 6100 Synergie+ 10W40. Утре ще го сменям и се надявам да остана доволен. Казват, че при сместа на 6100 има по-голям процент синтетика, което според мен означава, че маслото е по "тънко" и се доближава до 5W40.
                          Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Днеска поръчах Motul 6100 Synergie+ 10W40. Утре ще го сменям и се надявам да остана доволен. Казват, че при сместа на 6100 има по-голям процент синтетика, което според мен означава, че маслото е по "тънко" и се доближава до 5W40.
                            Ми да си беше купил направо 5W40. Моето с това го карам зимата.

А на Манол доверие му нямам за нещо повече от промивка на мотора. Има си тествано масло за задния диф - Castrol Syntrax Limited Slip 75W140.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X