Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за прегрят двигател на ПАДЖЕРО 4d56

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за прегрят двигател на ПАДЖЕРО 4d56

Здравейте колеги, Значи случи се така че дадах джипа на един приятел да ходи до едно място,но за сажаление му се спукало едно маркуче и му и изтекла течността и съответно прегрял двигателя.Двигателя е бил толкова прегрял,че сам изгаснал,а той тапака след това се опитвал да го запали и ми развалил и стартера. Та по темата - главата за щастие не е пукната,шлайфана е и клапаните са напаснати,гарнитура нова сам взел и сега се двоумя дали да сменям сегментите или не. Вие какво ще ме посаветвате и ако тр да се сменят сегментити има ли начин без да свалям мотора и как най лесно става.
    Благодаря ви предварително.
    Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
    ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

От: Помощ за прегрят двигател на ПАДЖЕРО 4d56

Това маркуче зад гнп-то ли се спука.......щом задаваш подобен въпрос ....явно не е блокирал......За сегментите само компресията ще каже..трябвало е преди да свалите главата да мерите...!
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Вижте и задрал лагер да няма, както и крив блок, освен главата. Дано да имате късмет. А за сегментите - вижте поне външното състояние на цилиндрите. Ако няма и там надрано - по-добре не сменяй сегменти. Кръпка е.

Ако пък са заминали - шлайфане, нови бутала и нови сегменти, ама то ако сте го докарали до там, поне го разпарчадосайте докрай и шлайфайте и колянов вал и сменете лагерите. Поне ще се знае че всичко е в ред. То си е основен ремонт това.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio_cbr600 Преглед на мнение
        Здравейте колеги, Значи случи се така че дадах джипа на един приятел да ходи до едно място,но за сажаление му се спукало едно маркуче и му и изтекла течността и съответно прегрял двигателя.Двигателя е бил толкова прегрял,че сам изгаснал,а той тапака след това се опитвал да го запали и ми развалил и стартера. Та по темата - главата за щастие не е пукната,шлайфана е и клапаните са напаснати,гарнитура нова сам взел и сега се двоумя дали да сменям сегментите или не. Вие какво ще ме посаветвате и ако тр да се сменят сегментити има ли начин без да свалям мотора и как най лесно става.
        Благодаря ви предварително.
        Щом се е стигнало до такова положение,че двигателят е загаснал сам и повече не е могъл да се завърти на стартер значи проблема няма да е само в главата.Най-вероятно всичко надолу е "омекнало" от прегряването-нищо чудно и да има задрали лагери на к.в. и цилиндри.Лоша работа.

Коментар

ОФФ от темата - преди 4 дни прьснах един дизеляк,след нормално загряване,плавно увеличаване на оборотите и достигането на 90% натоварване на мотора след 7 минути изхвьрли 10 литра масло и се наложи да го изгася.Запалих го след десетина минути и запали нормално.През цялото това време иаше нормално налягане на маслото,нормална температура на маслото и нормална температура на охладителна течност.Диагнозата - неправилно сложена гарнитура на главата и сега пак е за гарнитура.Менеше обороти и за това ми го дадоха да го достроша та да се знае кьде му е проблем.Б серия Кьминс,почти нищо общо с твоя мотор ако не броим горивото.УСПЯХ

При теб положението си го знаеш какво е,а и колегите преди мен са много прави.Тук на това му викат СИЙЗ или спекьл мотор.Вади се всичко и се прави основен ремонт.Не е приятно,но е правилното нещо в твоя случай.

http://www.mlcmotorfactors.co.uk/Tro...s/PistonTT.pdf

Страница 12,идея на какво прилича бутало и сегменти на спекьл мотор.
          Последно редактирано от BENZBOSS; 19-10-10, 23:57. Причина: допьлвам
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

така или иначе си го прегрял,не е удачно да караш на късмет..имайки предвид че нашите коли са на + 15 години,по добре смени сегменти и лагери..не виждам защо да се шлайфат цилиндрите,ако няма ръб...виж ако има ръб +0.5 нови бутала,нови сегменти..ама там отива майка си и баща си..
            по лекия и добър вариант за всички е ако цилиндрите не са с ръб,и няма задрало бутало..тогава стандартни сегменти,лагери,челсване на блок,глава,нови гарнитури и газ..
            куче или вълк?
            в клетка ,или свободен?
            въпрос на личен избор.
            Вихрен Илиев
            0888249888
            blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
            Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
              така или иначе си го прегрял,не е удачно да караш на късмет..имайки предвид че нашите коли са на + 15 години,по добре смени сегменти и лагери..не виждам защо да се шлайфат цилиндрите,ако няма ръб...виж ако има ръб +0.5 нови бутала,нови сегменти..ама там отива майка си и баща си..
              по лекия и добър вариант за всички е ако цилиндрите не са с ръб,и няма задрало бутало..тогава стандартни сегменти,лагери,челсване на блок,глава,нови гарнитури и газ..
              Е то ако няма задрало бутало, защо да сменя сегменти въобще? Според мен двигател, докаран до нужда за смяна на сегменти си е за основен ремонт. Това е кръпка, ставаща ако колата ще се продава, ама за лично ползване - айде мерси.

Същото е и да сменя лагери без да шлайфа колянов вал. Просто кръпка, при това технически крайно неправилна, а от там и безсмислена.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

защото има голяма вероятност от прегряването сегментите да са омекнали..а буталото да е не е задрало
                куче или вълк?
                в клетка ,или свободен?
                въпрос на личен избор.
                Вихрен Илиев
                0888249888
                blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

При такова прегряване трябва да се имат предвид и пораженията по всички гумени детайли - о-пръстени, семеринги, уплътнения под ризите (ако има) и т.н. Пълната ревизия на мотора е препоръчителна, според мен.
                  00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

След като сам е изгаснал това означава раздуване на буталата от високата температура и застъргване в цилиндрите,резултата е повлякли бутала и омекнали сегменти.Ако го сглобиш така за 5000-10000 км корено ще се промени всичко ще намалее мощноста и ще започне да гори масло.Ти си решаваш.
                    0885719173-Красимир

Коментар

Пак с ОФФ от темата - колко струва мотор от тия втора рька?Да сметна една проста сметка дали си заслужава ремонта,че тук спекьл мотор се хвьрля вместо да се сменя всичко по него.И под всичко е точно това - ВСИЧКО.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        Пак с ОФФ от темата - колко струва мотор от тия втора рька?Да сметна една проста сметка дали си заслужава ремонта,че тук спекьл мотор се хвьрля вместо да се сменя всичко по него.И под всичко е точно това - ВСИЧКО.
                        Предполагам при вас труда е на цена неколкократно на тукашната, а в същото време вероятно моторите втора ръка - по-евтини.

Коментар

50 до 130 кинта на час ако има значение,но зависи и от мотора,тоя дето го прьснах май е около 40 000 та от там не ми злизат поне моите сметки за тукашния проблем.Ако е глава само ОК ама на задрал мотор само главата не му е проблема и се чудя дали няма да му излезе по-евтино да намери мотор,да го ревизира и да го смени вместо да влиза в тая спирала с основен ремонт и много неизвестни.Не знам и колко са цените на частите та за това питам колко е един мотор от тия?
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            50 до 130 кинта на час ако има значение,но зависи и от мотора,тоя дето го прьснах май е около 40 000 та от там не ми злизат поне моите сметки за тукашния проблем.Ако е глава само ОК ама на задрал мотор само главата не му е проблема и се чудя дали няма да му излезе по-евтино да намери мотор,да го ревизира и да го смени вместо да влиза в тая спирала с основен ремонт и много неизвестни.Не знам и колко са цените на частите та за това питам колко е един мотор от тия?
                            Еми мисля че в около 2000лв би трябвало да се вмести, ама аз не съм много в час, защото много отдавна никой около мен не е правил основен ремонт на двигател.

Коментар

Здравейте колеги!
                              Значи днес когато поразгледах-по обстойно на втори и трети цилиндър се вижда малко задрано и се усеща на пипане,така че минавам на основен ремонт!!! Поне ще знам че после мотора ще е мотор.
                              Искам да попитам някой има ли нещо като упътване как се вади мотора!
                              Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
                              ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X