Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво е ремонтирал по оригиналните части на Фронтерата си откакто я е купил?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой какво е ремонтирал по оригиналните части на Фронтерата си откакто я е купил?

Ще се помъча да изброя всички детайли които съм визирал във форума и които са правили проблеми. Моля да гласувате без да спестявате нищо което сте правили по оригиналните части.Консумативи като: шарнири, накрайници, тампони, биалетки,масла,антифризи,ламбда сонди, филтри, лагери по главини и кардани, релета, крушки,акумулатори и т.н. логично ги няма в анкетата.

П.П. Ако и в другите подфоруми направят нещо такова, ще има доста ясна представа за понтециалните проблеми на почти всички джипки на пазара.
    138
    Преден диференциал
    2.90%
    4
    Заден диференциал
    3.62%
    5
    Хъбове
    14.49%
    20
    Карета
    13.04%
    18
    носачи
    6.52%
    9
    Паразитен хебел
    17.39%
    24
    Секторна кутия
    0.72%
    1
    Спирачни цилиндри
    7.97%
    11
    Спирачни помпи
    6.52%
    9
    Серво управление
    2.17%
    3
    Датчик за налягане на масло
    9.42%
    13
    Датчик на коляновият вал
    4.35%
    6
    ЕКУ
    0%
    0
    Имобилайзер (фабричен)
    2.90%
    4
    Аларма (ако е фабрична)
    4.35%
    6
    Шлайф на глава
    7.97%
    11
    Основен ремонт на ДВГ
    7.25%
    10
    Ремонт на скоростна кутия
    1.45%
    2
    Ремонт на раздатъчна кутия
    0.72%
    1
    Бензинова или нафтова помпа
    25.36%
    35
    Торсиони (ако са се счупили)
    1.45%
    2
    Пружини (ако са се счупили)
    3.62%
    5
    Ел. проблем в таблото (без изгоряла крушчица моля ви)
    18.12%
    25
    Повреден климатик
    11.59%
    16
    Термостат
    30.43%
    42
    Радиатор (ако не е ударен,запучване не се брои )
    11.59%
    16
    Датчик за температура (за ел. перки)
    12.32%
    17
    Друго
    37.68%
    52
    Последно редактирано от //Радо//; 23-01-11, 13:43.
    Sent from my Nokia s fenerche

От: Кой какво е ремонтирал по оригиналните части на Фронтерата си откакто я е купил?

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
    .....
    П.П. Ако и в другите подфоруми направят нещо такова, ще има доста ясна представа за понтециалните проблеми на почти всички джипки на пазара.
    Това е много относително според мен.Относително защото много зависи предния собственик в както състояние е предал/продал/ возилото.Главен фактор още е и автокъщите(не всички,голяма част от тях).И те като се намесят става мазало.
    Сигурен съм,че много от съфорумниците след покупка имат дребни проблеми(Блазе им).Този таралясник с който се здобих е вечно мой(ценова гледна точка).Все капака вирнат,все на крик вдигната,все нещо изкача.Сега започна профилактично веднъж седмично да се пали задно ляво колело(Буталцето явно е брактисано).За пролетта имам доста работи още.Вече на въпрос от сорта:
    "Какъв боклук си си купил"Не се обиждам.Въпрос на късмет според покупката.
    Другия вариант е факт:Леката кола от както е купена се сменя само масло,филтри,ремъци и ролки.Въпрос на преден собственик и най-вече късмета пак.Това както споменах е според мен.

Коментар

От: Кой какво е ремонтирал по оригиналните части на Фронтерата си откакто я е купил?

Напълно си прав! Анкетата би трябвало да е "Какво се сменя при фронтера 2 ра ръка най-често?". Но същото важи и за другите марки.

Коментар

Да чукна на дърво,откакто съм взел моята не съм имал никакви проблеми.
        Естественно, благодарение на предишния собственник.
        Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
        Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Прекрасна тема за, което Адмирации!

Коментар

Първоначално публикуван от mishev3006 Преглед на мнение
            Да чукна на дърво,откакто съм взел моята не съм имал никакви проблеми.
            Естественно, благодарение на предишния собственник.
            Моля ако има такива които не са сменяли абсолютно нищо откак са я взели джипката ,като колегата mishev3006 да галсуват с опция "термостат". Понеже и той е под въпрос дали е консуматив. Аз съм сменял на всички други автомобили преди това , но вече нямам вариант да променя анкетата.

Коментар

Темата си е много хубава и анкетата спокойно може да се приложи и към другите марки , главно по 2 причини :

1. При почти всички автомобили втора ръка - предния собственик е или бабичка , на която стареца е умрял и тя е държала колата 9 години в гараж , или млада майка , която е карала колата единствено до детската градина - да си взима детето . А ! Има и трети : на тях джипката се явява втори или трети автомобил , от което трябва да се подразбира че е карана единствено през уикенда за барбекю сред природата .
              Това според ауто-джамбазите . На практика автомобил се купува , за да се кара . Останалото е народопсихология на по-възрастното ни население от времето , когато Ладата се изкарваше в събота пред гаража за миене и за да те видят комшиите , а автомобила все още беше лукс .

2.Относно верността на статистическите данни : В техниката при изследване и обобщаване на резултати се използва една методика , при която крайните резултати от диаграмите , графиките и т.н. се изключват . С други думи за осредняване на реалните статистически данни , резултатите на "тези , които нищо не са правили по джипката" и " тези , които са сменили и ремонтирали всичко" не се вземат под внимание . Разбира се , това не пречи съответните колеги да го споменат .

Не разбрах само дали в анкетата може да се гласува многократно ( не само в една сесия) , защото ремонтната дейност е разположена във времето , така че анкетата ще търпи развитие .

А иначе и според мен термостата е консуматив , но това ( както и някои други дребни подробности) предполагам с помощта на модератор може да се коригира ? Например , имам разбит паразитен хебел от доста време насам , ама макар че ме мързи да го ремонтирам , след месец-два ще трябва да му видя сметката .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Направих я нарочно заради твърденията че "Фронтерите са много трошливи".Я погледнете статистиката досега.Предният диференциал бил кекав -ако Евгени турбото не се включи ще стане така че никой не е правил от 21 човека преден диф.Заден -само 1 засега.Счупени инерционни хъбове почти съм сигурен че са напънати неправилно. Раздатка явно също е рядкост. Хебелите са си проблем-всеки го знае ,но при вариант за 100- ина лева се ремонтира. Сменени носачи 100% е от удар. Торсиони не е отбелязано но имаме един участник който явно не е гласувал. Останалите опции ги има по всички автомобили - а автомобили по сервизите сме виждали заради всевъзможни проблеми.
                Последно редактирано от //Радо//; 24-01-11, 10:16.

Коментар

Според мен трябва да се добави и помпи на съединителя, почти всеки втори има вземане даване с тях.

Коментар

Също да се разграничат носачи от шарнири и втулки.Гласувал съм за носачи поради простата причина, че нямаше само шарнири така че в графа носачи остава само един.
                    OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                    Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Първоначално публикуван от falkongp Преглед на мнение
                      Също да се разграничат носачи от шарнири и втулки.Гласувал съм за носачи поради простата причина, че нямаше само шарнири така че в графа носачи остава само един.
                      За помпа на съединителя сте прави, въпреки че аз не съм я пипал досега.Носачи в анкетата май изобщо не трябваше да има, защото това желязо без сериозен удар май си е дългогодишно,а втулките са си консуматив -на лек автомобил по моят път се сменят по 2 пъти на 1,5години средно.

Коментар

Аз по според тази анкета за вече започваща 3-та година откакто я имам и 20к+км. от които я таралянкам не съм ремонтирал нищо, всъщност не е така. Радиатора го ремонтирах-оказа се че казанчетата направени от кофти пластмаса и се пукат без външна намеса, така че радиатора може да се впише като ремонт. Помпата на съединителя я ремоонтирах с ремонтен комплект за 60-70лв така че и той може да се причисли към консумативите. Дам или трябва да я покарам повече...доста повече или ще излезе доста здрава

Коментар

По моята съм сменял:
                          1. Целият заден мост поради малоумно съсипан диф от неизвестен "майстор";
                          2. Паразитен хебел;
                          3. Карето на кормилния прът;
                          4. Съединител-комплект(профилактично, но при демонтажа се оказа, че е точно навреме преди изненадата );
                          5. Гуменото "каре" на кардана (няма го в анкетата);
                          6. Рециклиране на 2 горни шарнира и 1 накрайник(всички са оригиналните от завода);
                          7. Водна помпа (профилактично);
                          8. Сменен О-пръстен на хидравличната глава на ГНП поради протичане;
                          9. Термостати (имам 2 - на 87 и 92*С и си ги сменям според сезона);
                          10. Консумативи - подгревни свещи - 2-3 бр. за 5 години, гуми, ремъци и естествено, антифриз, масла и филтри.
                          11. П.П. И един основен ресорен лист и задни амортисьори....
                          Отделно, претапицирал съм тавана, демонтаж и промивка на двата радиатора и дребни ремонти по ел. инсталацията. Това е за 4-5 години ползване, като я взех на 230000, сега е на около 280000. Винаги е била втора кола, а 1,5 години-трета, че си имах и служебни...
                          Последно редактирано от kuzdov; 25-01-11, 08:32.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Няма смисъл от такава тема без да се спомене колко километра е изминал човек за споменантия период в който е ремонтирал.
                            Аз съм изминал около 160 000, сменил съм доста неща за 5-те години в които я карам. Но някой ще прочете и ще си каже че колата е много трошлива защото той за 5 години е сменил 2 неща едното от които е акумулатор. Нищо че е изминал 10 000 км. Много е субективна анкетата....
                            no signature no problems

Коментар

Така е. Щеше да е показателна, ако ставаше въпрос за нови коли със сервизна история. Тук може да се приеме за показателно какво е повредено за пробег около 200000+ км и 15 г. експлоатация и поддръжка по неизвестен начин, което е безкрайно субективно.
                              П.П. Божко, оправи в анкетата изречението в скоби след "Радиатор", че това "запучване" ми бърка в ....
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X