Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Майстор за компас-термометър, или нов?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Майстор за компас-термометър, или нов?

след вчерашния престой при токаджията, повечето ТНТМ-та в моето паджеро са отстранени..
    единствено компаса-термометър не работи,до вчера поне светеше,и отвреме навреме работеше-сега вече не свети,но токаджията каза че му трябва някой разбиращ от електроника..или просто нов уред..аз за съжаление не познавам никой разбиращ от този тип електроника,а и не знам откъде бих могъл да купя нов/втора ръка такъв...
    предполагам че проблемът ми най вероятно е или студена спойка,или прекъснат кабел,или изсъхнали кондензатори-това от скромните ми познания по електроника..но кой може да го порави..ако имате познати,или впечатления от някой майстор-давайте,без значение от пловидив ли е или не-пращам по куриер,получавам си го пак така-всичко за моя сметка естествено..
    и още нещо,тъй като както се оплаках в началото всичко по моето возило е опоскано-халогени,малогени..
    търся си халогени за паджеро,багажник за тавана-със захващане като на ладите, стълба за врата-ако някой има за продан,или идея кой може да изработи такива нещица-черпя бира и скара
    куче или вълк?
    в клетка ,или свободен?
    въпрос на личен избор.
    Вихрен Илиев
    0888249888
    blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
    Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

До: Майстор за компас-термометър, или нов?

Студена спойка със сигурност от опит го знам. Има едни резистори SMD единия им краи е на маса.

Коментар

на коя от трите платки да ги търся тия резистори
      куче или вълк?
      в клетка ,или свободен?
      въпрос на личен избор.
      Вихрен Илиев
      0888249888

Коментар

За термометъра става въпрос.Ще погледна за снимка.

Коментар

давай, давай го - то се е видяло, че ще се пие бира...

ако само това е останало за правене, направо си готов.

Коментар

Аз вчера дадох моя компас-термометър за ремонт при един уникален техник! Като стане, ще информирам Паджеро-обществото и ще съдействам на всеки!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              давай, давай го - то се е видяло, че ще се пие бира...

ако само това е останало за правене, направо си готов.
              слагам бирата в хладилника ,и свалям компаса-термометър..
              засега това е останало,ааааа и пръскалките на фаровете,които както ти предположи не работят..ама чакам да пекне слънце,за да сваля подкалника.аа и запалката няма ток,но нея ще я оправя сам,ама там с многото платки и разни чаркалъчета дет не знам как се казват-не моа се боря.....и тъй като в момента телефона ти е изключен,или извън обхват-чакам смс-от м-тел че си го включил,за да звънна
              а Влади,като имаш резултат за майстора-пиши,доста хора търсят човек с познания от автоелектроника,не говоря само за нашия форум...
              куче или вълк?
              в клетка ,или свободен?
              въпрос на личен избор.
              Вихрен Илиев
              0888249888

Коментар

Дадено!!!Щом стане - пускам координатите на Светльо. В София е човека...

Коментар

Днес си взех уреда от човека! За пореден път се убедих в качествата и знанията на Светльо. Монтирах уреда - работи
                  Даде ми го с една шепа кондензатори..
                  За неговия номер: на лични.

Коментар

От: До: Майстор за компас-термометър, или нов?

Първоначално публикуван от Владо_Веков Преглед на мнение
                    Аз вчера дадох моя компас-термометър за ремонт при един уникален техник! Като стане, ще информирам Паджеро-обществото и ще съдействам на всеки!
                    Здр колега,понеже съм нов във форума как е възможно да направим вразка с момчето ( да получим неговия телефон ) за ремонт на термометър/компаса на Паджерото? Ако е удобно може да ми го пуснеш на смс... Моят тел е +359885122260 Благодаря предварително
                    [COLOR=#ff0000][B]Турбото е болест, която те полазва и трови кръвта във вените ти с нейния бензинов дъх, излизащ измежду металните устни на 100-октановата й усмивка![/B][/COLOR]
                    Mitsubishi Lancer Evo - RHD
                    Mitsubishi Pajero Exceed 2.5 TDI LWB - RHD
                    Opel Vivaro 2.0 CDTI - LHD
                    Nissan Micra 1.3 Super S - 2бр. - LHD
                    Nissan Primera P10GT - LHD
                    Toyota Starlet - LHD

Коментар

И аз на мога на ЛС да получа телефона на този майстор (Светльо), така че ако можеш и на мен на SMS да ми го изпратиш ще съм ти много благодарен. Телефона ми е 0885170591. Благодаря предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                        И аз на мога на ЛС да получа телефона на този майстор (Светльо), така че ако можеш и на мен на SMS да ми го изпратиш ще съм ти много благодарен. Телефона ми е 0885170591. Благодаря предварително!
                        Колега,ако имаш пръв резултат за тел. на човека,моля те пусни един смс и на мен... Бирата е от мен следващия път
                        [COLOR=#ff0000][B]Турбото е болест, която те полазва и трови кръвта във вените ти с нейния бензинов дъх, излизащ измежду металните устни на 100-октановата й усмивка![/B][/COLOR]
                        Mitsubishi Lancer Evo - RHD
                        Mitsubishi Pajero Exceed 2.5 TDI LWB - RHD
                        Opel Vivaro 2.0 CDTI - LHD
                        Nissan Micra 1.3 Super S - 2бр. - LHD
                        Nissan Primera P10GT - LHD
                        Toyota Starlet - LHD

Коментар

От: Майстор за компас-термометър, или нов?

Лелеее, много неработещи термометри бе !!! И аз се включвам към желаещите, дори ще е супер ако някой каже как се стига до платките, щото още не съм се престрашил да разглобя !!!
                          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

до платките се стига лесно-сваляш всички болтчета които видиш,и самите платки ( 3 на брой) са на нещо като щипки,свързаниса с лентов кабел ...при мен проблема се оказа неоткриваем,а най вероятната причина за появата му-прецакан генератор...след смяната на уреда,и ремонт на генератора всичко е ок
                            куче или вълк?
                            в клетка ,или свободен?
                            въпрос на личен избор.
                            Вихрен Илиев
                            0888249888

Коментар

И моя компас от време на време му изчезваше индикацията ( най често зимата).

Днес го отворих, смених всички електролитни кондензатори на средната платка и проблема изчезна засега.

Кондензаторите са:
                              1uF/50V, 6 бр.
                              4.5uF/50V 1 бр.
                              47uF/10V 1 бр.

4.5uF нямах и му сложих 10uF и пак работи.
                              LZ5ZI qth HASKOVO
                              Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X