Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение между Самурай, Витара и Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сравнение между Самурай, Витара и Нива

Първоначално публикуван от Stanchev
    Здравейте!

Трябва ми евтин джип за каране по планините. Нямам почти никакъв опит, освен че съм карал известно време “Нива” в една планина. Чудя се към какво да се насоча за цена около 3000лв (е, в краен случай 3500). За тази цена могат да се намерят, изглежда, само “Нива” и “Самурай”. Имам възможност да ползвам инвалидното право за внос на баща ми и в такъв случай м.би и “Витара”(то пък не можеш да видиш колата преди да ти я докарат..). Интересува ме следното за трите коли:

- Сравнение като поддръжка. Ясно е, че частите за Нива са най-евтини, но дали това не е за сметка на по-често чупене и съответно оставяне на пътя, повече загубено време по сервизите и пари за труд?
    - Сравнение като проходимост.
    - Сравнение като харчене – бензин, газ на “Самурай”(имам предвид мотор1,3) и “Витара”(1,6)
    - Сравнение като “друсане”и въобще удобство на “Самурай” и “Нива”.

Ще бъда благодарен за всяка информация.

за тая цена май само сносен самурай може да се намери
    па и щом ще е само за планините ще става

МИ

От тия трите към който си се ориентирал ако караме наред по сравнителната ти характеристика
    1. Самурая е най-нечуплив каран повече по черни пътища! Другите ще ги правиш секи ден!
    2. Самурая най проходим!
    3. 10 литра самурай другите над 15 в черния път (говорим за исправни двигатели)!
    4. Самурая друса много! Витарата и нивата са много по комфортни по отношение на возия! Се пак самурая е на ресори и цели мостове от там идва и разликата в конфорта! Но за разлика от тва па бие по издръжливостта...
    4ао
    Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Аз имам нива но с всеки изминал ден по мое мнение мисля че саморая има доста предимства и е наи добър от трите
      Стефан 0878655377

Коментар

саморая има едно много досадно качество, обръща се
        drive alive

Коментар

Обръща го тоя който нема мозък в главата! Aз съм го карал 4 години близо несъм и залитал с него... а как съм карал едва ли има някой да е толко безпущаден! Виждал ли си обърнат самурай със здрави амортисьори?! Аз не! Влизах с повече от 60 км в 90 градосов завой кво може да говорим за обращане! Тртябва да си многоооооооооо тъп, че да го лашнеш така, че да го убърнеш!
          4ао

Коментар

Първоначално публикуван от DINI
            Обръща го тоя който нема мозък в главата! Aз съм го карал 4 години близо несъм и залитал с него... а как съм карал едва ли има някой да е толко безпущаден! Виждал ли си обърнат самурай със здрави амортисьори?! Аз не! Влизах с повече от 60 км в 90 градосов завой кво може да говорим за обращане! Тртябва да си многоооооооооо тъп, че да го лашнеш така, че да го убърнеш!
            4ао
            има се предвид обръщане при офроуд, а не на асфалт... тия "с малкото мозък" даже успяват да ги обърнат напред/назад т.е. салто

Витарата според мен е най-добре, ама за под 5-6 хиляди ще е таралясник...

Частите за Нива са евтини, обаче труда и разправията също струват пари...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Карах Нива 5 години всеки ден и ако трябва да избирам от трите пак бих избрал Нивата. И не е вярно че разхода е 15 в гората - 15 на газ ВЪВ ГРАДА !!! Аз Витара не съм карал , но съм возил приятели , които имаха и твърдят че Нивата е по- комфортна от Витарата поне като возия на асфалта. А че ще ремонтираш по-често от другите е вярно за съжаление . Вярно е и това , че ниската цена на частите се обуславя основно от ниското им качество. И въпреки всичко моят избор е Нивата.

Коментар

За конфорта!

Нивата е по-добре от витарата даже на асфалт по-конфортна е! Че тя и жигулата е мека на памук Ама извън пътя мек ли си си ...
                За обращането извън пътя на черно е още по голема простотия бе! Караш 3-4 пъти по бавно следователно имаш време за реакция 3-4 пъти по голяма! Да неговорим, че имам снимки за искачване на наклони на който ти с незнам къв джип ще тръгнеш да ги качваш! Лошото е че сичките са на картон , но ще сканирам некой като имам врееме да видиш самурайя какво прави на границата на убръщането!
                4ао

Коментар

Re: “Самурай”, “Витара” или ”Нива”

Първоначално публикуван от Stanchev
                  ... около 3000лв (е, в краен случай 3500). ...
                  За тези пари май-само УАЗ от резерва (или на много старо чети братята бяха писали нещо по-въпроса) може да се купи , а и да намериш някой от тези три за тези пари то ще иска ПОНЕ още толкова (ако не и повече) за да го подкараш , а иначе аз съм карал само Нива (от изброените) и съм доволен като комфорт и проходимост.
                  Успех

Коментар

В никакъв случай не бих си купил Нива за 3000 лв. Нивата е със само носеща конструкция и когато стигне до тази цена вече не става за нищо. Между Витарата и Самурая избирам Самурая за посочената цена. Витара за 3000 е безсмислена покупка според мен. Но ако трябва да избирам между нови тогава избора ми става друг: 1. Нива, 2. Самурай, 3. Витара

DINI не сте прав за склонността към преобръщане на Самурая. По въпроса има писано много, в САЩ имаше и съдебно дело срещу фирмата по въпроса. А най-просто е, ако погледнете статистиката дори и в България. Най-много и често се преобръщат точно Самураите, ето линк към предишна дискусия за Самурай и филмче с атрактивно преобръщане на Самурай:

http://www.offroad-bulgaria.com/view...FA%F9%E0%ED%E5
                    http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=82
                    VPetrov.photography

Коментар

ако ще е от полза преди два дни видях самурай горе долу за тая цена
                      във местна автокъща
                      много добре изглежда с мек покрив по широки гуми и тръби и отпред и отзад има и теглич черен е на цвят
                      по принцип са му сложили цена 4000 но...предполагам знаеш как стават нещата ако решиш мога да съдействам при преговорите познавам се с собствениците на къщата

Коментар

Благодаря за информацията и мненията досега! Ще чакам и още..

По темата за обръщането – надявам се, че при внимателно каране може да се избегне. Аз имам намерение да карам главно по камионни пътища – почвени и каменисти. Т.е.едва ли ще има екстремни наклони. Но..знам ли? Най-вероятно ще се увлека да ходя и там докъдето са възможностите на колата.

mitkov, благодаря за предложението! Къде е тази “местна автокъща”?
                        За съжаление ще ми трябва още малко време, за да докарам парите над 3000. Но не се знае – може да стане и съвсем скоро. Повече ме чуди мекия таван. Бих предпочел твърд. Мисля, че е по-добър за зимата, а и съм чувал, че отоплението на Самурая не е добро. Какъв е двигателя, ако знаеш? Разбрах от форума, че не са за предпочитане малките1,0 и 1,1.

Коментар

Бе, не съм съгласна, че самурая се обръща толкова лесно. Всичко е до карача и състоянието на автомобила. Вози твърдо, но е обяснимо - прототипа е джип вилис. Много по-добър от витарата по отношение на проходимост и отопление през зимата. И не мисля, че мекия таван е проблем. Колкото до цената - едва ли ще намерите нещо свястно за под 5000.

Коментар

ели добре дошла в форума
                            явно си фен на самурая
                            скоро обаче не съм мяркал самурай за над 5000
                            пусни снимка на такова нещо ако имаш

Коментар

Благодаря.
                              Чета форума отдавна и съм наясно, че не мога да се меря с никого от вас с опит и техническа грамотност. Фен съм на други возила, но това е друга тема. Имам известен опит със самурай и витара в пресечен терен. И самурая води класацията...при това убедително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X