Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за избор(Нива, Самурай или Витара?)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за избор(Нива, Самурай или Витара?)

Здравейте , момчета!
    Имам нужда от помощ , за да взема най-правилното решение. Нямам off roud проблем. Аз съм лекар. Имам нужда от кола която 3 месеца в годината да пътува около 40-50 км на ден по (евентуално заснежен) неизринат асфалтов път в сравнително добро състояние- максимална дебелина на снега около-50см., типична (най-често ) дебелина 35см, обикновено без преспи и навявания. Това пътуване фактически ежедневно трябва да се осъществява НА ВСЯКА ЦЕНА - по сигурен съм ясни причини. Колата за да осмисли съществуването си рядко ще се използва с ремарке за доставка на малки количества цимент, вар камъни……….. През топлите месеци на годината мястото е достъпно с всякакъв транспорт.
    Бих вложил до 5000 лв. в решаването на този проблем ( закупуването на татаратйка, която да се движи при по горе посочените условия) вкл. и първоначалния ремонт.
    От всичко прочетено стигнах до извода, че имам три възможности:
    1. Лада Нива
    2. Сузуки Самурай
    3. Сузуки Витара
    Не искам да прдизвиквам никакви спорове, защото темата ми явно се дублира – достойнствата и недостатъците на различните вариянти са достатъчно дискутирани.
    Затруднява ме следното ( нямам никакъв опит):
    1.Лада Нива- казвате че се чупи често.
    2.Сузуки Самурай- ще ми тегли ли ремаркето, и да не взема да обърна детето с нея (винаги карам внимателно )- мога ли да я „ разкрача „ с фланци и да й сложа по тънки гуми.
    3.Сузуки Витара- проходимостта й ще бъде ли достатъчна за горепосочените условия. Ако да – това ми се струва най лесния и евтин вариянт.
    Възможно ли е да се пътува с кола ( марка, модел) с вериги, кочто не е 4x4 при посочените условия.
    Съвсем съзнателно бях толкова обстоятелтвен.
    Блягодаря Ви предварително и се извинявам за дублирането на темата

До: Помощ за избор(Нива, Самурай или Витара?)

Проходимоста на Витарата е доста повече според мен . А зимата с едни читави гуми няма да имаш нужда от вериги

Коментар

Правилно!!!Тук е мястото да спомена http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=30742
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

За Сузуки не знам ,но щом не искаш да ремонтираш редовно НИВА не е за теб.
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Това са много различни коли. Витарата конструктивно е по-скоро уазче. Самураят е микроскопичен, с него хептен никаква работа не можеш да свършиш. И не мисли че ще деяни на ремаркето. Така както го казваш, май ти трябва Буханка.
          Във всеки случай, 35 - 50 сантиметра сняг, и за живо за умряло, отсякъде прилича на УАЗ и нагоре. Не на тия трите. Линейките в селските участъци все пак бяха Буханки. Защо сега крадливата здравна каса не ги раздава без пари на лекарите не се сещам.
          Каквото и да, в тия тежки условия за които съобщаваш, и ежедневно, никое няма да живее без ремонти. На цивилните ще пати ходовата част, на УАЗ други агрегати, но все нещо ще има.

Коментар

Аз мога да ти кажа че съм имал Нива и при това я купих чисто нова но това е голяма бричка чуписе много лесно колко ядове съм брал със нея неискам да ти казвам.

Коментар

ПОТВЪРЖДАВАМ ДУМИТЕ НА КОЛЕГАТА gun .И АЗ ОЩЕ 95 ГОДИНА СИ БЯХ КУПИЛ НИВА 1.7 ТА БЯХ ЗАХАПАЛ ДРЪВЧЕТО .ТАКА ЧЕ ЗА НИВА НЕГАТИВНА ОЦЕНКА -

Коментар

БЛАГОДАРЯ на всички , които ми писаха - ВАШЕТО мнение е от знчение за мен.

Нещо трудно се оправям с правата и възможностите си във вашия форум , затова ще напиша продължението на въпроса си тук.

Разговарях с всички местни горски , ловджии, фермери ,рибари и бракониери , които де факто са оф-роуд “ по принуда “така да се каже ( и то всеки ден).Те имат сравнително малко опит със Самурая, никакъв опит с Витарата. За останалото се сещате- непрекъснато са при местния автомонтйор, който е факир( “ по принуда “така да се каже “ ).
                Те ми казаха , че единствената машина която ще отговори на изискването да пътува “ НА ВСЯКА ЦЕНА” (при условие че , когато няма сняг- няма да пътува ) е УАЗ – ката ( не знам съкращението на модела - тези дето приличат на джипки- голяма тъпня излезе това изречение ама нямам време да ходя да питам) При това положение + газова уредба! огромния й разход на гориво би бил оправдан- не всяка зима има по 2 месеца сняг.
                Имам добър приятел ,който има много общо с разпродажбите на военна техника МНО, където все още има неизползвани УАЗ- ки.
                Първоначална цена -500-700лв. при нищожен пробег на УАЗ-ката ( стояла в хангара)
                Това РАЗУМЕН ВАРИАНТ ЛИ Е ?
                Дан Ник

Коментар

Ако действително можеш да вземеш УАЗ за 500-700 лева, не виждам защо се колебаеш ! И все пак- за два сезона ще достигнеш предвидените си за джип 5000 лева, като начислиш разхода и За комфорт и удобства не може и да става дума. Според мен проходимостта до голяма степен зависи и от задкормилното устройство, доста относително поставяш въпросите си- преценката ти за терена , така изложена, не дава напълно обективна представа /поне на мен/ за реалния маршрут. По метода на елиминацията, след като Нивата отпада заради чупливост, Самурая /на мен лично много ми харесва/ ще е малък като вътрешен обем, ако караш по-обемисти неща, остава УАЗ-а и Витарата. Ако приемеш джипа като средство за придвижване и се абстрахираш от доста неща, УАЗ-а ще ти пасне, ако искаш и да се повозиш- вземи Витарата И все пак, ако наистина ти е само за снежните месеци и единствено за работа, варианта УАЗ+газ е за идеалния за теб
                  2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                  Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Уазката е много добър вариянт но е много спартанска като вътрешен интерор

Коментар

УАЗ е много проходим, но някои дребни неща /повред"к"и/ могат да те оставят на пътя във виелицата, ако нямаш елементарни познания за руските машини. Иначе се ремонтира лесно, бързо ще й свикнеш на капризите, както и да проверяваш всяка сутрин наличие на масло, антифриз и ..... С УАЗ-ката никога няма да скучаеш дори и да няма озвучителна с-ма /то не се и чува де/ винаги може да те изненада и да чуеш някои шумове които до вчера ги е нямало. Като цяло много проходим автомобил, здрав, издържащ дълго на неасфалтирани пътища и дуракоустойчив с ефтина, но ежедневна поддръжка.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

УАЗ 469.
                        Айде пак. В такава среда понятията икономичност и комфорт са БЕЗСМИСЛЕНИ. Гледайте в къв форум пишете и не го пълнете със спам. Гора ли не сте вижзали, планина, половин метър сняг, или ракетен МАЗ поне на картинка? Това е първото по размер, за което има смисъл да се обсъжда возията, но то не може да влезе в гората. И пак не може да се говори за такива неща, когато стръмнините са повече от 10 градуса.
                        Комфорт, разход ... Засрамете се.
                        Да, УАЗа на практика не може да изпива повече от 100/100 независимо от терена. Толкова иска в непрекъснато блато и под водата.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Това са много различни коли. Витарата конструктивно е по-скоро уазче. Самураят е микроскопичен, с него хептен никаква работа не можеш да свършиш. И не мисли че ще деяни на ремаркето. Така както го казваш, май ти трябва Буханка.
                          Е тва е вече пълна глупост.
                          Отдавна я гледам таз тема и сега реших да я отворя и кво....
                          Кое на Витарата коструктивно е УАЗ бе колега??? Дали окачване, или двигател. Самурая да, по съм съгласен.
                          Пък за самурая кво да ти кажа - явно само си се возил в него и въобще представа си нямаш на какво е способен.
                          А тва па за буханката е върха, я си престави че имаш дете, е извинявай къде ще го сложиш в тая буханка?
                          А към колегата пуснал темата ето и моя отговор - Витара.
                          За гореспоменатите изисквания няма да и е никакъв проблем с подходящи гуми естествено.
                          Погледни нормална двуврата ако ти е малка вземи с 4 врати.
                          А като се замисля, защо пък не и КИА?
                          Те не са много по скъпи ма имаш по-голям избор бензих или дизел.
                          Успех!
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-04-08, 09:38. Причина: Коригиране на цитат
                          VITARA, SAMURAI
                          FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                          RENAULT ESPACE QUADRA
                          ...и едно сивикче за града...

Коментар

Рамата колега, рамата. Щото двигателят например обикновено не е конструктивна особеност. Освен да знаеш кое е глупост, не е лошо да знаеш какво е и компоновка. Например.
                            Примерно по това се различава от Нивата.
                            А вчера цял ден гледах витари с разбити носачи, Самураи, които не могат да се качат даже на първото стъпало след шосето, и УАЗове и ГАЗ-69, които по същите места вървят като по паркинга.
                            Не разбрах, какво точно помага пружинното окачване в половин метър сняг и камъни като табуретки?
                            А там където всички карат Буханки, хората кво, нямат ли деца? Или ти не си виждал такова автомобилче?
                            Друг път не пропускай да споменеш че Витарата фабрично има радио със сини лампи, а скапания УАЗ - никво. Това е много важно за докторът, който лекува хорицата по планинските махали. И за тапицерията нищо не казваш, ама това ще го преглътнем някак.

Коментар

При така поставените условия: бюджет, приятел с достъп до търгове на МО, терен и условия на експлоатация, местен майстор имащ опит с УАЗ, вероятност за превоз на болни или пострадали, както и възможност за допълнителни товари/ремарке т.н, аз бих потърсил УАЗ 452 "Буханка".
                              Има ги във вариант линейка (УАЗ 3962), както и закрит фургон за превоз на хора и товари. УАЗ 3741 е с товароподемност 850кг+двама човека.
                              Един линк на руски език за модификацийте на УАЗ "Буханка":
                              http://www.uazik.ru/uaz3741/
                              В добро състояние (според продавачите) се продават за около 3500 лв в www.mobile.bg. С остатъка до 5000 лв може да се направи малък ремонт, подмяна на предните седалки, обезшумяване и подготовка за зимна експлоатация.
                              Колегите от форума сигурно няма да ви откажат помощ при огледа и съдействие при подготовката на машината.
                              Желая ви успех.
                              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                              No wahalla.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X