Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премахване на стълб

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Премахване на стълб

Имаме 2 стълба в мястото ни, като един от тях е наклонен и се клати. Пуснахме жалба и додоха та му вързаха 2торо въже за 2ри орех и казаха, че аз съм ги накарал да го напряват, та ако нещу му стане на ореха ще съм аз виновен! Аз ги карах да го оправят, да не е крив и да се клати, пък и се очертава да тупне баш в/у къщата ако падне. Те си решили и оп, вързаха го. Добре де, но този стълб и още един са само за една съседна къща, в която никой не ходи от години. Могат да ни пуснат жиците и от един друг, зад къщата и извън двора ни. Реално вече не искаме да имаме стълбове в двора, а и наклонения, вързан стълб ми пречи и по други причини. Та как мога да ги накарам да си ги разкарат по легален начин? Как ще стигне тока до съседите, които не идват реално изобщо не ме интересува! Ако няма легален начин, какво следва, да си седим така? Някой ден ще ми писне и ще го лебедирам...

От: Премахване на стълб

Знаеш ли колко волта ток тече по жиците ?
    - Аз така имах проблем на вилата, дето баш по средата имаше железен стълб (конче) 110кV, не искам да се сещам колко разправии имаше докато го махнат. Предполагам при теб ще е по-лесно, щото са малки стълбове.
    Та ще трябва да отидеш до енергото да пуснеш молба за преместване и ако е дал господ до месец ще дойдат от енергото да ги махнат, ама божа работа. Ако не дойдат пак така, ама вече с адвокат Проблема си е техен откъде ще доставят ток до съседите.

Успех в борбата с бирокрацията

поздрави !
    п.п. Друг случай беше, когато предкъщи в града, когато трябваше да правя надстройка на къщата, минаващият бетонен стълб едва не уби един от майсторите ми, който работеше на покрива. Кабелите бяха на 50см от парапета на терасата. Брадвата дето си цепя дървата свърши работа. За 2 часа кабелите бяха под земата, ама така е като половината квартал остане без ток, така че имай едно наум

Коментар

Принципно уж е имало 3 фазен, обаче 2 от жиците са резнати до този стълб, който е извън мястото и мога да ползвам да ме вържат на него. Вътре при мен е 230 волта заковано. Малки стълбове са, бетонни. То като пуснахме молба да изчистят клоните и дърветата по пътя на жиците и да укрепят кривия и да ни пуснат ток, дойде екип да го върже и да ми обясни, че друг екип чисти, но са в отпуска и ще дойдат след месец. След месец и нещо получихме писмо, че са ни вързали, стълбът е укрепен и просеките изчистени. Изчистени са нанайци... пък наклонения поне го вързаха... Обаче ще пишем значи молба да махат от имота стълбовете и да се оправят. И после с адвоката пак, щото ще ги махнат друг път...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
        Принципно уж е имало 3 фазен, обаче 2 от жиците са резнати до този стълб, който е извън мястото и мога да ползвам да ме вържат на него. Вътре при мен е 230 волта заковано. Малки стълбове са, бетонни. То като пуснахме молба да изчистят клоните и дърветата по пътя на жиците и да укрепят кривия и да ни пуснат ток, дойде екип да го върже и да ми обясни, че друг екип чисти, но са в отпуска и ще дойдат след месец. След месец и нещо получихме писмо, че са ни вързали, стълбът е укрепен и просеките изчистени. Изчистени са нанайци... пък наклонения поне го вързаха... Обаче ще пишем значи молба да махат от имота стълбовете и да се оправят. И после с адвоката пак, щото ще ги махнат друг път...
        - аКО не ти е на зор, пробвай законово. АКо ти пречат и неможеш да си свършиш работата начини много. Нищо няма да ти сторят, най много да дойдат вкиснати енргаджии да ти дигат стойки, ама ти ще кажеш, че е станало инцидент

Коментар

Спешно не е, но като оправя пътя /общински е, но няма да дойдат да го направят на път, чудя се дали и това мога да ги ръчкам, но за 1 къща, не мисля/ да си стигам до мястото и да направя гараж, ще е много не удобно с него. Освен това се клати и е крив, та ме притеснява, въпреки 2те въжета. Едното е било късано и вързано пак, та не им вярвам да издържат ако тръгне да пада. Уж е мнооого здрав, пък като го напънаха с ръчната лебедка и направо щяха да скъсат жиците към другия стълб. Освен това го намирам за особено грозно. То като духа вятър лесно мога да го набедя него, но ако просто го сложат пак на същото място, далавера йок, само ще има риск, а ток няма да има. Та за това искам да ги накарам да го разкарат те. Обаче имам едни приятели, които платиха тлъста сума за да си махнат стълб от мястото и да си спрат тока! Та почнах да се чудя, дали и мен няма да ми искат пари за тая цел. Също не ми е съвсем ясно, дали имам право да не искам стълбове в мястото ни или не. Явно ще говоря с адвоката скоро...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            Спешно ..... Обаче имам едни приятели, които платиха тлъста сума за да си махнат стълб от мястото и да си спрат тока! Та почнах да се чудя, дали и мен няма да ми искат пари за тая цел. Също не ми е съвсем ясно, дали имам право да не искам стълбове в мястото ни или не. Явно ще говоря с адвоката скоро...
            По добре първо с адвоката,щото тия нашите енергаджий парите ги нямат за нищо,предполагам твойте приятели са те осведомили за сумата, мисля че е около 10-ка,щото те таксуват като Софианец-демек паралия,ако е надолу-направо си печеливш???

Коментар

Хубаво е да се консултираш с адвокат най-напред. Стълбовете са собственост на НЕК. Ако мястото е урегулиран парцел, стълбове в него не може да има. Длъжни са да си ги преместят на улицата за тяхна сметка. Без значение дали този стълб ти пречи или не, дали се клати или не, няма място в частен имот.
              Последно редактирано от cveta68; 07-03-13, 21:07. Причина: допълнение

Коментар

Парцелът се води строителен полигон. Приятелите ми платиха 2-3 000 май, но първо сякаш им бяха искали 10тина. Не съм сигурен, преди време го говорихме. Това, че нямат право да държат стълбове в имот и аз го четох, но не съм сигурен дали строителен полигон е равно на регулация... Все пак е частен имот. 100% ще говоря с адвокат преди да предприема, каквото и да било, но реших да питам и тук, има доста патили хора .

Коментар

Преди 1 година падна стълба и удари стрехата на къщата,строши керимидите и улуците.Бяхме пуснали жалба 1-2 години по рано че ще пада,резултат никакъв.Дойдоха да слагат нов стълб след като падна,аз кисъл и бесен,викам им тоя стълб не го искам тука,сложете го там на 2-3 метра ,добре ! И така стана !
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Ааа не, аз няма да го чакам да пада, ако и да е вързан уж с 2 въжета. Те пречат обаче, а и са вързани за орехи, което също не ми се нрави. Освен това 100% няма да издържат и ще се скъсат или разплетат, щото са просто омотани по краищата. Поне дойдоха веднага, щото трябваше да пуснат и жиците за тока. А този стълб беше в двора или извън? И после го сложиха пак в двора? Наистина в нета намирам информация, че нямат право да държат стълбове в частен имот, но те са тарикати и се ослушват. Хабсурд да им дам и 1 стотинка за да го махнат де, по-скоро си представям, че те имат да дават, щото ползват имота за стълбовете си!

Коментар

След 2 или 3 годишно писане на писма до енерго и община ДНСК реши проблема с първото писмо . След като излезе решението на ДНСК пак се опитаха да се ослушат ама тогава пратих копие от цялата кореспонденция до прокуратурата и след месец вече нямах стълб . Така че първо до собствениците на стълба след това до общината и с отговорите пред ДНСК и с нейното писмо до прокуратурата .Пожелавам успех и малко загубено време за глупости .
                      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Най-лесно е да го лебедираш и да им се обадиш, че е паднал и по жиците има ток, после не им давай да го вдигат пак. С хартийки само ще си изгубиш времето. Другия вариант е направо жалба по e-mail със снимки, но сега са претрупани с жалби и може да не ти обърнат внимание. Само внимавай, като го дърпаш да е с по-дълго въже
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

To ясно, че ще е дълго, но няма как да падне в посока различна от към къщата и може да стане гоуема бела... То може и в друг посока, но ще е смешно да падне на горе . Снимки или не, аз изобщо не го искам в двора вече, а и те са 2, просто втория е по-малък и по не пречи...

Коментар

Пускай навсякъде: Община, РДНСК, Гражданска защита (ще ви утрепе ако падне)... Пускай след всеки отказ отново и отново...
                            Публикувайте отговор

Коментар

Проучи на какво основание тия стълбове са забодени там. Щом някога теренът е бил строителен полигон, от фЕнергото са му прекарали ток и са наредили стълбовете на съответно отстояние. Ти си знаеш историята за промените после...
                              По-добре се консултирай по въпроса първо с юриста на Общината, поне е безплатно.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X