Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още едно Диско 1 300TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още едно Диско 1 300TDI

Честито и много да се слушате.

Коментар

Здравейте отново колеги малко развитие по темата.
      Значи цена на комплект ангренажен ремък + двете ролки от фамоус фоур или нещо подобно беше е 276 лева с включена доставка до България (Бургас).
      А от търговец в Бургас 250 лв.
      А някой колега от Бургас да знае читав майстор който си разбира от работата за смяната на ангренажния ремък(само да не е МОТО ПФОЕ) че ще ми съдерат кожата там.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-06-10, 19:45.
      Jeep grand cherokee 4.0 zj

Коментар

Феймъс фоур са скъпари малко. Пробвай в http://www.paddockspares.com/ там трябва да е по евтино и частите са добри.

Освен за Явор в Бургас за други не се сещам. Сервиза им мисля че е на селско-стопанското летище..

089783244 телефона на секретарката. Тя ще ти обясни къде им е сервиза.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-05-09, 18:11.
        LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
        LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
        [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Ха честито и от мен.много безаварини!!

paddockspares.com и само paddockspares.com
          <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Първоначално публикуван от svetliovelichkov Преглед на мнение
            здравейте отново колеги малко развитие по темата.
            Значи цена на комплект ангренажен ремък + двете ролки от фамоус фоур или нещо подобно беше е 276 лева с включена доставка до България (Бургас).А от търговец в Бургас 250 лв.

А някой колега от Бургас да знае читав майстор който си разбира от работата за смяната на ангренажния ремък(само да не е МОТО ПФОЕ) че ще ми съдерат кожата там.
            .... те го на, както искаш го смятай
            Прикачени файлове
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Честито и от мен! Много безаварийни километри!
              Ремъците ги сменяй всичките, и на мен ми предстои тази процедура, ама още не съм се заел сериозно.
              Аз искам да питам знаещите: на пистовия ремък и на ремъка на компресора на климатика колко обтягащи ролки има, защоно в тези китове на Падок предлагат само ремъци, даже ремък за климата няма.
              Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от начинаещ Преглед на мнение
                Ремъците ги сменяй всичките, и на мен ми предстои тази процедура, ама още не съм се заел сериозно.
                Аз искам да питам знаещите: на пистовия ремък и на ремъка на компресора на климатика колко обтягащи ролки има, защоно в тези китове на Падок предлагат само ремъци, даже ремък за климата няма.
                1 ролка.
                Когато сложиш новия ремък, натягаш самата ролка с 35Nm и затягаш трите болта, които я държат, докато задържат. Правиш на ръка 2 пълни оборота на коляновия вал, отново натягаш ролката със същото усилие - 35Nm и наново затягаш трите болта с усилие 25Nm.

От това произтича, че ще ти трябват 2 различни динамометрични ключа, ако искаш да спазиш всичко докрай. Важен ти е такъв, който мери и показва усилието без да изтърва. С него ще обтегнеш ролката. Другия трябва да е от типа, които при достигане на зададеното усилие прещракват. Добре е да има още 1 човек с теб.
                Последно редактирано от velio; 11-05-09, 12:24.

Коментар

И двата ремъка са ти пистови,вече е твой избора на марка, на снимките се виждат и №...-та .
                  С 3бр. лагери като на снимките и си готов с всичките ти външни оптяжни/паразитни ролки.
                  Прикачени файлове
                  Land Rover Discovery:
                  - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                  Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Петракиев, а на какъв пробег се сменят? Или когато "проговорят"?

Коментар

Благодарско на Петракиев!
                      Velio няма да ги сменям аз, че се чувствам некадърен.
                      На мен в сервизната ми пише че ангренажа е сменен на 72 000. Другия дето върти динамото и водната помпа ми изглажда нов. Този на климата си е яко нацепен, а клима в Пловдив ми трябва че лятото не се трае, а и джипа ми е черен, даже като го сменя ще ходя да ми го заредят.
                      Инача някъде из форума прочетох, че ангренажния се сменя на 120 000 км. или на 8 годин

Коментар

Доколкото съм чувал /понеже и аз съм неук/, в компресора има някакъв иглен лагер /каквото и да значи това/, който при по-голямо натоварване се скапва бързо и не е от евтините. Като знам как майсторите използват динамометричен ключ... По-добре сам. Освен това, в книжката пише, че климатика трябва да се включва поне веднъж седмично, независимо от сезона. Имай тези 2 неща предвид.

Коментар

Инача някъде из форума прочетох, че ангренажния се сменя на 120 000 км. или на 8 годин
                          На всеки 3 години или 60 000 км, което настъпи първо... Това по ръководство, въпреки че "нормалния" интервал е 100 000 км. Много зависи от начина на използване на колата.
                          Като съпоставиш цената на нов ремък (+труда) с цената на скъсан ремък в движение, разбираш, че си заслужава.
                          A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

А това заслужава ли си или не въобще не стои като въпрос.
                            За себе си съм решил да сменям, друг е въпросът че не ми остава време да потърся чарколяците и читав сервиз за смяната.
                            Иначе джипа ми си спинка на сянка в момента :-)

Коментар

300TDI
                              Така и така заговорихме за лагери и обтяжни ролки - преди 2 дни видях, че ролката на автоматичния обтегач на ремъка на водната помпа /дебелия/ не се върти в една вертикална равнина /играе/. Подозирам, че и присвирването, което чувам е от там. Може ли да се смени само лагера или трябва целия обтегач?

Коментар

Ах този чарк е доста скъп, вчера в Мото Пфое ми поискаха към 400 камъка за него, оргинален разбира се. Естествено че няма да го купя от там.
                                А това което описваш е доста тревожно, аз не бих карал колата с такъв проблем. На ролката работата й е да се върти без никакъв звук, а на обтегача да стои в едно положение и да не мърда.
                                Бих искал Петракиев да обясни как се монтират лагерите от снимката, доколкото разбирам са само лагери, набиват ли се на осите на обтегачите или ... каква е технологията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X