Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бърно 1 или тоз 8,това е вечния въпрос???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бърно 1 или тоз 8,това е вечния въпрос???

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Ако е направен добре и безпроблемен в КОС кво му мислиш.Меткай се в джаза.Щом не можеш да си я направиш ти,да не мислиш че направата на многозарядна ще ти излезе евтино.Но първо виж се договори с продавача и направи проби.
    Пропуснах досега да напиша най-важното,кой е продавача-бившето ОСО.Ясно ми е,че пушките оттам са на много хиляди километри,продават ги за рециклирани (за мен на пръв поглед само са им лъснати прикладите и са оксидирани,казват,че са ремонтирани и затворите) цевите са преглеждани от специалист без раздувания,ако имало износване то е микроскопично и е в нормите защото куршума е оловен и не износва цевта,така казва продавача.Това че пушките са от ОСО променя ли нещата?Поне с регистрацията в КОС не би трябвало да имам проблеми,ако не ще пратя продавача да ходи да се разправя или да връща парите.Продавача се сдобива с пушките на търг,така казва.

Коментар

Колега,ако нямах как да преправя Тоза-пред мен,нямаше да има дилема.Бърното не е лоша пушка,много лека и ако трябва да обикаляш цял ден в гората с Тоза-на рамо ,ще ти се,при иска да го замериш някаде.При спортна стрелба Тоза е по-добър но за лов Бърното е по-многозарядно което е много важно,и се представя много добре.На 120м.с "ерове'и оптика се чупи шише от 500мл.от кола,на три пъти .В гърловината ,по средата и накрая това което е останало над дъното.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        Колега,ако нямах как да преправя Тоза-пред мен,нямаше да има дилема.Бърното не е лоша пушка,много лека и ако трябва да обикаляш цял ден в гората с Тоза-на рамо ,ще ти се,при иска да го замериш някаде.При спортна стрелба Тоза е по-добър но за лов Бърното е по-многозарядно което е много важно,и се представя много добре.На 120м.с "ерове'и оптика се чупи шише от 500мл.от кола,на три пъти .В гърловината ,по средата и накрая това което е останало над дъното.
        Ясно колега,но за 290 лева мога да придобия тоз пет заряден с пълнител от бърно,остава разликата в килограмите,незнам с колко,но наистина тоза е по тежък.Все пак имам по-голяма карабина,която е по-тежка от тоза със сигурност,но се справям някаксибърно -98,е тегне,ама не ми се захвърля в гората щот бая пари сам дал

Коментар

Дали ще се намери някой колега, който в момента притежава и двете пушки да видим ,коя тежка,коя лека,коя любима,коя не.По точност явно са сходни.Или две такива пушки в една каса са несавместими,като ток и вода ?

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
            Бърно 1,рециклирано от ОСО ми предлагат за 365 лева,а бърно 2 пак оттам за 450

Коментар

Първоначално публикуван от roadstar Преглед на мнение
              Бърно 1,рециклирано от ОСО ми предлагат за 365 лева,а бърно 2 пак оттам за 450
              ?!? Какво има става на тия бе?! За Бърно 1 дадох преди 3 години точно 144лв. Без оптики, стойки и пр. А за Бърно 2 да дадеш 450лв. си е съвсем много - по добре си вземи нова ZKM-452. Наскоро гледах и една многозарядна поуавтоматична, мисля че беше мод.511 за съвсем прилична цена - някъде из ловните форуми беше.
              Иначе дилемата е трудна - Бърно или ТОЗ, зависи за какво ще я ползуваш, но имай предвид, че лова с МК не е като с ловната пушка.
              Най добре е да се изгради стървилище с чакало и да си простреляш пушката на съответната дистанция, защото .22LR не се слави с много настилна траектория на куршумчето. С добре простреляно Бърно1 на 50м. използувах за мишени гилзи от същия калибър и то много успешно! Не че ТОЗ-а е по-неточен, напротив, ама...тежко бе! Не съм сигурен дали има и лястовича опашка за монтаж на оптика. Абе която и да вземеш няма да сгрешиш - хубави, точни пушки са.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                ?!? Какво има става на тия бе?! За Бърно 1 дадох преди 3 години точно 144лв. Без оптики, стойки и пр. А за Бърно 2 да дадеш 450лв. си е съвсем много - по добре си вземи нова ZKM-452. Наскоро гледах и една многозарядна поуавтоматична, мисля че беше мод.511 за съвсем прилична цена - някъде из ловните форуми беше.
                Иначе дилемата е трудна - Бърно или ТОЗ, зависи за какво ще я ползуваш, но имай предвид, че лова с МК не е като с ловната пушка.
                Най добре е да се изгради стървилище с чакало и да си простреляш пушката на съответната дистанция, защото .22LR не се слави с много настилна траектория на куршумчето. С добре простреляно Бърно1 на 50м. използувах за мишени гилзи от същия калибър и то много успешно! Не че ТОЗ-а е по-неточен, напротив, ама...тежко бе! Не съм сигурен дали има и лястовича опашка за монтаж на оптика. Абе която и да вземеш няма да сгрешиш - хубави, точни пушки са.
                Гледах ги колега ЗКМ-452,хубава пушка,чистак бърсак нова за 650 лева някъде,ама какъв човек съм незнам,все искам нещо старо и истинско да имамА и началника на магазина на ОСОто само ми пали чивиите,че пушките(бърно 1и2)вървят като топъл хляб.Разрешителното ми е до края на февруари,ще отида на стрелбището,ще пострелям с всички пушки(има и немски,ако щеш) и която ми се лепне направо ще я купя.Виж на стървилище не съм опитвал,чел съм нещо тук -там.Ако можеш да ми препоръчаш някоя тема от форума по въпроса ще съм благодарен и ще се ограмотя с удоволствие.

Коментар

Абе ако си от София и околностите, най-добре ми се обади, ще се видиме, ще ти разкажа за какво иде реч. Щом си мераклия за .22 ще ти изберем някоя хубава.
                  0885 396 744 - Любо. То беше добре през почивните дни, ама и така става.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                    Абе ако си от София и околностите, най-добре ми се обади, ще се видиме, ще ти разкажа за какво иде реч. Щом си мераклия за .22 ще ти изберем някоя хубава.
                    0885 396 744 - Любо. То беше добре през почивните дни, ама и така става.
                    Благодаря,към края на седмицата ще звънна и ако нямаме ангажименти може да изберем нещо.Казвам се Жоро и съм от София.

Коментар

здравейте колеги, брат ми вчера си взе ТОЗ 8 многозаряден и в момента търси още един пълнител. Ето снимка на пълнителя, моля някой от вас ако има нещо предвид да пише. Поздрави!
                      Прикачени файлове
                      Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Колега Родстар, утре (11.01-неделя) ще ходя на стрелбището в Горни Лозен да прострелвам Тоз-8 и да го сравня с чезето( ЧЗ-513 ). Ако искаш ела да постреляш.
                        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Аз съм много доволен от Бърно 2Взех го на времето от ОСО и само му монтирах оптика и приклада го поднових
                          Прикачени файлове

Коментар

Вчерашните тестове дадоха любопитни резултати. Утре ще кача подробности. Най-общо теста е в полза на ЧЗ-то.
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                              Вчерашните тестове дадоха любопитни резултати. Утре ще кача подробности. Най-общо теста е в полза на ЧЗ-то.
                              Колега Георги Василев,благодаря за поканата,аз дори се бях разбрал за нещо такова с колегата lama69,но просто такава настинка ме хвана събота и неделя,че не съм мърдал от леглото.С голямо любопитство чакам да споделиш резултатите от дуела,предполагам,че ще бъде интересно не само за мен а и за другите колеги,а може и те да имат какво да споделят нагледно.

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                                приклада го поднових
                                Колега,модернизацията на приклада компенсира теглото на оптиката ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X