Темата произлиза от тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=18963
Ама и Вие се хванахте като удавник за сламка с това "кацане на луната"

. Признавам примера не беше удачен. Обаче кацали не кацали, мен вече не ме интересува, както и не ги интересува самите американци(за сега поне), поради това че нямат интереси все още там. Аз също. Или по точно не им се загробваха повече пари по онова време - поне това е официално. А може вече и да имат интереси, въобще не ме интересува. Осрахме познатата ни Земя, време е за Антарктида, следва Луната, след това Марс, кое ще е следващото? На какво вярвате си е ваша работа. Аз вярвам в Бог(не в църквата и нейните писания), в Любовта, в Доброто и Творческо начало заложено в човека, вярвам в това че мързелът, злобата и алчността(с малки изключения) са основни движещи сили на човечеството последните няколко хиляди години. От тук, всичко писано, говорено, излъчвано, през този отрязък от време аз подлагам на съмнение. А и как другояче да е, след като живеем в лъжовен, изкуствено създаден свят. Свят в който се цени не най-доброто а най-евтиното или непременно най-скъпото, свят в който всеки непрекъснато се озърта, от къде ще му го наврат два ката, свят в който като пикаеш край пътя те глобяват 50 Евро, свят в който работливите, трябва да хрантутят мързеливите, свят в който богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни, свят в който една религия казва на един народ, че " е богоизбран и че всичко на тоя свят му принадлежи", а пък друга религия казва, "дай всичко твое на побратима си" и "бъди смирен когато те грабят", свят в който всички медии водят психологическа война срещу обикновенните хора и най-вече децата. Свят който, спазвайки старото правило разделяй и владей, е вече разделен на над 200 държави. От както научната работа взе да струва милиарди, и на нея спрях да вярвям. Списъкът може да е доста дълъг нали? Та в такъв свят, затънал в толкова много лъжи, Вие може да вярвате на каквото си искате. Или по-точно на това което Ви казват че трябва да вярвате. Ваш си е избора в какво да вярвате и в какво да не вярвате. Откак е изгоряла Александрийската библиотека чиста истина няма. Все пак една има(поне за нея се сещам в момента) като по чудо не уборена и тя е че през 1513 г Пири Рей като всеки запален хобист, е направил толкова перфектна карта на Антарктида че и до днес картографите на този континент я ползват за коригиране на направените от тях карти. Въпросът е: от къде Пири Рей е имал информация по онова време за този район, при положение че Антарктида е била абсолютно неизвестна на науката до началото на ХХ-ти век. И за тези които няма да могат да прочетат препратката по-долу, ще уточня че картата му е направена за бреговата ивица покрита с лед на места 1 миля дълбок. Такъв тип картографиране под толкова дебел слой лед е била технически възможна чак след средата на 20-ти век. За тези които се интересуват повече тук . Логично след такъв факт следва въпросът, дали достиженията на съвременното човечеството са истински, или просто прекопирани от миналото. И колко пъти трябва да се завъртим по спиралата на историята и да преоткрием колелото, за да разберем смисъла на живота? Дали пък някой, доста преди американците не е бил вече на луната?
След всички тея "дрънканици" можете пак да почнете да борите Вятъра. На кой ли му пука?
Поздрави
Ама и Вие се хванахте като удавник за сламка с това "кацане на луната"

След всички тея "дрънканици" можете пак да почнете да борите Вятъра. На кой ли му пука?
Поздрави
Коментар