Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Картата на Пири Рей

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Картата на Пири Рей

Темата произлиза от тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=18963

Ама и Вие се хванахте като удавник за сламка с това "кацане на луната". Признавам примера не беше удачен. Обаче кацали не кацали, мен вече не ме интересува, както и не ги интересува самите американци(за сега поне), поради това че нямат интереси все още там. Аз също. Или по точно не им се загробваха повече пари по онова време - поне това е официално. А може вече и да имат интереси, въобще не ме интересува. Осрахме познатата ни Земя, време е за Антарктида, следва Луната, след това Марс, кое ще е следващото? На какво вярвате си е ваша работа. Аз вярвам в Бог(не в църквата и нейните писания), в Любовта, в Доброто и Творческо начало заложено в човека, вярвам в това че мързелът, злобата и алчността(с малки изключения) са основни движещи сили на човечеството последните няколко хиляди години. От тук, всичко писано, говорено, излъчвано, през този отрязък от време аз подлагам на съмнение. А и как другояче да е, след като живеем в лъжовен, изкуствено създаден свят. Свят в който се цени не най-доброто а най-евтиното или непременно най-скъпото, свят в който всеки непрекъснато се озърта, от къде ще му го наврат два ката, свят в който като пикаеш край пътя те глобяват 50 Евро, свят в който работливите, трябва да хрантутят мързеливите, свят в който богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни, свят в който една религия казва на един народ, че " е богоизбран и че всичко на тоя свят му принадлежи", а пък друга религия казва, "дай всичко твое на побратима си" и "бъди смирен когато те грабят", свят в който всички медии водят психологическа война срещу обикновенните хора и най-вече децата. Свят който, спазвайки старото правило разделяй и владей, е вече разделен на над 200 държави. От както научната работа взе да струва милиарди, и на нея спрях да вярвям. Списъкът може да е доста дълъг нали? Та в такъв свят, затънал в толкова много лъжи, Вие може да вярвате на каквото си искате. Или по-точно на това което Ви казват че трябва да вярвате. Ваш си е избора в какво да вярвате и в какво да не вярвате. Откак е изгоряла Александрийската библиотека чиста истина няма. Все пак една има(поне за нея се сещам в момента) като по чудо не уборена и тя е че през 1513 г Пири Рей като всеки запален хобист, е направил толкова перфектна карта на Антарктида че и до днес картографите на този континент я ползват за коригиране на направените от тях карти. Въпросът е: от къде Пири Рей е имал информация по онова време за този район, при положение че Антарктида е била абсолютно неизвестна на науката до началото на ХХ-ти век. И за тези които няма да могат да прочетат препратката по-долу, ще уточня че картата му е направена за бреговата ивица покрита с лед на места 1 миля дълбок. Такъв тип картографиране под толкова дебел слой лед е била технически възможна чак след средата на 20-ти век. За тези които се интересуват повече тук . Логично след такъв факт следва въпросът, дали достиженията на съвременното човечеството са истински, или просто прекопирани от миналото. И колко пъти трябва да се завъртим по спиралата на историята и да преоткрием колелото, за да разберем смисъла на живота? Дали пък някой, доста преди американците не е бил вече на луната?
    След всички тея "дрънканици" можете пак да почнете да борите Вятъра. На кой ли му пука?
    Поздрави
    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 20-12-07, 10:42.
    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

До: Заснеха Ноевия ковчег на Антарктида

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
    Все пак една има(поне за нея се сещам в момента) като по чудо не уборена и тя е че през 1513 г Пири Рей като всеки запален хобист, е направил толкова перфектна карта на Антарктида че и до днес картографите на този континент я ползват за коригиране на направените от тях карти.
    Къде точно не са я опровергали? Ако имаш предвид Дискавъри, възможно е да не са го правили. Няма да споря, не го гледам достъчно. И кой точно прави корекции по нея? Може би уфолозите? Ако е така съм съгласен с теб. В противен случай можеш да погледнеш следния лик. Там картографи са си направили труда да я наложат върху истинската карта на света и лъсват едни чудеса...

http://www.uwgb.edu/dutchs/PSEUDOSC/PiriRies.HTM

Между другото имаше един милионер, който предлага награда от 1 000 000 долара на всеки, който успее да му покаже неопровержим свръхестествен факт. До сега никой не я взел. По-интересното е и, че няма опашка от кандидати...
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

До: Стъпили ли са хора на луната?

Аз Дискавъри не гледам от 97 ма, откакто дръпнах шалтера на кабелната. Не виждам какво общо имат уфолозите, пък и аз също не ги долюбвам особенно. Относно препратката която си дал - за мен това е поредното потвърждение на предния ми пост - истини кой колкото иска. Даже май са в повече.
      Но дори и този "всезнаещ" професор, след като лъсва всички чудеса не може да обясни как е могъл Пири Рей да има такава относително подробна карта в тези години, след като не е имало нищо подобно в нито една друга Европейска карта. Че Пири Рей не е ходил да прави корабоплавания с проучвателна цел е ясно и на децата, въпросът е откъде е преписал? При прегледа на тази препратка, и особенно при наслагването на картите, останах с впечатлението че картата на Пири Рей е правена по време, когато като че ли нивото на океана е било по ниско от това на нашия свят. В резултат доста плитчини се превръщат в острови. Разбира се земята е "жива" и геоложките изменения биха имали значение ако става въпрос за период от хиляди или милиони години или просто са геоложки изменения в резултат на сериозен катаклизъм. В случая това е само мое предположение. За мен тази статия е доста забавен опит за някакаво опровержение. Като гледам другите статии на професора, явно това му е хобито - да пише опровержения. Освен това опровержение на какво е тази статия? Факт е че картата я има и тя предизвиква въпроси на които няма отговор. Пак казвам, всеки има право да вярва в каквото си иска.
      Относно корекциите - ми прочети препратката дето я дадох и ще разбереш за какво става въпрос. Освен това в поста ми няма споменавано нищо свръхестествено, така че намесването му е неуместно според мен. Вервай ми, свръхестественото ще те изненада тогава когато най-малко го очакваш. Поне така стана с мен.
      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
        Аз Дискавъри не гледам от 97 ма, откакто дръпнах шалтера на кабелната. Не виждам какво общо имат уфолозите, пък и аз също не ги долюбвам особенно. Относно препратката която си дал - за мен това е поредното потвърждение на предния ми пост - истини кой колкото иска. Даже май са в повече.
        Но дори и този "всезнаещ" професор, след като лъсва всички чудеса не може да обясни как е могъл Пири Рей да има такава относително подробна карта в тези години, след като не е имало нищо подобно в нито една друга Европейска карта. Че Пири Рей не е ходил да прави корабоплавания с проучвателна цел е ясно и на децата, въпросът е откъде е преписал? При прегледа на тази препратка, и особенно при наслагването на картите, останах с впечатлението че картата на Пири Рей е правена по време, когато като че ли нивото на океана е било по ниско от това на нашия свят. В резултат доста плитчини се превръщат в острови. Разбира се земята е "жива" и геоложките изменения биха имали значение ако става въпрос за период от хиляди или милиони години или просто са геоложки изменения в резултат на сериозен катаклизъм. В случая това е само мое предположение. За мен тази статия е доста забавен опит за някакаво опровержение. Като гледам другите статии на професора, явно това му е хобито - да пише опровержения. Освен това опровержение на какво е тази статия? Факт е че картата я има и тя предизвиква въпроси на които няма отговор. Пак казвам, всеки има право да вярва в каквото си иска.
        Относно корекциите - ми прочети препратката дето я дадох и ще разбереш за какво става въпрос. Освен това в поста ми няма споменавано нищо свръхестествено, така че намесването му е неуместно според мен. Вервай ми, свръхестественото ще те изненада тогава когато най-малко го очакваш. Поне така стана с мен.
        Ако под точна карта разбираш предполагаемото крайбрежие на Антрактика да е близо до екватора... Виж в линка, който ти дадох какво става като се наложи върху сегашните карти. Това, което се твърди, че е Антрактика всъщност започва от там където свършва точното картиране на бреговете на Бразилия. Около една трета Южна Америка липсва, както и Магелановия проток. Чак толкова ниско нивото на океана никога не е било... Очевидно просто е теглил една черта, там където са свършвали картите на Колумб, от които е копирал(по негови думи). Всичко това в духа на традицията от онова време. Предполагали са, че на юг има голяма неоткрита земя, за която са вярвали, че трябва да уравновесява големите континенти в северното полукълбо. Виж и други карти от онова време. На повечето присъства някаква драсканица на юг.

Истините не са толкова много. Заблужденията са в повечко. Виж пак наложените карти. Това е факт. Помисли върху него.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
          Между другото имаше един милионер, който предлага награда от 1 000 000 долара на всеки, който успее да му покаже неопровержим свръхестествен факт. До сега никой не я взел. По-интересното е и, че няма опашка от кандидати...
          Къде това и кой? Дай инфо, ако можеш. Е, сега забогатях!

Коментар

...Чак толкова ниско нивото на океана никога не е било...
            Зарине, ти си младо момче, не помниш... Преди потопа беше!

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
            Пенке, Божидар Димитров дава един милион евро, ако му докажат съществуването на македонска нация, език, или държава от преди 60 години. Успех!
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

http://www.randi.org/research/index.html

Успех И после да черпиш

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение

Пенке, Божидар Димитров дава един милион евро, ако му докажат съществуването на македонска нация, език, или държава от преди 60 години. Успех!
                Е, това не се наемам. Неизпълнимо! За другото - замислям се сериозно и действам. Само си мисля, че ако успея и забогатея неприлично, всички, дето сега ме поднасяте, ще се изкарате съавтори на идеята.

Коментар

Е, това не се наемам. Неизпълнимо! За другото - замислям се сериозно и действам. Само си мисля, че ако успея и забогатея неприлично, всички, дето сега ме поднасяте, ще се изкарате съавтори на идеята.
                  Така де, кой се отказва от едно кафе... пък ко има и минерална водичка към него...
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

До: Картата на Пири Рей

Е, добре, успокои ме. Че като зачетах темата за уискитата, дето ги пият съфорумците - ми то ще ми е по-евтино да им купя по един костюм!

Коментар

Ако под точна карта разбираш предполагаемото крайбрежие на Антрактика да е близо до екватора... Виж в линка, който ти дадох какво става като се наложи върху сегашните карти. Това, което се твърди, че е Антрактика всъщност започва от там където свършва точното картиране на бреговете на Бразилия. Около една трета Южна Америка липсва, както и Магелановия проток. Чак толкова ниско нивото на океана никога не е било... Очевидно просто е теглил една черта, там където са свършвали картите на Колумб, от които е копирал(по негови думи).
                      Линкът ти е много готин и в него се спекулира (не без основание), че "чертата" всъщност си е още по-южното крайбрежие на Ю.Америка. Това изобщо няма нищо общо с Антарктика. Един бог знае що са изкривили ситуацията. Пък що не са гледали звездите... това сигурно друг бог го знае...
                      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

До: 99,99% от живите организми?

Долните мнения са преместени от: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...050#post916050

за бившите 99,99% от живите организми се говори и тука http://vbox7.com/play:f6594954

а има и един артефакт който показва колко Ужасно малко знаем за историята на планетата ни, става въпрос за картата на Пири Реис ,даже се учудих че тук няма инфо за нея , ето и по-подробно на руски

при наличието на факт като нея , много неща стават абсолютна смешка ,особено кой е по-по-най

P.S.
                        Простете за wiki цитата
                        Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 10-11-09, 10:46.
                        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                          за бившите 99,99% от живите организми се говори и тука http://vbox7.com/play:f6594954

а има и един артефакт който показва колко Ужасно малко знаем за историята на планетата ни, става въпрос за картата на Пири Рейс ,даже се учудих че тук няма инфо за нея

при наличието на факт като нея , много неща стават абсолютна смешка ,особено кой е по-по-най

P.S.
                          Простете за wiki цитата
                          Само че не е реЙс (иначе казано фтобус) а реИс (т.е. капитан)
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

не знам как е правилно , та приемам забележката , но тук има капитани много ще ми е интересно да кажат още за нея , поне засега никъде не съм срещал опоненти ,че е фалшификат (не че съм и търсил много де )
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Бягаме в страни от основната тема...
                              Никога не се е твърдяло, че тази карта е фалшификат. Приема се, че е логичното развитие на известните карти по това време- на Птоломей, на португалските мореплаватели и картите съставени при плаванията на Христофор Колумб, а още по-рано и на финикийските мореплаватели. Всъщност това е нармалното развитие на всяка карта и тук имаме по-скоро "Голяма корекция" или дори "Ново издание", а не някаква намеса на мистични извънземни.
                              Още древните гърци са слагали на картите си един континент в най-южната част за да е в "противотежест" на познатите части на света в северното полукълбо. Въпроса е по-скоро философски, а не географски или картографски. На картата на капитан Пири, този континент е добавен в последствие и поради липса на място това е видимо.
                              Факт е, че това е най-запазената карта от този исторически период.
                              Мореплавателите по обективни причини, винаги са се стремяли да състявят максимално прецизни карти, използвайки натрупания опит и новите открития. Лошото е, че тези карти са били много малко на брой, пазели са се в дълбока тайна и почти нищо не е оцеляло до наши дни. Картите са впечатляващи, но по-ценни са били лоцийте.
                              Както в наши дни, така и тогава са били "изтървани" доста "тайни" карти, които умишлено са били променени, т.е. много погрешни. Дезинформацията е старо изкуство
                              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                              No wahalla.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X