ПДА

Виж пълната версия : УАЗ буханка (сравнение с УАЗ 469)

ivan ivanov
04-04-05, 19:32
Преди време си взех бордови УАЗ,защото не разполагах с високопроходим автомобил.Исках 469- ка ама това ми излезе на късмет.Разликата в цените е сериозна и немога да си го обясня.Значи 469- ка под 3000 е трудна работа,а за 3000 е пълен боклук.Бордовата я взех за 2200 и смея да твърдя,че е в отлично здраве,а даже има и газово.По нея смених само накладки,каре кардан,спирачни маркучи и зъбното колело от текстолит на ангренажа и понастоящем е готова за бойни действия.Навих се на УАЗ от мненията тук.Имал съм през 96-та УАЗ 469,който продадох на един кръчмарин за 420 $/още ме е яд/.После съм имал чисто ново АРО-голям боклук,имал съм и виещото казашко Pajero-ЛАДА НИВА,след което карах SAMURAI и ISUZU.Имал сум през годините и две SUBARU-та.Понастоящем карам SUZUKI LIANA и се чудех дали да го върна и да си взема вместо него GRAND VITARA,ама сметнах,че е адски тъпо да се метнеш в автомобил,който уж е всъдеход,а реално сърце няма да ти даде да го изкараш извън пътя.Затова се спрях на ВЛАСТЕЛИНА НА БЕЗПЪТИЕТО-УАЗ.Е би било добре да е 469-ка,но засега ще се задоволя с бордовака.

Венцислав Петров
04-04-05, 21:32
УАЗ-а си е УАЗ пък било и "Буханка". Има разлика в проходимостта спрямо 469 но пък събира и товари много повече. Виждал съм много добре подготвени такива машини - всичко е въпрос на желание. Поздрави за придобивката и пожелание за достатъчно търпение докато направите от нея това което искате. И не забравяйте - случайни хора УАЗ-и не карат... :D

Стефан
04-04-05, 22:01
Хе, а честито! Първият Головастик:))
Значи и попова лъжичка и главчо:) Буханка е фургончето.
Прочее, напоследък има и няколко подготвени Головастика. За състезания де. Там големия проблем е лифтоването, ама на нас все едно не ни трябва. А пък има един с кран отзад, ръчен, ама истински. Сами са си го правили:)
Колко струва тая кола сам смятай. Сега на тая база пускат в производство и булдозер, и миячка, и кран-вишка и самосвал. Нещо като тия дето ги имаха в Паркове и градини едно време, ГДР-ските, само че те не вървяха, а това си е джип:) Все отнякъде ще изпадне КОМ, можеш да си направиш евакуатор с кранче отзад в американски стил, и без въпроси ще изгърбиш от завист сичката публика!:))

ivan ivanov
04-04-05, 23:00
Г-н Петров,чест и почитания!Много ми харесва този форум на хора свободомислещи и обичащи независимостта.Вашите отговори и мнения са на високо професионално ниво.Обяснете ми моля,каква е разликата в проходимостта на бордовика и 469-ката.Апропо,искам да ви уведомя,че по образование съм автомобилен инженер,но отварям една голяма скоба,че следя с огромен интерес форума и смятам,че някои мнения/особено вашите/ са на високо ниво.Предварително благодаря!Добре е да контактуваш със знаещи хора,ентусиасти/мераклии/.Знаете ли ако не четях форума,кога щях да си купя УАЗ-точно никога,щото съм го имал.На,ама вие ме убедихте и разбира се не съжалявам!Обаче е по-лесно да имаш JAPAN-ка,наливаш отвреме-навреме масло,гориво- редовно и даваш газ.Едно време се прибирах с ISUZUTO от Пловдив и на Шипка взема да кюфка/накъка се/.Оказа се гарнитутура на главата.Екзотика!Таквоз нещо в магазина НЕМА,или много чакаш.На другият ден ангажименти по Варна.Айде един колесар теглен от Нива дестинанацията Казанлък-Варна,а по пътя голям срам вервайте ми.

ivan ivanov
04-04-05, 23:11
Стефане скоро гледах в необятните руски интернет ресурси една бордова УАЗ-ка с накичен отпред роторен снегорин.Обаче е само експериментална за съжаление.Е те сега можеш да помислиш!Одеве казах,че съм от Варна,няма много сняг ама февруари да знаеш кво беше/кметовете даваха мило и драго/. Айде бе нахвърляй чертежите на цигарената кутия/ТАМ СЕ РАЖДАТ ИДЕИТЕ/и да пристъпваме към реализацията!

koko11
04-04-05, 23:17
имам исузо 2.3 2 пати пука глава изгоря му електронното и сега е с 4ук от 12к ина4е е здраво

Венцислав Петров
04-04-05, 23:46
Обяснете ми моля,каква е разликата в проходимостта на бордовика и 469-ката

Разликите в проходимостта на двете машини идват от следните отлики:

1. По-висок център на тежестта спрямо 469.
2. По-лошо разпределение на тежестта между преден и заден мост. ( много е натоварен предния мост за сметка на задния) Естествено ако се натовари както е предвидено съотношението се поправя но пък тогава за проходимост съвсем забравяме.
3. Разлики в конструкцията на рамата. (Но не бива да забравяме, че като възможност за товарене бордовата е несравнима)

Всички тези различия конструкторите са ги проектирали не случайно, те имат своята функция. Ако вие не смятате да товарите машината колкото може, би могло да се помисли по въпроса за подобряване на офроуд възможностите и за сметка на товароносимостта.

ivan ivanov
04-04-05, 23:58
Значи с моето ISUZU/то беше 2,6 бензин повече на газ/имах изгоряла гарнитура на главата дни след като го взех.По ходова част нищо ама нищо за година и нещо 70 000км.Единственият проблем беше при смяня на задни накладки ми изчезна ръчната и още нещо-развали ми се долното цилиндърче на съединителя/изплюха гумичките/.Това е за 70 000 км експлоатация/дай Боже всекиму/Виж САМУРАЯ ми нищо не е правил като бели,обаче трябва да имаш гадже стоматоложка,щото пломбите не даянят много.Карай си Исузито и си свиркай!

ivan ivanov
05-04-05, 00:10
Г-н Петров онзи УАЗ за 3500,за който писахте докъде го докарахте?Аз ви писах за онзи в Сей-Хай,който уж бил на шефа,бил отремонтиран в ТЕРЕМ-Провадия и наистина изглежда много добре.Ако има някой мераклия ей я Варна.Момчета 469-ката ,онази втората употреба в Сей-Хай наистина е много готина.Отварям огромна скоба-НЕ ПОЗНАВАМ НИКОЙ ОТ СЕЙ-ХАЙ,ама наистина никой.

Стефан
05-04-05, 00:19
Тая роторна чистачка вече е минала изпитанията в Москва и Петербург, и влиза в производство. Там ги смятат за чистене на дворовете. Проблем който ние нямаме. Нещо като безистените и тесните улички в стария център на София, само че много по-големи, и хм ... Това са хиляди квадратни километри наистина каменна джунгла. Абсолютно и изцяло урбанизирана територия. Ни дръвче, ни тревичка. Москва се строи непрекъснато от 1812 г., едно върху друго и плътно. Питер - от 300 години. Нещо подобно е Мексико, градът де, ама там няма сняг. Други няма. Щото освен видимата, има и всякакви други инфраструктури, на разни нива, и огромни части просто са зарязвани през разни епохи. Или забранени за кой да е. Осигуряването на обитаемост на нещо такова е чудовищен проблем. И щом тамошните комунални служби са го харесали, значи наистина работи:))

:))) Базата на Буханката е даже по-къса от базата на 469, Козела. Там проблема е сравнително дългият заден свес и кинематиката на кормилния механизъм. Затова не ги правят често за състезания. И безопастността, те нямат муцуни, и при челен удар работата е лоша. А па като няма къде да се опънат въженца за отбиване на клоните, и казват че усещането е отвратително.

Камен Калчев
05-04-05, 00:27
иване ако си иа ваел за товарно муле всичко е ОК ама не си прави експерименти натоварена да иа караш из кал и сняг СПИРА.Карах такава близо година занимавам се с дарводобив случвало ми се е да и товариа по 3.5 кубика дърава'С леки препядствия се справя ама дълбоката кал я мори.слагаи лебедка ама подвижна.щот и отзат ще ти потрябва.Закакво мислиш да я ползваш

ivan ivanov
05-04-05, 00:42
Стефане,за челните удари и 469-ката с тази голяма инерционна маса и никакви енергопоглъщащи зони си е направо опасна,както може би всички всъдеходи.Не мислиш ли?

koko11
05-04-05, 00:42
имам и самураи 1.3 и моя друса ама малко гори

koko11
05-04-05, 00:48
башта ми имаше уазка 3 деференциала за една година с4упи 2 задни и 1 преден стартера се 4упи саединитея и тои

Камен Калчев
05-04-05, 00:50
колега катастрофира с 469-ка е т.е.спря се в едно дърво ама зор го извадихме,а и ударът беше от към водача .и да ти кажа полежа в болницата.и двата крака бяха потрошени,абе опаснички са си :roll:

ivan ivanov
05-04-05, 00:52
Приятелю,икономията е майка на мизерията.Преди години видях във Варна да влиза Самурай със софийска регистрация със син буркан на покрива/явно на някоя държавна институция/.Вътре имаше двама мъже,които очевидно бяха пропътували разстоянието София-Варна със Самураеца.Вярвай искрено ги съжалих,беше лято,вместо на плажа сигурно са лежали 3 дена по гръб в почивната станция и са ползвали рум-сервиз.Е иначе като техника япончето е желязно.Факт неоспорим!

koko11
05-04-05, 01:00
какво субару си имал в момента имам леоне 1.8 инжекцион но каретата му заминаха каде има по ефтино и задни пружини

ivan ivanov
05-04-05, 01:11
Мисля да я ползвам за леки товари и примерно при форс мажорни обстоятелства,като снега който падна при нас във Варна през февруари/щото тук много не чистят/Иначе като си пътувам в ежедневието си имам нов автомобил,който няма година.По отношение на ударите,всичко е божа работа,може да имаш 2 airbag-a на дупето и пак да не извадиш късмет.Е като бях в Техническия университет най шибаният дял от теоретичната механика беше-ТЕОРИЯ НА УДАРА.Това го казвам сериозно.

ivan ivanov
05-04-05, 01:19
Приятелю,автомобилите с марката SUBARU са едно от чудесата на света.Уникални,невероятни и кански здрави.Обаче ти ме питаш за модел,който момчетата от SUBARU са забравили,че ебил в производствената им гама.Японските коли са No 1 в света/поне за мен/,ама навъртят ли 10 години ги пускай по течението.Дет се вика има и LEGACY.

Стефан
05-04-05, 02:48
:)))))))))))) И кво сега, безкапотната компоновка е по-безопасна от капотната?:))) И 469 и 452 са конструирани по една технология, там няма демпфиращи елементи. Енергопоглъщащи са само бронята и рогата на рамата. Само че в 469 поне не си върху предния мост, а краката ти и пред него. На педя от началото на колата. И той естествено е по-безопасен от другите.
Където започват историите с енергопоглъщащите конструкции уж за безопастност, там всъдехода свършва. Тия бушони няма как да познаят дали си се треснал в някой стълб, или просто местиш дотъркаляната от някой злобен съсед кофа за буклук, и за всеки случай се разпадат:))
А както показва живият живот, при среща на УАЗ с кво да е по-дребно от КАМАЗ, труповете не са в УАЗа... В скъпите проектирани за безопастни коли - също.
Ако става дума за УАЗ, там изобщо труповете са най-малко статистически. Явно работата не е само в конструкцията, а и в стила на каране на хората които си купуват такова нещо. В него изобщо убива само откъсването на кабината от рамата - волана отнася главата на шофьора. Или неоткъсването И - тогава убива всички, щото все едно всички глави се откъсват от гръбнаците при -25 же.
Мда.

Само не вдянах кво общо има между дамското самурайче и бачкатора Головастик:)))

CarTest™
06-04-05, 06:27
VPetrov Винаги съм уважавал Вашите мнения, но по въпроса за 452 и 469 може да обменим малко инфо ....

Базата на 452 е 2300, а на 469 е 2380 ...
За натоварения преден мост ... не знам, но на 452 двигателя и скоросната кутия са със 70 мм по- назад от предната ос ... за справка вижте дължина на кардани и чертеж на рама ...
За това, че рамата на 452 е като дъска - ясно висок център на тежеста - да ... проблема и е че много "стърчи" пред предния и зад задния мост.

Честито на ivan ivanov за придобивката .. супер машинка .... аз също карам японка ... ама имам и рама и всичко от 452 на което се опитвам (за сега) да сложа едно купе от стъклопластика :lol:

Венцислав Петров
07-04-05, 00:58
VPetrov Винаги съм уважавал Вашите мнения, но по въпроса за 452 и 469 може да обменим малко инфо

Благодаря за оценката :D А в обмена на информация е и смисъла на този портал. Аз не се причислявам към хората, които всичко знаят и винаги се радвам, ако мога да науча нещо. А сега защо мисля така:

1.
Базата на 452 е 2300, а на 469 е 2380 ... Базата е растоянието между осите на колелата т.е. базата на 469 е по-голяма при по-малки външни габарити които са 4460мм срещу 4025мм за 469 и то като се отчете факта че размерите на 469 включват и стърчащата резервна гума :!: Естествено това влошава чувствително проходимостта.

2. Предния и задния ъгъл на подход са за 469 - 52/42 градуса срещу 36/30 градуса за 452. По този важен за проходимостта параметър няма дори сравнение.

3. При на практика еднакъв коловоз (разстояние между центровете на гумите на един мост) от 1445 мм външния габарит на 452 е 1940мм срещу 1785 мм за 469. Мисля е съвършено ясно какъв е резултата за проходимостта и устойчивостта.

4.
За натоварения преден мост ... не знам, но на 452 двигателя и скоросната кутия са със 70 мм по- назад от предната ос ... за справка вижте дължина на кардани и чертеж на рама ...

Тук въпросът е в общата компановка а не конкретното разположение на двигателя което разбира се влияе също. Но следва да се отчете, че водача и пътника до него се намират много по-напред заедно с кабина, врати и т.н. Като цяло натоварването на предния мост при 452 е много по-голямо и за празен и за пълен товар. Конкретно данните за 452 са зареден без товар преден мост 1000 кг. срещу 650 за задния мост :!: При 469 предния мост е натоварен с 950 кг. при пълно натоварване на машината - тук въобще няма сравнение...

Ако оставим настрани сухите цифри и сравнения същото мнение се споделя от всякакви други източници, които имам. Като общо мнение, което съм срещал на стотици места и в разговорите ми с много хора, които са експлоатирали и двата автомобила дълго време (аз нямам и не съм имал 452) винаги и единодушно всички са заявявали, че разликата в проходимостта е голяма и то в полза на 469.

ivan ivanov
07-04-05, 01:17
г-н Петров очевидно сте непоправим УАЗ фен,но не изпълнихте обещанието си да ни държите в течение на това ,което се случва с УАЗ-а за 3500.Сега е момента да предоставите изчерпателна информация за мероприятията по направата на 469 -ката,машина за OFF-ROAD.Това може да се ползва от широк кръг читатели и го смятам заполезно.

Венцислав Петров
07-04-05, 01:45
г-н Петров очевидно сте непоправим УАЗ фен

Аз не съм много поласкан защото думата фен ми навява визията за едни такива странни същества веещи знамена, пеещи, викащи и прочие за разни неща повечето от които не разбират :wink:

А сериозно, аз съм любител на всичко свързано с офроуда и интересните машини, не знам защо всички ме нарочихте за тясно УАЗ ориентиран. Ако беше така с Брат ми щяхме да сме нарекли портала UAZ.bg а не OFFRoad-Bulgaria.com, освен това всеки може да погледне колко статии на теми различни от УАЗ съм писал и за колко от другите марки също. И в тази връзка например много хора постоянно ми обясняват колко велика машина е HUMMER-a само че единствената статия по въпроса тук съм я писал аз... Само да не ме нарочите и за HUMMER фен сега :D

Проблема идва от факта, че много хора четат, а малко са готови да поработят и напишат нещо, което да е полезно на другите или поне да обяснят своята позиция... Но да се надяваме, че това ще се промени...

но не изпълнихте обещанието си да ни държите в течение на това ,което се случва с УАЗ-а за 3500.

Е моля за търпение, все пак време трябва, да не говорим, че имам и доста други задължения... Няма да пропусна да публикувам, когато има какво...

А дотогава ако не сте прочели можете да погледнете и другите ни проекти:

http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=267
http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=108

CarTest™
07-04-05, 03:44
Благодаря за компетентния отговор на VPetrov ....
Аз разглеждам 452 само като шаси ... щото, другото съм го махнал ...
Разглеждайки цялостно автомобила, нещата са както сте ги описали .. :oops:

Венцислав Петров
07-04-05, 10:01
Аз разглеждам 452 само като шаси ... щото, другото съм го махнал ...

Е в такъв случай нещата естествено са съвършено различни, шасито е здраво, много здраво и при добро желание може да направите почти всичко от него...

Стефан
07-04-05, 11:58
Ако искаш да сложиш на това шаси пластмасовата кабина от Царево, май ще имаш проблем с арките. Сигурно колелата ще влязат, ама не знам как ще изглежда.
Върни И обратно ламарините, и си направи кемпер, или каквото там ... Буханката е широка 2 метра, в нея напреки нормално спят четирима яки мъже.

http://452.dn.ru/site/
Зарежда се бавно.

Камен Калчев
07-04-05, 21:05
какъв друг мотор мога да сложа на УАЗа.че на едната тябва да и правя ремонт

Стефан
07-04-05, 21:58
Съжалявам за заблуждението, колелата ще си дойдат съвсем на място. Сбъркал съм, ама като толкова поглеждем собствената си кола ...:)

С някакъв успех са слагани петцилиндровите дизели на Мерцедес, 617 ли беше, 616... И от Чайка:) Това е някаква модификация на ГАЗ-49, мотора на ГАЗ-53 и БТР-60. Камионския не става, слагаха ги с голям ентусиазъм, и после ги зарязваха, тежък е. 2L и 3L (и с Т) на Тойота, ама трябва с неговата си СК, става скъпо. В момента опитват някви Дайхацу и Исузу, сигурно след месец ще се чуе. Ходиха в Китай да се пазарят за уж прилични дизели, е, не за китайски пари, нищо не излезе. Други бензинови не слагат, няма смисъл. Разправията е много, подобрението никакво.

Дявол Коледа
07-04-05, 22:28
Ако искаш дизелов двигател наи добре пасва дизела от мерцедес 300d но има и недостатъци това са вибрации които могат да се появят и тежеста малко по тежък е дизела а и също трябва да си го сложиш с мерцедесовите скорости и раздатка от Газ-69

Камен Калчев
07-04-05, 22:41
абе то с цените на нафтата и бензина маи е по добре да си слагам пак 24-ката и да ми е мирна глават

Tsvetan
03-07-05, 03:12
Ако искаш дизелов двигател наи добре пасва дизела от мерцедес 300d но има и недостатъци това са вибрации които могат да се появят и тежеста малко по тежък е дизела а и също трябва да си го сложиш с мерцедесовите скорости и раздатка от Газ-69
Прави се фланец и си става и с Уаз-ковите скорости и раздатка!!!

Dancho
09-03-06, 21:13
А мен ме интересува следния момент: технически възможно ли е и с цената на какви доработки да се сложи купе на 469 на шаси, мостове, двг и раздатки на 452?
Някой правил ли е подобно нещо и как го предвиждате като разходи?
Много благодаря за отговорите по темата.

Стефан
09-03-06, 21:26
Те нямат нищо общо. Даже базата на Буханката е по-къса от джиповата. Ще трябва да направиш нова кола. Разходите - според каквото имаш, ама работата отсекъде е повече от страшна. Смисъл в тая работа виждам само ако си решил да правиш съвсем къс и изрязан триален джип.

Dancho
10-03-06, 02:52
Те нямат нищо общо. Даже базата на Буханката е по-къса от джиповата. Ще трябва да направиш нова кола. Разходите - според каквото имаш, ама работата отсекъде е повече от страшна. Смисъл в тая работа виждам само ако си решил да правиш съвсем къс и изрязан триален джип.
Много благодаря за съвета... При тия цени на купета, май експеримента ще е повече от опасен, за траял може би, но не и при моите възможности. Иначе нова кола си е ей тва:
новия модел който га ше излезне не е ясно
http://www.uazbuka.ru/img/3165.jpg

ачо5
12-01-09, 23:36
Имам един въпрос на който търся отговор.Редукторните мостове от 469 стават ли на 452 ? Надявам се,че ще получа компетентен отговор.Предварително благодаря!

r_vardarov
13-01-09, 13:03
А граждански мостове от 469 стават ли на 452?

Tsvetan
13-01-09, 14:02
И за двамата- СТАВАТ :D

Стефан
14-01-09, 01:26
Макесуса на времето направи Буханка с редуктори, после със спайсери. Имаше някакви въртели, но станаха. Бухлобуса веднага стана жива легенда. После живота отвя Макесуса на къде ли не, продаде всички уазове и всъщност спря да кара. Но става много хубава кола. Не е за спорт, защото няма муцуна и е опасно, за кеф обаче е незаменимо. Хем зъл джип, хем кемпер.

ачо5
14-01-09, 23:25
С риск да засегна някого ще изкажа мнение-за мен 452 е по-добра от 469.Колегите ми от ловната дружинка са възхитени от възможностите и.Ако е с умерен товар отзад просто няма къде да спре.Имах и 469,но не ми правеше особено впечетление,докато с 452 си върша и мн.полезни дейности-я дърва,я камъни....Е,от значение е и задкормилното устройство и хубавите гуми.Живот и здраве да е само като се стопли почвам едната с доработките.Впечетлен съм от компетентността на колегите от ФОРУМА и на някой техни произведения.

PiroMan
03-02-09, 14:35
Ето едана готина руска страничка за колегата ачо5, с оргинални идеи за уаз 452, 469 и патриот.
http://www.uazik.ru/tuning/dir/2/

JC
03-02-09, 22:29
Ето едана готина руска страничка за колегата ачо5, с оргинални идеи за уаз 452, 469 и патриот.

Благодаря колега, то и аз съм в това число:);)

dragomir_68
04-02-09, 12:49
Браво!

PiroMan
05-02-09, 12:12
На мен също ми харесва 452 в смисъл, че може да се направи нещо като каравана ;)
Много удобно за излети и за лов, но май не е много практично за офроуд. Ето още един интересен линк, ако не го знаете разбира се ;)
http://www.mega-motors.ru/tuning/39625.php

niki76
05-02-09, 13:14
Браво колега!

PiroMan
05-02-09, 15:41
Виждам, че има интерес от линковете който съм ви дал, ето още за почитателите на "БУХАНКА" :)
http://buhanka2.ru/tuning
приятно разглеждане, дано намерите интересни идеи за вашите БУХАНКИ

Tsvetan
05-02-09, 18:21
А бе вземи ги въвеждаи тия линкове правилно :!:

Жоро Донечки
05-02-09, 20:27
:smile:
нищо не става и аз го опитах, ама йок

JC
05-02-09, 21:46
:smile:
нищо не става и аз го опитах, ама йок

При мен става, колега страхотен сайТ брАво:):):);)

Стария
05-02-09, 22:28
Вече два пъти хора ползващи Буханката я изкарват по проходима от 469 нормален джип МММи това това от хора действащи у Балкана;)Що така:D;):eek:

Макавеев
05-02-09, 22:41
Вече два пъти хора ползващи Буханката я изкарват по проходима от 469 нормален джип Що така:D;):eek:
Шегуват се бре , "мохабет" да става . Няма такова нещо. Там където минавам с джипката , с буханката не бих се престрашил никога! Ако се замисля ще изтъкна 2-3 основателни причини.

JC
05-02-09, 22:44
Вече два пъти хора ползващи Буханката я изкарват по проходима от 469 нормален джип МММи това това от хора действащи у Балкана;)Що така:D;):eek:

Това е много трудно да се каже, кое е по-проходимо!
Който има джип ще вика за него , който .... ....за другото;)
Понеже аз имам Головастик "най-неподходящата конструкция" уж де, сред уазисите, но това не е така!Много зависи от степента на подготовка, както подготвена 452 ще направи смешен непипан джип , така и обратното!
Но има едно твърдение,което леко ме е дразнело и то от хора дето не са се качвали на такива Уазки ,освен на джип.А те са -първо че 452 е висока и е нестабилна на странични наклони, това не е баш така(минавал съм на места където Тойота се обръща) субективно е да но:roll:
Специално Головастика-бордовата е с лека задница, което на определени терени е в плюс, на други минус но пък с комплект резервни гуми и джек, инструменти сложени на подходящото място , проблема отпада!
Големият надвес отпред също си има лек, с големите гуми лифт, рязане и и и:)
А плюсовете са доста много в повече;)

JC
05-02-09, 22:45
Шегуват се бре , "мохабет" да става . Няма такова нещо. Там където минавам с джипката , с буханката не бих се престрашил никога! Ако се замисля ще изтъкна 2-3 основателни причини.
Колега давай с цифри и документи:p:D

Стария
05-02-09, 22:52
Единият е инженер строил Белмекен Сестримо другия е колегата къде е работил на деривацията на Петрохан Той писа у форума .Не знам тия са ги поалзвали в бойни условия:eek:

JC
05-02-09, 22:55
Единият е инженер строил Белмекен Сестримо другия е колегата къде е работил на деривацията на Петрохан Той писа у форума .Не знам тия са ги поалзвали в бойни условия:eek:

Колега не те разбирам какво искаш да кажеш:lol:

Макавеев
05-02-09, 23:56
Но има едно твърдение,което леко ме е дразнело и то от хора дето не са се качвали на такива Уазки ,освен на джип.;)
Джей си , имал съм Уаз-и от абсолютно всички модели и отвреме навреме съм ги карал :lol: С такава като твоята, преди време съм си изкарвал хляба.
Причините ти сам си ги обяснил мнного хубаво. Ще добавя още една.
Безопастност. Винаги съм се ужасявал от факта че мога да "изпусна" претоварената с тон над допустимото , я срещу скала я срещу дърво и да отпадне завинаги необходимостта да си купувам дънки....Щото няма да имам на какво да ги слагам. С 469 шанса ти е значително по добър.

JC
06-02-09, 02:01
Джей си , имал съм Уаз-и от абсолютно всички модели и отвреме навреме съм ги карал :lol: С такава като твоята, преди време съм си изкарвал хляба.
Причините ти сам си ги обяснил мнного хубаво. Ще добавя още една.
Безопастност. Винаги съм се ужасявал от факта че мога да "изпусна" претоварената с тон над допустимото , я срещу скала я срещу дърво и да отпадне завинаги необходимостта да си купувам дънки....Щото няма да имам на какво да ги слагам. С 469 шанса ти е значително по добър.

Ако ще избирам предпочитам да не залагам много на братушките със скалите:eek: ии дървета, това е така за жалост:roll:

а Явор съм:D

Стария
06-02-09, 21:57
Колега не те разбирам какво искаш да кажеш:lol:И мене ми е чудно единия инженер бачкал по строежа на деривацията Белмекен Сестримо та той го казваше преди години когато нямаше оф роуд че буханката е била по проходима като ходели на лов из Рила.Казвам какво съм чул а не видял.Другия колега пишеше из форума .Той е бачкал на деривацията на Петрохан и беше направил класация за проходимост на различни мпесета и буханката беше пред уаза469.Не знам който е карал и двете да каже.Поздрави:)

JC
06-02-09, 22:41
И мене ми е чудно единия инженер бачкал по строежа на деривацията Белмекен Сестримо та той го казваше преди години когато нямаше оф роуд че буханката е била по проходима като ходели на лов из Рила.Казвам какво съм чул а не видял.Другия колега пишеше из форума .Той е бачкал на деривацията на Петрохан и беше направил класация за проходимост на различни мпесета и буханката беше пред уаза469.Не знам който е карал и двете да каже.Поздрави:)
Сетих се за едната тема да:oops:

Интересно е да се направи тест -469,452 и буханката и головастика, хубаво е да не са претърпели промени и с еднакви гуми, на един и същи терен:)
Ако не друго поне ще има шоу:);)

Ясен
07-02-09, 00:15
Сетих се за едната тема да:oops:

Интересно е да се направи тест -469,452 и буханката и головастика, хубаво е да не са претърпели промени и с еднакви гуми, на един и същи терен:)
Ако не друго поне ще има шоу:);)

Направете го, де! Нещо ми се въртят УАЗи в главата, и то най-вече буханка (фургон). А пък никога не съм карал УАЗ.

traktorist
07-02-09, 08:43

И в нашия край е масово мнението, че буханката е по-проходима от 469.Предполагам, че в някои ситуации има преимущества.

Насов
07-02-09, 10:16
Направете го, де! Нещо ми се въртят УАЗи в главата, и то най-вече буханка (фургон). А пък никога не съм карал УАЗ.

И аз така, не съм карал УАЗ, а се замислям за буханка, много сериозно. Не се сещам за друг бус в този ценови диапазон, който да е и проходим. Още ми са тъмна Индия, но като гледам как ги тунинговат руснаците ми потичат лигите:lol:

Sasho74
07-02-09, 18:56
Аз имам опит и с Буханка и с УАЗ 31514 /469/ който карам в момента. Е опита ми е скромен, но ще споделя мойте наблюдения. Там където минавам сега с 469, там съм минавал и с 452. С 469 бих казал че е някък по-лесно. Друго нещо което ми е направило впечатление е например следната ситуация: сутрин, зелена трева, роса и насрещен наклон. Тръгването от място само на заден мост с 452 е приключение. Е не чак приключение, но с 469 нещата са коренно различни. Доста по-балансирана е тежеста върху двата моста. От там следва да е доста по-проходим. А като функционалност 452 е по-добрия вариант.
Лично мнение

ачо5
08-02-09, 10:25
Благодря ти,адреса ми е известен отдавна.Интересува ме нещо по-така,нашенско,невиждано.

Pursie
08-02-09, 16:17
Моля те дефинирай " нещо поткака " и " ншенско"

boychoivanov
11-02-09, 19:32
карал съм бордова уазка и уаз 469.469 е с щатните гуми отпред и зимни руски отзад(мисля че бяха я-192,но може и да се бъркам),а бордавата и отпред и отзад с зимни руски,и за мен 469 е по проходим макар и малко.

JC
11-02-09, 21:27
:)Джипа е с по-късо купе, по-тесен, и добре балансиран;)С никакви почти де надвеси!
Най-малкото ми се е случвало, движим се джип и аз с бордовата и идват две дървете ,по-точно трябва да се мушнем между тях и или джипа минава с лекота а аз на магия или той на магия , а аз с пристискване на кабината(каросерията ми е по-тясна от оригиналната с 10см)
Но мен бордовата си ме кефи много , явно съм и свикнал:)

Георги Василев
17-02-09, 11:52
На страничен наклон съм 100% сигурен, че джипа е по-устойчив от фургона( за бордовата незнам, но тя не е "буханка" а е "головастик":wink:).

Макавеев
18-02-09, 18:40
Жоро , и на фронтален наклон е същото.Тия дни минах по пистата на моторджиите . Слизайки по най-стръмния участък , още по средата ,всичкото масло се събра в капака на клапаните. Светнаха лампи ,паднаха манометри....Не знам колко стръмно е в градуси , на мен ми се стори почти отвесно.... около 30 метра спускане. Долу в подножието оставих джипката да работи на място около половин минута да качи масло.... не качи. Трябваше да я загася.
Та тогава се сетих за темата... :lol: Знаеш ли кога щях да посмея да се пусна там с бордова , или фургон ? НИКОГА.:-D
ПП На въпроси защо не включи 4 -та и не даде газ ,- не отговарям.:D

JC
18-02-09, 22:21
Жоро , и на фронтален наклон е същото.Тия дни минах по пистата на моторджиите . Слизайки по най-стръмния участък , още по средата ,всичкото масло се събра в капака на клапаните. Светнаха лампи ,паднаха манометри....Не знам колко стръмно е в градуси , на мен ми се стори почти отвесно.... около 30 метра спускане. Долу в подножието оставих джипката да работи на място около половин минута да качи масло.... не качи. Трябваше да я загася.
Та тогава се сетих за темата... :lol: Знаеш ли кога щях да посмея да се пусна там с бордова , или фургон ? НИКОГА.:-D
ПП На въпроси защо не включи 4 -та и не даде газ ,- не отговарям.:D

Същото е и с маслото;),и с усещането, говоря за бордовата:!:
И защо не смееш:roll: щото някой някога е казал че 452 не става:D:D:D;)

ачо5
25-11-09, 20:52
Не е възможно колега ! Пробвано е ,разликата е в дължината на шаситата....

finci75
03-12-09, 09:18
На страничен наклон съм 100% сигурен, че джипа е по-устойчив от фургона( за бордовата незнам, но тя не е "буханка" а е "головастик":wink:).
Това е самата истина.В работата ми има буханки има и джипове.Досега има 3 обръщания настрани и то само фургони. За сега няма нито един джип обърнат.

JC
03-12-09, 19:14
Това е самата истина.В работата ми има буханки има и джипове.Досега има 3 обръщания настрани и то само фургони. За сега няма нито един джип обърнат.

Значи не са достатъчно талатливи:lol::lol::lol:

а сериозно не е лошо да направим тест някакъв за точка на обръщане, а и не само м/у джип и буханка и головастик;)