Виж пълната версия : Помогнете за Фронтера (въпрос за блокаж)
MARINHAKER
31-03-06, 09:06
има ли опел фронтера 2.0 спорт блокаж на деферинциалите и ако има как се включва и как се изключва
ima li opel frontera 2.0 sport blokaj na deferincialite i ako ima kak se vklyo4va i kak se izklyo4va
Колега темата ти е в ATV ??
и пиши на кирилица.
и ползвай търсачката.
иначе по въпроса си зависи от модела, по принцип няма но на някой има заден LSD диференциал като опция, не се включва и не се изключва всичко сам си прави (ако е здрав).
Тедо /LJ73/
31-03-06, 09:20
не мога да разбера защо идеала за проходим джип е да има "блокажи" :shock:
Джиповете с блокажи са по-скоро изключение, отколкото правило...
преди месец бях паркирал на Мальовица в една пряспа поради липса на места в иначе платения паркинг и заседнах по корем... съвсем малко не му стигаше да излезе и извиках едни момчета да бутнат... а те викат "включил ли си БЛОКАЖИТЕ" :shock: ми не аз съм дръпнал ръчната и ви бъзикам :twisted:
преди месец бях паркирал на Мальовица в една пряспа поради липса на места в иначе платения паркинг и заседнах по корем... съвсем малко не му стигаше да излезе и извиках едни момчета да бутнат... а те викат "включил ли си БЛОКАЖИТЕ" :shock: ми не аз съм дръпнал ръчната и ви бъзикам :twisted:
Тедо повечето хора които не са карали 4х4 си мислят че всички имат блокаж и че това всъщност е 4х4 аз преди няколко дена спорих с един младеж че 4L не значи блокаж, ама така и не го убедих :shock:
Такива са безнадежни, особено в спор. Обаче преди време измислих всепобеждаваща технология. Като не ще да слуша кво му пее радиото, почвам да му набутвам подсказващи въпроси. Аз съм глупак, той знае, да ме светне кое и как. Колкото и да е странно, обикновено след няколко минути у повечето се появява известна осмисленост в погледа и дори нещо проумяват.
Не се чудете, вярата е много странно и устойчиво нещо. А комбинирана с вродена искрена глупост ... Колко века вече човеците знаят как е направена Вселената, а някой още се занимава с богове и астрологии ...
Тедо повечето хора които не са карали 4х4 си мислят че всички имат блокаж и че това всъщност е 4х4 аз преди няколко дена спорих с един младеж че 4L не значи блокаж, ама така и не го убедих :shock:
То да е нещо друго да му го надиеш, ама акъл...
Определено блокажът има педимство, но на моето АТВ за 2250 км. съм го ползвал само двапъти, но не и при затъване, а когато някоя от предните ми гуми е във въздуха.
Най-добре модератора да премести темата в 4х4.
То е общо-взето еквивалентно. Общото е много голямата разлика в натоварването на двете колела.
На фромтерите не се ли въртеше с някъв ключ на главината отпред.
Извинете ако пиша глупости просто ... с джиповете не съм много на ти.
Ами имаме си модератори, да преместят темата при автомобилите 4Х4.
Тедо /LJ73/
31-03-06, 14:16
м-да-а... това дето се върти отпред не са блокажи, а вкл/изкл задвижването на предния мост...
м-да-а... това дето се върти отпред не са блокажи, а вкл/изкл задвижването на предния мост...
само дето няма такива фронтери ( фабрично са автоматични хъбовете ) :P
И мен така ме бутаха и ми казваха "тръгвай на втора" - пък аз бях с автоматик:))))
MARINHAKER
02-04-06, 23:12
момчета, благодаря за отговорите и коментарите относно блокажа Но аз питах не за хъбовете а защо като като включа предния мост понякога направо спира на завой.Би трябвало да има блокаж на някои от деференциалите.Предварително ви благодаря за отговорите :lol:
Асен Василев
02-04-06, 23:16
Би трябвало .................... на централния (средния)!
Спира ли? Как спира, какво прави?
С блокировка в предния мост изчезва волана - накъдето е вървяла, на там и продължава, все едно дали въртиш. Виж, за спиране ... Кажи повече.
MARINHAKER
02-04-06, 23:32
като включа предният мост "4Н" и дам пълен десен или ляв задницата направо се изнася на пясък колелото което към завиващата страна направо преплъзва
Хм. А когато волана не е до край нормално ли върви?
Исузисти! Имате ли ограничители на завиването бе?
Много ясно че се изнася, тя няма междуосев диференциал бре! :lol: :lol: :lol:
Така че може да приемеш че е блокиран наистина - просто го няма :lol: :lol: :lol:
като включа предният мост "4Н" и дам пълен десен или ляв задницата направо се изнася на пясък колелото което към завиващата страна направо преплъзва
Пич няма такава Фронтера, ако си сложиш по-хубави гуми ефекта на приплъзване ще изчезне (гарантирано) :D
Доколкото знам Фронтерата има LSD дифернциал и това можеш да го видиш в optoin codes на табелката в двигателния отсек. Относно незавиването при 4Н - това е нормално , защото без междинен LSD диференциал, много трудно 4 колелета вързани на една механична система могат да опишат 4 различни радиуса. Това е. Приеми го за нормално. По принцип фронтерата е part time 4x4, така че караш 4х4 само на хлъзгав терен или път. Иначе увеличаваш разхода на гориво и износването. А ако не е тайна, закво ти е да караш 4х4 на нормален сух дупчав път? :?:
Всичко е нормално при возилото ти!!! Прочети това:http://jeep.dn.ru/systems/index.htm, както и темите в линковете накрая на статията и всичко ще ти се изясни. Обяснен и този проблем с приплъзването в част 2, точно до снимката с изваждане на лодка от езерото!!
Поведението на автомобила ти е повече от нормално:)
Производителят е написал някъде кога и как да се използва 4L 4H:)
фронтерата до голяма степен е isuzo в зависимост от модела е с различни хъбове тя няма среден деференциал по принцип няма блокаж въпреки че моита има но това е моя заслуга ако послушаш този дето ти даде съвета да го пробваш с хубави гуми на асвалт ще счупиш нещо :twisted:
MARINHAKER
07-04-06, 22:40
много ви благодаря момчета :D